– Jeg vil ha en stjerne

Med England ute, er Paul Pogba nå eneste United-representant med håp om en VM-tittel.

Publisert Sist oppdatert

Og Uniteds 25 år gamle franskmann er svært nære, for Kroatia er eneste gjenstående hinder på veien mot en VM-tittel nummer 2 for «Les Bleu», hvis eneste triumf til nå kom i 1998, året da de selv sto som mesterskapsarrangør.

Også den gang sto Kroatia i veien, men da i en semifinale som for sikkerhets skyld endte med 2-1-seier til hjemmefavorittene, som deretter tok seg av Brasil med 3-0 i finalen på Stade de France.

«Jeg har jo ingen stjerne. Den befinner seg på trøyen, men det var ikke jeg som vant den.»

Nei, stjernen er ikke stor, men det er den symbolske betydningen av den.

– Ikke min fortjeneste

Triumfen i Paris ga franskmennene rett til å utstyre sin landslagsdrakt med en stjerne på brystet. Det er en stjerne Paul Pogba selvsagt anerkjenner og som han har løpt rundt med under årets mesterskap. Men, som han selv sier: han hadde ikke noen finger med i spillet som førte til at den havnet der.

– Nei, jeg har jo ingen stjerne. Den befinner seg på trøyen, men det var ikke jeg som vant den, sier han, og understreker at det er noe han ønsker å få gjort noe med på søndag. Da ønsker han å sikre landslagstrøyen en stjerne nummer to.

– Vi skal forsøke, for det er jo VM-finale, en storkamp, og en vanskelig en, sier han, smertelig klar over at Kroatia blir en tøff motstander.

– Vive la France, Vive la République! Paul Pogba etter semifinaleseieren over Belgia.

– Ingen fordeler

– De har heller ingen stjerne fra før, og det vil de gjøre noe med, påpeker han, og understreker at kroatene er like lystne på å vinne finalen som de selv er.

At Kroatia har blitt tvunget ut i ekstraomganger i hver av sine tre utslagskamper til nå, er ikke nok til å få Pogba til å gå med på at Frankrike har en aldri så liten fordel. Det gjør heller ikke det faktum at Kroatia får ett døgn mindre tid på seg til å forberede seg til VMs store høydepunkt.

– Vi favoritter? Nei …

– Nei, akkurat det tenker vi overhodet ikke på. Her er det kun snakk om to lag og én pokal. Jeg vet heller ikke om det teller til deres disfavør at de har spilt 90 minutter mer enn oss. Kanskje gjør det dem bare enda mer oppsatt på å vinne, undrer Pogba. Han er ikke en gang villig til å anse eget lag som favoritter.

– Slik jeg ser det er vi ikke favoritter. Vi glemmer nemlig ikke all tvilen som omga oss tidligere i mesterskapet. Den gjaldt både spillernes evner og hvorvidt vi i det hele tatt var gode nok som lag.

– Så langt har vi heller ikke oppnådd noe, konstaterer en bestemt og fokusert Pogba, en av landslagssjef Didier Deschamps beste spillere til nå i mesterskapet.

Powered by Labrador CMS