Oppsummering

Helgens landskamper ga flere noe å tygge på foran VM-sluttspillet.

Publisert Sist oppdatert

Frankrike – Kina

Verst gikk det ut over kaptein Evra (til høyre på bildet) og hans franske lagkamerater, da de gjorde sitt beste for å finpusse formen mot gjestende representanter for Folkerepublikken Kina.

På den stolte nasjonens øydepartement Reunion i Det indiske hav, gjennomførte «Les Bleus» en begredelig forestilling, og fikk nøyaktig som fortjent mot et kinesisk mannskap som forsvarte seg heroisk. Det hele endte til slutt 1-0 i favør av gjestene – og det uten at Fangzhuo Dong var å se noensteds.

Serbia – Kamerun

Da gikk det bedre for Serbia, som etter ineffektivt spill og flere svake resultater i det minste fikk angrepsspillet til å stemme da en annen VM-deltaker, Kamerun, besøkte Røde Stjerne Stadion i Beograd. Og det ble et målrikt oppgjør mellom de to VM-deltakerne. Hele fire ganger ble ballen plassert i nettmaskene bak Kamerun-keeperen, men likevel skulle serberne få slite for seieren. I kaptein Nemanja Vidics fravær var det nemlig ikke bare problemfritt å forsvare seg. De afrikanske løvene angrep villig vekk og ga et smånervøst hjemmelag mer enn bare én støkk i livet. Tre ganger lyktes det kamerunerne å finne veien til nettmaskene, men det var altså minst en gang for lite.

Zoran Tosic innledet oppgjøret på benken, men kom inn midtveis ut i 2. omgang.

Powered by Labrador CMS