Natt og dag: To ulike lag med og uten Fred

9. november skrev united.no en sak om at Fred var den store forskjellen for United denne sesongen.

Nå, en drøy måned og ytterligere sju kamper inn i sesongen, er det inntrykket bare forsterket.

Så langt denne sesongen er seiersprosenten med Fred på banen 66,7.

Uten brasilianeren er den på 25.

Det sier like mye at United har sluppet inn mer enn dobbelt så mange mål per kamp uten Fred enn de har med ham på banen.

Det sier det meste om betydningen hans, spesielt defensivt, i å sikre balanse og gjøre en ekstremt viktig jobb foran forsvarsrekka.

United har altså spilt fire kamper uten Fred denne sesongen.

Det ble tap mot Crystal Palace, Tottenham og Leipzig, mens den eneste seieren så langt kom da 27-åringen fikk fri borte mot West Ham, da United snudde til seier med en herlig 2. omgang etter en svak 1. omgang.

Tre spesielle tap med ham

Så har brassen heldigvis kunnet spille 15 av sesongens kamper.

Tre av disse er tapt, men det er nesten sprøtt også å se hvordan bruken av Fred var i nettopp disse tre kampene.

I det første tapet, hjemme mot Tottenham, kom han først innpå i pausen, da United lå under med 1-4 og var redusert til ti mann.

Det andre tapet med Fred på banen kom hjemme mot Arsenal, men da var han byttet ut før det avgjørende baklengsmålet imot.

I det tredje tapet ble han så utvist mot Paris St. Germain.

Kanskje er Freds enorme positive betydning for laget årsaken til at Ole Gunnar Solskjær tok sjansen på å beholde ham på banen mot franskmennene, tross det gule kortet i 1. omgang.

NØKKELSPILLER: Fred har blitt en nøkkelspiller for United denne sesongen.

Uten tap med Fred i 90 minutter

I helgas 0-0-kamp mot City var Fred tilbake med en ny 90-minutter for Ole Gunnar Solskjær – hans åttende hele kamp for United denne sesongen.

Det er merkbart at de gangene Fred har fått fullføre 90 minutter denne sesongen så har United fortsatt ikke tapt. Etter helgas poengdeling står United med seks seirer og to uavgjorte med Fred på banen i hele kampen denne sesongen.

Blant de åtte kampene er også oppgjør mot PSG, Chelsea, Leipzig og nå sist City, så det er ikke slik at det bare er svake lag han har fullført 90 minutter mot.

Spørsmålet videre er hvor mye han orker i det tette kampprogrammet gjennom jula. Solskjær har imidlertid tidligere uttalt at Fred restituerer seg raskt – altså, at kroppen hans raskt er klar til nye oppgjør. Det er godt å høre for et United som trenger flere seirer fremover for å henge med de beste i Premier League denne sesongen.