Vi kan ikke akkurat late som om Manchester-derbyet på lørdag var en kamp som leverte festfotball.

Selv om ett poeng mot Pep Guardiolas Manchester City er et respektabelt utfall, så var det nok ikke akkurat et oppgjør som vil bli husket godt av mange i lang tid fremover.

Ole Gunnar Solskjær virket ikke helt fornøyd med det United hadde skapt med ball, ei heller med kontringsspillet, men han var langt mer fornøyd med det United viste defensivt.

– Vi var briljante defensivt, sa han nemlig etter oppgjøret.

Etter en periode hvor United har gjort mye rart defensivt, så ble det null baklengsmål mot et lag som vanligvis har mye å by på offensivt.

SOLSKJÆR: United-manageren var mest fornøyd med det defensive.

Tre på rad – for første gang på årevis

Opta informerer oss om at de kampene hvor Manchester City ikke kommer seg til mange skudd, stort sett skjer på Old Trafford.

Tre av de siste fire gangene City har kommet til færre enn ti skudd (denne gangen ni) i løpet av en Premier League-kamp, har nemlig vært bortekamper på Old Trafford.

Kanskje har United lært hvordan man stopper Pep Guardiola-lag, for United har klart å holde nullen i våre tre siste kamper mot de lyseblå naboene.

Først på Etihad Stadium da vi avsluttet med ti mann etter at kampens eneste målscorer – Nemanja Matic – ble utvist. Så i 2-0-seieren i mars, da mål fra Anthony Martial og Scott McTominayt sikret United seieren. Og til slutt i lørdagens 0-0-kamp.

Dette har gjort godt etter en rekke hvor vi slapp inn mål i seks kamper på rad mot City, og i alle unntatt én av disse slapp inn to eller flere mål.

Dette er første gang siden midten av nittitallet at United har spilt tre kamper på rad mot City uten å slippe inn mål – den gang var det attpåtil fire kamper, og ni omganger, uten baklengsmål. Nå er vi oppe i tre kamper, og sju omganger til sammen.

De fire Manchester-derbyene på rad rundt midten av nittitallet hvor vi holdt nullen:

• April 1994: United 2-0 City (Cantona x2)
  • November 1994: United 5-0 City (Cantona, Kanchelskis x3, Hughes)
  • Februar 1995: City 0-3 United (Ince, Kanchelskis, Cole)
  • Oktober 1995: United 1-0 City (Scholes)

I tillegg holdt vi jo også nullen mot City i andreomgangen av 3-2-seieren på Maine Road i november 1993, da scoringer fra Eric Cantona (x2) og Roy Keane gjorde at United slo tilbake etter å ha vært to mål under. Dermed var det altså ni omganger til sammen. I andre 1995/96-kamp mot de lyseblå fikk Uwe Rösler hull på byllen for City (men United snudde og vant 2-1 likevel etter mål fra Eric Cantona (straffespark) og Lee Sharpe).

KANCHELSKIS: Bildet er fra Andrei Kanchelskis’ største dag i United-drakta, da han scoret hat trick mot Manchester City. Den kampen var en del av en rekke på fire oppgjør på rad hvor vi ikke slapp inn mål mot byrivalen.

Det var kanskje ikke så overraskende at vi ikke scoret

Vi holdt altså tett bakover, men fremover klarte vi ikke å score målet som kunne gitt oss en trepoenger.

At vi ikke klarte å score selv, er kanskje ikke så overraskende i dette tilfellet – av tre grunner, når vi ser på Opta-statistikk.

1. Manchester City har holdt nullen i seks kamper på rad nå (alle turneringer). De lyseblå har med andre ord fått orden på forsvaret sitt, ser det ut til.

2. Manchester United har gått målløse av tre hjemmekamper i ligaen denne sesongen. I hele fjorårssesongen spilte vi bare to ligahjemmekamper uten å score.

3. De målløse kampene kommer oftere i Manchester-derbyet. På 47 Premier League-kamper mellom United og City så har det blitt 0-0 fem ganger – og tre av disse har kommet i løpet av de siste 11 oppgjørene.

MÅLLØST: Verken Scott McTominay eller noen andre klarte å score mot City denne gangen.