Avanserte uten å briljere

VM-BØRSEN: Vi vurderer Pogbas kamp mot Uruguay.

Publisert Sist oppdatert

Uruguay – Frankrike 0-2 (0-1)

Kvartfinale, Nizhny Novgorod Stadium

Mål: 0-1 Raphaël Varane (40.), 0-2 Antoine Griezmann (61.).

🇫🇷 Paul Pogba

Helhetsinntrykk: Litt opp og ned, men bidrar med et viktig løp før 2-0-scoringen, og unngår det gule kortet som ville satt ham ut av semifinalen.

Verdt å vite: Franskmennene har vunnet sine fire siste semifinaler i VM/EM.

Vurdering: Vi vet jo at hans bestenivå er bedre enn det de fleste kan bidra med. Og han har enkelte gode perioder i denne kampen. Han var også involvert i 2-0-målet, da han brøt før han kom med lange klyv oppover i banen før ballen etter hvert havnet hos målscorer Griezmann.

Han gjør noen gode pasningsvalg, og småspillet er stort sett bra.

 

Likevel er det ikke veldig imponerende. En sitter ofte igjen med følelsen av at det er så mye mer der.

Han imponerte langt mer mot Argentina, og en treer på terningen ble vurdert. Det som vipper han opp på en svak firer er hovedsaklig løpet før 2-0-målet og at han generelt hevet seg etter doblingen av ledelsen. Spesielt etter at N’Zonzi kom inn så Pogba friere og bedre ut.

Det aller viktigste for vår del var at Pogba unngikk gult kort, slik at han slipper å sone karantene i semifinalen, men samtidig – hvor avgjørende er det egentlig for Frankrike? Han føles ikke like uunnværlig som han burde vært.

I semifinalen håper vi å få se ham enda noen hakk opp, med mer briljanse. Frankrike og Pogba avanserte her uten å briljere.

Fra sosiale medier:

PS. Undertegnede ser at mange mener at Pogba var bedre enn jeg synes han var. Kanskje ville jeg ment noe annet om jeg så kampen igjen, men min mening er ut fra det jeg så at jeg synes at han melder seg ut av kampen i for store bolker. Når det er sagt, så har en jo gjerne mer råd til å melde seg ut når en har Kanté ved sin side.

Powered by Labrador CMS