Nå blir VM-skjebnene avgjort

Victor Lindelöf og Sverige kjemper for en plass i VM-sluttspillet i Russland.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United sendte hele 15 mann på landslagsoppdrag tidligere denne uken.

Phil Jones har derimot pådratt seg en skade og har reist tilbake til Manchester for behandling for å rekke den neste Premier League-kampen mot Liverpool på Anfield.

Romelu Lukaku fikk en smell i ankelen mot Crystal Palace, men en undersøkelse mandag fastslo heldigvis at det ikke dreier seg om noen alvorlig skade, og Lukaku blir værende i Brussel sammen med resten av den belgiske landslagstroppen. Ettersom Belgia allerede er klare for neste sommers fotball-VM er det lov å håpe at Belgia-sjef Roberto Martinez vil hvile United-spissen i de siste kampene.

SMÅSKADD: Romelu Lukaku sto over Belgia-trening mandag, uten at det skal være snakk om noen alvorlig skade.
SMÅSKADD: Romelu Lukaku sto over Belgia-trening mandag, uten at det skal være snakk om noen alvorlig skade.

Marcus Rashford, Chris Smalling og Jesse Lingard er alle med i England-troppen som kun trenger to poeng på de to kampene mot Slovenia og Litauen for å bli VM-klare.

For flere av de andre United-gutta byr de neste to kvalifiseringskampene på neglebiting.

Den største spenningen finner vi trolig i gruppe A der Frankrike, Sverige og Nederland alle kan gå direkte til VM, og Nederland møter Sverige i den siste kvalifiseringskampen.

England

Chris Smalling, Jesse Lingard og Marcus Rashford
Gareth Southgates mannskap har en luke på fem poeng og trenger kun to poeng på de siste to kampene mot Slovenia og Litauen for å være sikret en VM-plass. VM- plassen kan sikres allerede torsdag når Slovenia gjester Wembley. Om ikke har Rashford & co muligheten mot Litauen borte.

NYTER TILLIT: Marcus Rashford storspiller for England såvel som United.
NYTER TILLIT: Marcus Rashford storspiller for England såvel som United.

Argentina

Sergio Romero
Uniteds stødige reservekeeper vokter trolig målet for Argentina i kampene mot Peru og Antonio Valencias Ecuador. Argentina er i øyeblikket nummer fem i en jevn gruppe. Ender Argentina på denne plassen må Romero & co ut i Play Off for å nå VM i Russland.

KJEMPER OM VM-PLASS: ET VM uten Argentina og Sergio Romero virker utenkelig, men plassen er langt fra sikker.
KJEMPER OM VM-PLASS: ET VM uten Argentina og Sergio Romero virker utenkelig, men plassen er langt fra sikker.

Armenia

Henrikh Mkhitaryan
Mkhitaryan og Armenia kan ikke nå VM. Armenia kan likevel spille en viktig rolle i gruppe E ettersom de møter gruppeleder Polen førstkommende torsdag. Tar Mkhitaryan og lagkameratene poeng, kan det være duket for en «Winner takes it All» når Polen og Montenegro barker sammen i den siste kampen.

KLARE FOR VM: Belgia er allerede kvalifisert for VM i Russland. Kanskje betyr det at Romelu Lukaku og Marouane Fellaini spares.
KLARE FOR VM: Belgia er allerede kvalifisert for VM i Russland. Kanskje betyr det at Romelu Lukaku og Marouane Fellaini spares.

Belgia

Romelu Lukaku og Marouane Fellaini
Belgia var det første europeiske landet som kvalifiserte seg til VM. Lukaku og Fellaini møter Bosnia borte og Kypros hjemme i gruppe H, der den største spenningen knytter seg til hvem som tar andreplassen i gruppen.

Ecuador

Antonio Valencia
Valencia og Ecuador har virkelig kniven på strupen. Laget ligger på en skuffende 8. plass i gruppen. Skal Ecuador nå VM må de siste to kampene mot henholdsvis Peru og Argentina vinnes, samtidig som de er avhengig av andre resultater. VM-håpet til Valencia virker, i beste fall, tynt.

