ofarrell2b

Frank O’Farrell er død

Publisert Sist oppdatert

Frank O’Farrell er død. Den tidligere United-manageren ble 94 år gammel.

O’Farrell tok over etter Sir Matt Busby i 1971 (etter at Busby først hadde tatt over etter sin egen etterfølger, Wilf McGuinness), og det så ganske bra ut i starten. Men Busbys storlag var i oppløsning, og etter hvert ble resultatene for svake.

I desember 1972 førte dette til at O’Farrell fikk sparken.

Begeret rant over for Uniteds styre etter at Crystal Palace vant 5-0 mot United på Selhurst Park. Tre dager etter Uniteds svarte ettermiddag i London, ble O’Farrell kalt inn på teppet til de høye herrer. Han visste godt hva som ventet, og idet han steg ut av bilen, på vei til møtet med sine bødler, løftet han blikket mot himmelen og utbrøt tørt: «What a good day for a hanging!».

Han bekreftet senere historien til united.no:

– Det stemmer at jeg sa «a fine day for a hanging». Avisene hadde spekulert en stund, så for meg var det ingen overraskelse selv om jeg var skuffet og følte meg dårlig behandlet. United hadde sagt det var en femårsjobb, men jeg satt bare halvannen sesong.

O’Farrell ledet totalt United i 81 tellende kamper, og det ble 30 seiere, 24 uavgjortkamper og 27 tap, med en målforskjell på 115-111.

Les mer om O’Farrell på united.no-managerprofilen hans her.

Powered by Labrador CMS