Ryktesaker, uke 2

Young til Kina? Og Mourinho har sendt en firemanns sommer-ønskeliste til Ed Woodward.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 15. januar:

14.00: Skal også United bli rammet av Kina-trenden? Wayne Rooney har vært linket dit tidligere, men nå er det vingen Ashley Youngs tur. The Sun er i dytten denne søndagen, og hevder Shandong Luneng er villige til å legge på bordet et svært lukrativt tilbud til United for å lokke Mourinho til å si ja, samt til å tilby Young en heftig kontrakt for å lokke også ham til å si ja.

09.30: Skal Mourinho forsøke å raide gamleklubben? Daily Mirror hevder Chelseas Nemanja Matic står høyt på portugiserens ønskeliste i sommer. De helblå fra London står angivelig allerede i fare for å miste Diego Costa til Kina, og kan bli ytterligere svekket i sommer dersom Mourinho får viljen sin.

Serberen skal ifølge Mirror være «like viktig som Mourinhos førsteprioritet, Antoine Griezmann«, og ses på som en løsning etter at United solgte Schneiderlin samt må belage seg på at Michael Carrick etterhvert gir seg med fotball. Matic skal være en av fire spillere Mourinho ønsker seg i sommer, og han har ifølge avisen gjort styreformann Ed Woodward oppmerksom på at han vil gjennomføre disse signeringene raskt. Kieran Tierney og Victor Lindelöf skal være de to andre.

08.30: Ifølge The Sun (igjen), som siterer «rapporter i Italia» denne gangen, er United i førersetet i kampen om Serie A-talentet Franck Kessie. Den unge ivorianske defensive midtbanespilleren har gjort sakene sine svært bra i Atalanta denne sesongen, og regnes for å være et av de heteste prospektene Serie A har å by på. United skal være i dialog med klubbledelsen, som ønsker seg 34 millioner pund for unggutten.

kessiefranck-650-x-358

Så spørs det om José Mourinho, som har uttalt gjentatte ganger at United skal spare penger dette vinduet og ikke signere spillere, kommer til å kjøpe ivorianeren allerede nå. Schneiderlin-salget gjør at Uniteds midtbane er noe tynn og potensielt kan være noe utsatt for skader. Enten lyver Mourinho, eller så handler ikke United før i sommer.

08.15: I samme sak hevder The Sun at United er ute etter Southamptons José Fonte, noe som i teorien kan være i tråd med at Mourinho ønsker at United skal spare penger i januar. Portugiseren kan som kjent gå gratis i sommer, og skal ikke være spesielt interessert i å fornye med Southampton.

08.00: Notoriske The Sun har en såkalt eksklusiv sak natt til søndag. I den kan de opplyse at Uniteds talentfulle unge angriper Marcus Rashford er ønsket på Ramon Sanchez Pizjuan de siste månedene av sesongen. Det skal være snakk om en låneavtale, noe som kan bety litt ekstra sollys og spilletid i Sevilla for unggutten. Også West Ham skal være interessert i en slik avtale.

Det store spørsmålet er imidlertid om United har særlig lyst til å gå med på dette. Marcus Rashford har vist seg å være en nøkkelspiller også denne sesongen, selv om han ikke nødvendigvis starter alle kampene. Unggutten har vært sentral i flere av kampene han har kommet inn som innbytter, og endret blant annet kampbildet mot West Ham.

Fredag 13. januar:

09.00: United skal ha kontaktet representantene til Paris St. Germain-høyreback Serge Aurier, med tanke på en mulig overgang til sommeren, melder franske Le10Sport.  Den 24 år gamle ivorianeren har fortid fra Lens og Toulouse.

08.00: Angående Lyons interesse i Memphis Depay, som er nevnt her flere ganger de siste dagene. United ønsker 15-20 millioner pund for ham (ulike rapporter om det i ulike aviser), mens den franske klubben kun skal ha budt 14 millioner. United ønsker nemlig så mye som mulig tilbake av det de kjøpte Memphis for.

07.20: Jesse Lingard skal ha blitt enig med United om en ny kontrakt. Den nye gir ham 95.000 pund i uka, og varer frem til 2021 – med opsjon på ytterligere ett år, skriver The Suns United-journalist, Neil Custis. Lønnshoppet er ganske stort, siden 24-åringen har tjent 30.000 pund i uka frem til nå.

Torsdag 12. januar:

21.38: Ifølge Sky Sports skal United ha avslått nevnte bud fra Lyon. Les mer under.

19.10: Troverdige Mohamed Bouhafsi melder at Lyon er interessert i Uniteds Memphis Depay. Ifølge den franske journalisten, som blant annet var først med Anthony Martial-til-Untied-nyheten i september 2015, har Lyon allerede sendt avgårde et bud. Franske Foot Mercato meldte det samme onsdag.

I desember uttalte José Mourinho følgende om hvorfor Depay ikke har fått spilletid:

– Vi hadde en samtale med et par spillere hvor ting var veldig, veldig tydelig. Dersom jeg vet, eller har en følelse om, at noen vil gå så ønsker jeg å utvikle andre spillere, sa han om

19.00: Det ble altså klart torsdag kveld at Morgan Schneiderlin går til Everton – trolig for rundt £22 millioner. Les mer her.

15.30: The Sun melder at Morgan Schneiderlin skal ha sagt farvel til United-spillerne og fortalt at overgangen til Everton nå er fullført. På nåværende tidspunkt foreligger det imidlertid ingen bekreftelse fra noen av klubbene. Likevel kan vi trygt gå ut fra at vi vil få høre det temmelig snart.

00.20: Marouane Fellainis kontrakt ble i 2013 på fire år pluss ett år hvis United ville det. Nå skriver ESPNs Mark Ogden, som skal ha gode kontakter, at kilder nær United og Fellaini har bekreftet at Mourinho og United benyttet seg av den klausulen for å beholde belgieren i United frem til sommeren 2018.  Fellaini skal ha vært tilfreds med å bli værende etter å ha fått forsikringer fra Mourinho om at han har en rolle å spille i Mourinhos tropp også videre.

Onsdag 11. januar:

18.00: Morgan Schneiderlin har fullført legesjekken sin hos Everton. Nå venter man bare på at de siste detaljene kommer på plass slik at overgangen kan bekreftes.

16.00: Det har nå kommet bilder av Morgan Schneiderlin hos Everton, så spør det hvor raskt overgangen kan bekreftes…

13.05: Og for de som lurer: Morgan Schneiderlin gjennomfører legesjekken sin hos Everton akkurat nå. Det melder Sky Sports og BBC. Det henger godt sammen med det Mourinho sa om Schneiderlin og Everton tirsdag kveld. Manageren ville nok aldri sagt det han gjorde uten at ting var så godt som klart.

13.00: ESPNs Mark Ogden (ja, han skiftet jobb igjen) tar tak i det Daily Record meldte mandag – at United er interessert i Monacos Tiemoue Bakayoko. Ifølge Ogdens kilder ser Mourinho den franske U21-landslagsspilleren som en perfekt partner til Paul Pogba, og som en langsiktig erstatter for Michael Carrick. Bakayoko skal være et hovedmål for sommeren, men interessen kan kanskje intensiveres senere i januar. Uniteds mange handler (Martial og Falcao) med Monaco er nok ingen ulempe…

10.30: BBCs Simon Stone fastslo onsdag på BBC at United nok kan tenke seg en ny forsvarsspiller i januar, men at det ikke blir Victor Lindelöf. Det er i alle fall den informasjonen han sitter på akkurat nå. Stone er en av journalistene som følger United tettest. Han tror også at Memphis Depay kan dra, og hvis så skjer så kan det hende at United ser på spillere inn etter det.

07.40: Enda mer Lyon. L’Equipe melder at klubben også forsøker å få kloa i Adnan Januzaj, som altså er leid ut til Sunderland ut sesongen. Det er L’Equipes Lyon-journalist som melder dette.

07.30: Franske Foot Mercato melder at Lyon skal ha begynt samtalene med United om en overgang for Memphis Depay. Det er Metro som gjengir dette i England. Så hevder rapporten også at selve om klubbens ledere ønsker avtalen så er treneren mer skeptisk, noe som vel ikke vil være det det beste utgangspunktet for en overgang.

Tirsdag 10. januar:

20.50: Rett før kampstart mot Hull skriver Telegraph at Morgan Schneiderlin kan bli klar for Everton i løpet av de neste to dagene. Klubbene har vært i dialog en stund, og forhandlingene ble gjennomført tirsdag, skriver avisen. Prislappen skal ligge på 22 millioner pund, og kan stige til 24 millioner pund, den samme summen United betalte Southampton.

09:00: Mandag skrev Andy Mitten at United føler de har utfordringer på venstreback. I dag melder The Sun at klubben er villig til å legge 60 millioner pund på bordet for Tottenham-duoen Danny Rose og Kyle Walker. De vil i så fall få tøff konkurranse fra Manchester City, skriver avisen. Vi tillater oss til å minne om at både Rose og Walker begge signerte nye femårskontrakter med Tottenham i høst…

Mandag 9. januar:

15.20: Ifølge Jamie Jackson i Guardian vil ikke José Mourinho hente inn noen ny midtstopper i vintervinduet. Eric Bailly er på oppkjøring til Afrikamesterskapet med Elfenbenskysten, mens Marcos Rojo skadet seg i FA-cupoppgjøret mot Reading. United skal heller være mer interessert i å hente Victor Lindelöf til sommeren.

14.00: Ifølge Daily Mirror er en overgang til Manchester United aktuelt for James Rodriquez. Superagent Jorge Mendes og Ed Woodward skal ifølge avisen være i dialog.

11.00: Ifølge Daily Mail skal Memphis Depay ha sagt nei til en overgang til tyrkiske Fenerbahce forrige uke.

07.40: Daily Mail skriver det vi alle har forstått nå: At United har fortalt Everton (og andre) at de må hoste opp mer enn 20 millioner pund for Morgan Schneiderlin.

07.35: United, City og Chelsea skal alle være interessert i Monacos Tiemoue Bakayoko, skriver Daily Record.  Verdien skal være om lag 25 millioner euro, og Monaco vurderer nå å selge 22-åringen i januar – fordi interessen er så stor.

07.30: Patrice Evra var ikke med i Juventus-troppen søndag, og italienerne innrømmer at det er fordi han nå skal finne ut av fremtiden sin. Evra ble først koblet til United som spiller, men det ble avvist. I helga ble han så koblet til en mulig trenerrolle i United. Evra skal visstnok ønske seg tilbake til Manchester.

Powered by Labrador CMS