– Vi er blant verdens aller beste

Og Stoke-fansen har en god følelse foran lørdagens kamp mot United. Les hva de sier her.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg husker 1984, sier Frank Dunvold, talsmann for Stokes norske supporterklubb, til united.no

– Jeg var selv i militæret. Stoke var dårlige. Vi rykket ned. Vi vant bare tre kamper hele sesongen. Men før vi møtte United den jula, i 1984, hadde jeg den samme følelsen som jeg har nå. Jeg veddet med hele brakka om at vi skulle slå United. Så gjorde vi det. Vi slo dere. 2-1.

Dunvold humrer fornøyd.

Og det er kanskje grunn til å bekymring for oss United-fans. Dunvolds følelser treffer ofte ganske bra. Forrige helg, da et ubeseiret Stoke reiste til et Sunderland som stod uten seirer, var følelsen hans dårlig.

Og Stoke reiste hjem med 0-4 i sekken.

Det er fortsatt lagets eneste tap denne sesongen.

Ett tap på Britannia

I serien har de slått Liverpool hjemme, de har spilt uavgjort hjemme mot Chelsea og slo denne uka ut Tottenham av ligacupen. Også det på hjemmebanen Britannia. Grunnet kamper i Europa League har Stoke faktisk spilt hele 11 kamper allerede denne sesongen. Seks er vunnet. Fire er endt med uavgjort og bare Sunderland-kampen borte er endt med tap.

Stoke har faktisk bare ett hjemmetap i hele 2011. Det kom mot Wigan. I siste serierunde forrige sesong.

– Jeg skal ikke si at vi vinner, men jeg har følelsen av at vi tar poeng mot dere, sier Dunvold.

Det lille forbeholdet er ikke helt unaturlig. 46-åringen vet nemlig at selv om Stoke har slått de fleste på Britannia de siste årene, så har de ikke slått United.

I fjor vant United 2-1 på Britannia etter to mål av Chicharito. Året før scoret Dimitar Berbatov og John O´Shea i en 2-0-seier, og Carlos Tevez ble matchvinner med et sent mål året før der igjen.

Uansett, Uniteds sterke sesongstart skremmer ikke Stoke-fansen.

– Nei. Ikke i det hele tatt. Tidligere kamper har vært jevne, og jeg tror dette United-laget kan stå godt til oss. Jeg håper bare de spiller med et såkalt høyt lag i stedet for et lag bare med små og kjappe. Det første passer nok oss best, sier Dunvold.

Målet er Europa

Stoke har blitt nummer 11, 12 og 13 i Premier League de tre siste årene.

Nå ser fansen oppover.

– Nå skal det sies at jeg alltid har vært superoptimist. Selv da vi lå i Championship snakket jeg om Champions League, humrer Dunvold.

– Men jeg mener seriøst at vi kan bli blant de sju beste denne sesongen, og muligens nå Europa League via det.

– Defensivt mener jeg faktisk at vi er blant verdens beste lag. Vi er jo helt klart et av Premier Leagues beste defensivt, og Premier League er jo den beste serien i verden.

– Offensivt så er vi heller ikke så ensporet som mytene vil ha det til. Mange mener at vi kun kaster og spillere langt, og ja, mot etablert slår vi gjerne langt, som Drillo liker det. Men vi har to av de mest typiske vingene i engelsk fotball i Matthew Etherington og Jermaine Pennant, og en stor del av stilen er også raske overganger og det å komme seg rundt på kantene.

– Nå har vi også fått inn landslagsspiller Peter Crouch og også Wilson Palacios på midtbanen. Ja, Palacios er også en slugger, men han er samtidig mye mer kreativ enn vi er vant til der.

– Hatoppgjør

Stoke kommer imidlertid til å savne én ting mot United. Spiss Kenwyne Jones er ute med skade.

Dessuten kan det kanskje være til Uniteds fordel at flere fra Stokes førsteellever måtte gjennom ekstraomganger og straffer for å komme seg videre mot Tottenham i ligacupen, mens Sir Alex Ferguson kunne hvile sin førsteellever da Leeds ble slått.

– Det var som manager Tony Pulis sa da han ble intervjuet og spurt om hva han trodde Sir Alex tenkte om at Stoke slo ut Tottenham. Da sa Pulis at han regnet med at Ferguson gned seg i hendene over at de måtte ut i ekstraomganger.

– Samtidig kan det kanskje virke positivt også. Vi fikk ristet bort litt av den selvtillitssmellen vi gikk på mot Sunderland.

Uansett er det et nytt hatoppgjør vi reiser til – selv om det nok ikke er like ille i Stoke som det er i Leeds.

– Men historisk sett er det en hatkamp. Vi var jo borte fra toppserien i 23 år. Da var det etter hvert like mange unger som ruslet rundt i Stoke med United-drakt som det var unger med Stoke-drakt. United rekrutterte en del fra Stoke. Det var ikke like godt likt. Heldigvis har det snudd nå.

– Samtidig har det jo også vært positive relasjoner mellom klubbene. Ryan Shawcross ble hentet fra dere, og er nå kaptein. Danny Higginbotham likeså, og Danny Pugh – selv om han ble leid ut (og solgt fra januar) til Leeds torsdag.

Ellers er Sundvold spent på hva avisene skriver om kampen etterpå.

For noen år siden, da Stoke slo United 3-1 i en treningskamp før sesongstart, vartet nemlig Aftenposten Aften, som faktisk var på kampen, opp med følgende:

Sir Alex: – Gresset var for høyt

Ca. 500 medlemmer

Vil du lese mer om Stoke kan du gjøre det på nettsiden www.stoke.no.

– Vi nærmer oss ca. 500 medlemmer, og mange av dem er som meg, i 40-åra. Det kommer imidlertid en ny generasjon fans nå, sier Dunvold.

Powered by Labrador CMS