VAN GAAL: Rio ønsker denne mannen lykke til.

Håper å videreføre lagånden

Van Gaal er fornøyd etter innsatsen i VM og håper United kan ta etter lagånden som Nederland viste.

Publisert Sist oppdatert

Louis van Gaal tok medalje og 3.plassen i VM med et Nederland-lag som det i utgangspunktet ikke var forventet så alt for mye av før VM startet. Nå håper Van Gaal at troppen i Manchester kan vise samme lagånd som Nederland gjorde.

– Det vil alltid være en plass i hjertet mitt for disse 23 spillerne. Spillerne mine har vært fantastiske. Jeg håper at laget i Manchester vil bli slik som dette fordi vi må bli inspirert på samme måte og jeg håper jeg kan få dem til å gjøre det, sa Van Gaal til FIFA.

Nederland tapte ikke en eneste kamp i kvalifiseringen og tapte kun en kamp i VM, det i semifinalen mot Argentina på straffespark. Van Gaal er ikke like sikker på at dette kan skje i Manchester.

– Jeg kunne ikke gjøre det med Ajax, Barcelona eller Bayern Munchen. Å tape er en del av sporten. Jeg håper bare jeg kan gjøre mitt beste i Manchester United. Om det er nok for fansen, får vi vente å se, men jeg håper selvfølgelig det.

– Jeg tror vi kan se tilbake på en suksessfull turnering og jeg er stolt av spillerne og støtteapparatet mitt.

– Drømmen min var å bli verdensmester og vi kunne ha gjort det. Dette var min siste kamp og vi avsluttet med en medalje, men det var også viktig at vi viste en ny type fotball. Jeg hørte at den nye hovedtreneren sier han vil spille på den nederlandske måten, men jeg har alltid spilt på den nederlandske måten.

– Kanskje dette vil åpne øynene til folk i Nederland og få dem til å innse at det er ikke kun et system som vil gjøre dem fornøyd. Jeg liker å utnytte kvalitetene i troppen og det funket. Vi ble ikke verdensmester, men vi var nær, avslutter Van Gaal.

Powered by Labrador CMS