Ryktesaker, uke 39

Mourinho på vei ut?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter


Søndag 30. september:

17.54: En litt mindre sak om Alexis Sánchez enn den i oppdateringen under, men likevel med litt krutt i: London Evening Standard skriver at Mourinho har mistet tålmodigheten med Alexis Sánchez, og at chileneren, Juan Mata og Paul Pogba har fått gjennomgå i ettertid av Wolves-resultatet sist helg, og da spesielt Sánchez.

Saken er skrevet av tidligere Manchester Evening News-journalist James Robson, og selv om han ikke nødvendigvis så ofte får det til å fremstå som om han har så mange gode kilder i klubben, så er vi vesentlig mindre skeptisk til den kilden enn til den under (Daily Star).

11.42: Det har i dag dukket opp en rapport om at José Mourinho omsider har mistet trua på Alexis Sánchez, og at chileneren vil bli solgt så snart United finner en kjøper.

Problemet? Saken er skrevet av Daily Star, som vi knapt stoler på når de forteller oss hvilken dag det er på fremsiden av avisa.

09.16: Ifølge Daily Mirror er Sir Alex Ferguson redd for at United er i ferd med å bli et sirkusnummer.

United-legenden skal i forbindelse med United-Wolves ha innrømmet at han bekymrer seg for all den negative publisiteten rundt klubben. Skotten mener angivelig også at det å bringe Paul Pogba tilbake til klubben var en oppskrift på trøbbel – Ferguson hadde som kjent et heller dårlig forhold til Pogba-agent Mino Raiola.

Sir Bobby Charlton skal ifølge samme avis være misfornøyd med mangelen på underholdning på banen, og all kranglingen utenfor.

Det må påpekes at artikkelen ikke er skrevet av en av de vi stoler mest på i avisa, og vi anbefaler derfor å ta det med en klype salt.

08.57: Daily Mail skriver at United-ansatte tror at José Mourinho kan få sparken i løpet av den kommende uka.

Saken er ført i pennen av Simon Jones – Jones er ikke avisas United-korrespondent, men har ved en rekke anledninger vist at han har gode kilder i United, blant annet med info om akademisigneringer.

Spillere og andre klubbansatte skal på toget tilbake fra London etter West Ham-kampen åpent ha diskutert muligheten for at Mourinho kan få sparken.

Woodward skal være lite lysten på å gjøre enda en managerendring, men den synkende atmosfæren rundt klubben kan tvinge frem en avgjørelse.

Jones skriver videre at tirsdagens kamp mot Valencia gjør det sannsynlig at en slik avgjørelse kan bli utsatt, og at Mourinho ikke kommer til å slutte frivillig i jobben. Portugiseren skal ha blitt igjen i London etter kampen, slik han innimellom også har gjort tidligere etter kamper i hovedstaden. United-manageren har familiehjemmet der.

Lørdag 29. september:

21.20: Vanligvis velinformerte James Ducker i The Telegraph skriver at kilder innad i United-systemet avfeier alle påstander om kontakt med Zinedine Zidane som «tull».

18.00: Det er kanskje ikke så overraskende etter et tap, men beINSports mener å vite at United har tatt kontakt med Zinedine Zidane:

Fredag 28. september:

14.50: The Sun vil ha det til at Zinedine Zidane er «desperat» etter managerjobben i Manchester United, og at han «allerede» har begynt å lære seg engelsk for å forberede seg på en fremtidig rolle på Old Trafford.

12.50: The Guardian kjører i dag en sak på at Paul Pogbas agent, den beryktede Mino Raiola, skal i samtaler med United i november, der målet er å få avklart franskmannens fremtid.

12.40: Arsenals Aaron Ramsey er en mann som i stadig sterkere grad linkes til United. Waliseren, som for rundt ti år siden glapp for Sir Alex Ferguson, er inne i sitt siste kontraktsår med London-klubben, og har ifølge football.london nå opplevd å få utkastet til en ny avtale trukket tilbake.
Det betyr, slik saken ligger an, at den 27 år gamle midtbanespilleren kan forlate Emirates vederlagsfritt til sommeren. Alternativt, om Arsenal foretrekker å få litt penger for ham, kan han fort bli tilgjengelig allerede i januarvinduet.

