Like tett som i 1997?

United har hatt en sjeldent god ligaåpning defensivt, viser tallene.

Noen ganger tar det tid å komme skikkelig i gang med sesongen. Enkelte forsvar ser ut som om de har glemt hvordan de markerer, takler eller bryter foran motspillere, og etter den imponerende fjorårssesongen virker det for eksempel noe rart at Chelsea allerede har sluppet inn sju mål.

Det er sju ligamål mer enn Manchester United har sluppet inn. Van Gaals mannskap står med 2-0 i målforskjell etter tre ligakamper, noe som ikke kan sies å være en spektakulært god målforskjell siden vi selvsagt ønsker oss flere mål, men nullen i baklengsprotokollen er uansett hyggelig å se.

sergioromero (650 x 358)
KONTROLL: Sergio Romero holder foreløpig nullen i ligaen.

Det er ikke noe vanlig syn. United hadde bare holdt nullen i de første tre ligakampene ved to anledninger tidligere i Premier League-historien (altså fra og med 1992/93) før denne sesongen: I 2005/06, da nullen røk da Joey Bartons utlignet for Manchester City et kvarter før slutt i en kamp som også endte 1-1, og i 1997/98.

I 1997 startet United nemlig med fem hele kamper uten baklengsmål. Også den gang startet vi mot Tottenham, og også den gang fikk vi hjelp av et Spurs-selvmål. Etter fem kamper hadde vi fortsatt ikke sluppet inn mål, og vi hadde vunnet fire av fem kamper (0-0 borte mot Leicester som det eneste poengtapet). I kamp nummer seks tok West Ham ledelsen på Old Trafford etter et kvarter, men heldigvis ble ikke sjokket for mye for United-spillerne, som vant kampen 2-1 etter mål fra Roy Keane og Paul Scholes.

Under er oversikten over når første baklengsmål har kommet i våre Premier League-sesonger hittil, og målforskjellen etter tre serierunder.

2014/15: Første baklengsmål i sesongens første omgang. 2-3 på de første tre ligakampene.

2013/14: Første baklengsmål i andre omgang av sesongstarten. 4-2 på de tre første ligakampene.

2011/12: Første baklengsmål i sesongens første omgang. 13-3 på de tre første ligakampene.

2010/11: Første baklengsmål i andre serierunde. 8-2 på de tre første ligakampene.

2005/06: Første baklengsmål i fjerde serierunde. 5-0 på de tre første ligakampene.

UEFA Champions League Trophy Tour 2012 - Guadalajara
GLAD I SMULTRINGER: Edwin van der Sar holdt nullen i sine fem første offisielle kamper for Manchester United.

2004/05: Første baklengsmål i sesongens første omgang. 3-3 på de tre første ligakampene.

2002/03: Første baklengsmål i andre serierunde. 4-3 på de tre første ligakampene.

2001/02: Første baklengsmål etter få minutter i første serierunde. 6-5 på de tre første ligakampene.

2000/01: Første baklengsmål i andre serierunde. 5-3 på de tre første ligakampene.

1999/00: Første baklengsmål i andre omgang av sesongstarten. 7-1 på de tre første ligakampene.

1997/98: Første baklengsmål i sjette serierunde. 3-0 på de tre første ligakampene.

schmeichel
VANSKELIG Å OVERLISTE: Peter Schmeichel.

1995/96: Første baklengsmål i sesongens første omgang. 6-5 på de tre første ligakampene.

1993/94: Første baklengsmål i tredje serierunde. 6-1 på de tre første ligakampene.

Tallene viser også at vi bare tre ganger tidligere har startet med å score så få mål selv i Premier League-sammenheng. Det var i fjor (også det altså under Louis van Gaal), i 2007/08 (en sesong som tross alt endte ganske bra) og i 1992/93 (da vi vant ligaen for første gang på 26 år).

Den gode defensive statistikken skjer altså uten David de Gea, men dette har nok mye å si med hva som skjer foran keeperen. Ingen har nemlig sluppet motstanderen til færre skudd enn United:

smallingvangaal (650 x 358)
VIKTIG: Chris Smalling har vært svært viktig for den gode defensive statistikken.

Tror du nullen holder også mot Swansea og Liverpool?