Solskjær: – Fred skal ha æren for sin egen utvikling

Fred hadde en vanskelig start på United-karrieren, men mot West Bromwich kan brasilianeren nå en milepæl. Solskjær sier forklaringen på fremgangen er ganske enkel.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg fikk mange spørsmål om Fred da jeg kom til jobben som United-manager, og som jeg sa den gangen var Fred en ny spiller i et nytt land og det tar tid å finne seg til rette, forklarer Solskjær.

United-manageren har imidlertid blitt imponert over brasilianerens innstilling.

– Premier League-fotballen er raskere enn det han var vant til, men du kan se at han har fått et høyere tempo i spillet sitt, han tar raskere beslutninger, det er mer kvalitet på det han leverer og han mister ikke ballen så ofte, sier Ole Gunnar Solskjær.

HAR FUNNET SEG TIL RETTE: Fred brukte adskillig lenger tid enn Bruno Fernandes til å finne seg til rette på laget, men midtbaneduoen er nå blant Solskjærs mest betrodde menn. I helgen kan Fred få sin United-kamp nummer 100.

Selv om forklaringen på Freds forbedring er enkel nok, ligger det mye hardt arbeid bak og Solskjær sier han ikke vil ta noe av æren personlig for utviklingen til Fred.

– Jeg skal ikke ta noe kreditt for den utviklingen. Michael Carrick og Kieran McKenna har vært veldig dyktige i sin veiledning, men først og fremst er det Fred selv som har vist sulten og ydmykheten til å lære, og og innstillingen til å jobbe hardt har vært der hele tiden, påpeker Solskjær. 

– Ikke mange kan si at de har spilt 100 kamper for United, og kanskje Fred vil besørge scoringer fra utenfor boken snart også, men usikker på om det vil skje med høyrefoten. Jeg har prøvd å si det til ham, smiler Solskjær.

Powered by Labrador CMS