Fred – den store forskjellen så langt

Publisert Sist oppdatert

Hva er det egentlig han bidrar med?

Det er et av mange spørsmål som ofte har blitt stilt om Fred det siste året.

Nå er det imidlertid flere og flere som får øynene opp for hva Uniteds brasilianske midtbanespiller betyr for dette United-laget. Denne sesongen har det nemlig vært lett å se forskjellen på United med og uten 27-åringen.

Hvem var det nemlig som manglet da United tapte mot Basaksehir?

Hvem var det som hadde blitt tatt av banen da avgjørelsen kom feil vei mot Arsenal?

Hvem var det som ikke var med fra start mot Tottenham?

Og hvem var det som manglet helt i ligaåpningen mot Crystal Palace?

Svaret på alt: Fred.

YOU DID WELL SON: Michael Carrick og Fred etter 3-1-seieren mot Everton.

United har spilt tolv kamper denne sesongen, seks som kan karakteriseres som gode eller svært gode (Luton, Brighton i ligacupen, Newcastle, PSG, Leipzig og Everton), én som kan karakteriseres som ok (Chelsea) og fem som kan karakteriseres som svake eller under pari (Palace, Brighton, Spurs, Arsenal og Basaksehir).

Fred manglet altså fra start i fire av de fem dårligste kampene, og var byttet ut da Arsenal vant den kampen, mens Fred har startet alle de sju veldig gode, gode eller ok kampene til nå.

Gjør man om alt, også cupkampene, til poeng, så har United tatt 19 av 24 poeng med Fred fra start denne sesongen. Med Fred på benken fra start av har United tatt av 3 av 12 mulige poeng.

Ole Gunnar Solskjærs utfordring videre blir å holde brassens nivå like høyt, men samtidig finne et velfungerende alternativ nå som laget skal gjennom ti kamper på 31 dager etter kommende landslagspause.

Powered by Labrador CMS