Torsdag 27. september:

12.45: Vi leser i The Independent at Barcelona ikke har gitt opp Paul Pogba, tross Woodwards standhaftige standpunkt. Spilleren skal ikke være til salgs, men artikkelforfatter viser til kilder som sier at det kan endre seg i nær fremtid.

Avisen mener å vite at United minst vil kreve 140 millioner euro for stjernespilleren sin, noe som kan gjøre en overgang i januar vanskelig.

11.15: I en såkalt eksklusiv sak for (ikke alltid like treffsikre) Daily Mirror skriver Jeremy Cross at det bygger seg opp til et spilleropprør i Manchester United.

Cross skriver at Mourinho nå bare har to spillere igjen på sin side, og at de resterende medlemmene av troppen har latt seg forbause over Mourinhos behandling av Pogba, men også den generelle taktiske tilnærmingen til kamper.

Woodward har dog ingen planer om å sparke mannen han erstattet Louis van Gaal med i 2016, og på styrenivå skal United være overbevist om at Mourinho fortsatt kan snu den svake starten på sesongen.

Onsdag 26. september:

12.00: Manchester United vil forlange over £200 millioner for et eventuelt salg av Paul Pogba. Det er The Mirror som hevder dette, etter at forholdet mellom franskmannen og José Morinho nå virker å ha nådd frysepunktet.
Pogbas nåværende kontrakt utløper først i 2021, og i tillegg har United ytterligere ett års forlengelsesopsjon.

Tirsdag 25. september:

12.20: Magasinet France Football skriver ifølge Sport Witness at United og Arsenal står klare til å gjøre et januar-fremstøt på Nicolas Pepe, åpenbaringen i Ligue 1 denne sesongen. Den ivorianske høyrevingen står med fire mål og tre målgivende på seks kamper for Lille denne sesongen, og 23-åringen vurderes muligens av United som løsningen på en bedre balanse offensivt. Prisen skal ligge på over 30 millioner euro, en sum Lille nemlig sa nei til å selge for i sommer. Skulle det bli noe av en overgang betyr det også at Eric Bailly får en landsmann i klubben, noe som vel ikke kan være annet enn positivt.

07.20: Ifølge portugisiske Record var United en av 18 klubber som så Benfica-keeper Odisseas Vlachodimos (24) i aksjon da laget møtte Bayern München forrige uke. Den tidligere Panathinaikos-keeperen slapp inn to mål da, men representerer, til tross for navnet, Tyskland. Med en rekke gode keepere i stallen allerede så virker et United-kjøp her relativt usannsynlig, samtidig som klubben ikke gjør jobben hvis spillere faktisk vurderes slik at man alltid har oversikt. Keeperen spiller for øvrig med nummer 99 på ryggen.

07.15: Manchester United og Real Madrid skal være interessert i å kjøpe Ajax’ midtbanespiller Frenkie de Jong, skriver nederlandske De Telegraaf, 21-åringen som er verdsatt til 72 millioner pund. Agenten vil ikke si noe, men fra før av skal en rekke av Europas storklubber ha meldt sin interesse. De Jong sees av Real Madrid som en mulig erstatter for Luka Modric, ble hentet fra Villem II i 2015, ble kåret til årets talent i Nederland forrige sesong og debuterte på A-landslaget i juni.

Mandag 24. september:

15.50: ESPNs United-korrespondent Rob Dawson melder at Ander Herrera vil foretrekke å fortsette karrieren på Old Trafford, til tross for angivelig interesse fra Barcelona. Dawson viser til «kilder».
Herreras nåværende kontrakt utløper til sommeren, og dersom det ikke blir enighet om en ny, vil han da kunne forlate United vederlagsfritt.

Powered by Labrador CMS