Italia

Matteo Darmian
Italia kan trolig belage seg på playoff bak Spania. Makedonia og Albania venter Darmians Italia i de to siste kampene, men selv med seks poeng der er det lite trolig at Spania snubler i sine kamper mot Albania og Israel.

STYRER MOT PLAY OFF: Matteo Darmian og Italia ender trolig på andreplass bak Spania.
STYRER MOT PLAY OFF: Matteo Darmian og Italia ender trolig på andreplass bak Spania.

Elfenbeinskysten

Eric Bailly
Elfenbeinskysten leder sin gruppe poenget foran Marokko. Slaget om en VM-plass vil stå mellom disse to lagene. Bailly & Co møter gruppejumbo Mali, mens Marokko møter Gabon. 6.november møtes Elfenbeinskysten og Marokko, og vinneren her vil etter alle solemerker gå til VM.

Nederland

Daley Blind
Nederland kan fremdeles nå VM i Russland, men gruppeseier virker lite trolig. Nederland og Sverige møtes i den siste kvalifiseringskampen i Amsterdam, men før det må Nederland gjøre jobben mot Hviterussland og håpe at Frankrike snubler på veien.

Serbia

Nemanja Matic
Serbia leder gruppe D med fire poeng og Matic & Co vil sikre VM-plass med seier mot Østerrike i Wien. Om det ikke går veien venter Georgia i den siste kampen på mandag, og det vil være en stor overraskelse om Serbia nå skulle snuble på oppløpssiden.

Spania

David de Gea
De Gea har vært i kjempeform for United i sesongstarten og holdt nullen i seks av syv ligakamper. Nå kan den spanske sisteskansen få mer å juble for ettersom det bare er syltynn teori som kan stanse Spanias VM-planer. Albania og Israel venter i de to siste kvalifiseringskampene, og med 32-3 i målforskjell på sine åtte kvalifiseringskamper så langt fordelt på syv triumfer og én uavgjort, er det få som tror at det skal by på særlige problemer for Spania å nå VM.

VERDENS BESTE?: David de Gea har startet sesongen strålende for United og kan trolig snart belage seg på en VM-plass også.
VERDENS BESTE?: David de Gea har startet sesongen strålende for United og kan trolig snart belage seg på en VM-plass også.

Sverige

Victor Lindelöf
Sverige er poenget bak Frankrike med to kamper igjen. Den første kampen til Lindelöf & Co er mot Luxembourg og bør ikke by på noen særlige utfordringer. Deretter venter Nederland i den siste kampen som kan bli helt avgjørende. Sverige kan vinne gruppen, men er da avhengig av at Frankrike (uten Paul Pogba og Anthony Martial) snubler i minst én av sine to kamper mot henholdsvis Bulgaria og Hviterussland.

Programmet

Torsdag 5. oktober
England 
v Slovenia 20:45
Armenia v Polen 21:00

Fredag 6. oktober
Chile v Ecuador 01:30
Argentina v Peru 01:30
Østerrike v Serbia 20:45
Mali v Elfenbeinskysten 21:00
Italy v FYR Makedonia 21:45
Spania v Albania 21:45

Lørdag 7. oktober
Bosnia Herzegovina v Belgia 19:00
Sverige v Luxembourg 19:00
Hviterussland v Nederland 22:45

Søndag 8. oktober
Litauen v England 20:45
Kazakhstan v Armenia 23:00

Mandag 9. oktober
Serbia v Georgia 20:45
Albania v Italia 21:45
Israel v Spania 22:45

Tirsdag 10. oktober
Belgia v Kypros 21:45
Nederland v Sverige 21:45

Onsdag 11. oktober
Ecuador 
v Argentina 01:30

Alle klokkeslett er skandinavisk tid.

Powered by Labrador CMS