fredder

Kjenner seg ikke igjen i meldingene: – Fake news

Publisert Sist oppdatert

Også brasilianske Fred slår tilbake mot rapportene som har kommet om dårlig stemning innad i United-garderoben den siste tiden.

Senest fredag gikk Harry Maguire ut på sosiale medier for å svare på en sak fra Daily Mirror, der journalist David McDonnell hevdet at stopperen er inne i en maktkamp med Cristiano Ronaldo om kapteinsbindet i United. Marcus Rashford har også tatt til motmæle mot meldingene om en polarisert United-garderobe.

Heller ikke Fred kjenner seg igjen i ryktene.

– Vi har en skikkelig god gjeng. Det er mange «fake news» og rykter rundt gruppa, men den er flott. Vi jobber sammen og vi har alle de samme målene og ambisjonene, sier Fred til Sky Sports.

– Ikke lett å holde alle glade

Fred forklarer at det at enkelte spillere tidvis er irriterte eller frustrerte bare er naturlig når det ikke er flere enn elleve spillere som kan få spilletid på én og samme tid.

– Det er ikke lett for manageren å holde alle glade, fordi alle ønsker å spille og vi har jo så mange gode spillere. Men vi forstår hverandre. Vi har utviklet en harmoni i garderoben, som jeg synes er det viktigste vi har, sier Fred.

– Vi har maksimal respekt for hverandre.

I januar var det navnet til Fred som havnet i overskriftene til britisk presse, fordi han angivelig ønsket seg bort fra klubben, noe midtbanespilleren selv benektet.

Manchester United v Middlesbrough: The Emirates FA Cup Fourth Round
VILLE FORKLARE SEG OVERFOR FANSEN: Fred ønsket å fortelle sin versjon av situasjonen.

Dette stempler 28-åringen som falske nyheter fra «folk som snakker om ting de ikke egentlig forstår». Brasilianeren mener at det i slike tilfeller handler om å vise at kritikerne tar feil.

Fred valgte også å adressere fansen for å fortelle sin side av saken.

– Det medførte ikke riktighet, så jeg følte at det var på tide å svare. Jeg måtte fortelle fansen at jeg er 100 prosent dedikert til klubben og at jeg ikke hadde noen intensjoner om å dra, sier den brasilianske landslagsspilleren.

– Jeg mener det var riktig tidspunkt å snakke ut på. Jeg liker ikke å snakke for mye på sosiale medier, men der og da følte jeg at jeg måtte vise fansen hvor mye jeg ønsker å bli i klubben.

«Liker virkelig» den nye posisjonen

Det som utvilsomt vil løfte stemningen i United-garderoben, uansett hvordan den faktisk er for øyeblikket, er avansement fra åttedelsfinalen mot Atlético Madrid i Champions League.

Fred er helt klar på United fortsatt har en mulighet til å hevde seg i den gjeve turneringen.

Spørsmålet nå er hvorvidt brasilianeren får tillit fra start på Wanda Metropolitano. 28-åringen gikk rett inn igjen i startelleveren mot Brighton, på bekostning av Paul Pogba.

Manchester United v Leeds United - Premier League
ERSTATTET POGBA: Fred gikk rett inn i rollen til Paul Pogba i møtet med Brighton. Nå er spørsmålet hvem av dem som starter mot Atlético

Tidligere Ralf Rangnick-elev Jesse Marsch skriver dog for The Athletic at Fred bør starte som den mest defensive spilleren i Uniteds midtbanetreer. Denne rollen er det hovedsakelig Scott McTominay som har hatt mens United har spilt 4-3-3.

Fred sier at han nyter å spille som én av to indreløpere – eller «åttere», som Rangnick kaller det – rollen han har spilt etter at United la om til det nye systemet.

– Jeg liker virkelig å spille der. Med Seleção (Brasil) spiller jeg i en posisjon der jeg er nærmere motstandernes mål. Treneren (Rangnick) har endret posisjonen jeg spiller her også og jeg liker det virkelig.

Samtidig forklarer han at han ikke har noe problem med å eventuelt bli satt til å spille den mer defensive midtbanerollen.

– Jeg har ikke noe problem med å spille dypere i banen og jeg liker den posisjonen også. Jeg ønsker bare å hjelpe laget så mye som mulig, det er det som er prioriteten min. Jeg har et stort ønske om å gjøre det beste for laget.

I tillegg til ny formasjon, har Rangnick kommet inn i United med nye tanker om hvordan laget bør presse.

Fred forteller at ting gjøres forskjellig fra da Ole Gunnar Solskjær var trener og at spillerne gjør sitt beste for oppfylle Rangnicks ønsker.

– Det er åpenbart at han har en annerledes måte å arbeide på enn den forrige manageren, men det er bare noe vi må tilpasse oss. Vi må begynne på nytt. Det er ikke lett, men vi må bare gi alt vi har på trening.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS