triostopp

Har blitt dobbelt så bra defensivt

Publisert Sist oppdatert

Lørdag skjedde det igjen – United holdt nullen.

Det betyr at Erik ten Hags utvalgte har holdt nullen i ni av de 13 siste kampene i alle turneringer.

Totalt, på 24 kamper denne sesongen, har United holdt nullen i halvparten av kampene.

Det er likevel utviklingen i forsvar som er iøynefallende.

United.no har sett på sjanser for og imot hele sesongen, bedre forklart som expected goals (xG) for og imot, og den viser en voldsom utvikling i hva United slipper til imot.

United gikk fra en xG imot på 1,5 per kamp i sesongens åtte første kamper, til en xG imot på 0,75 på de siste åtte kampene.

xG

StatsBomb-tallene over viser at United kun én gang på sesongens sju første kamper hadde en xG imot på under 1,0 per kamp, men etter den ulykksalige City-kampen endret det seg helt.

På de siste ni kampene er det kun én gang, mot Fulham, at United har sluppet til en xG imot på over 1,0.

Det spesielle er at i den kampen United slapp til minst, borte mot Aston Villa, så kom det det eneste tapet. Det ble hele tre baklengsmål til tross for en xG imot på bare 0,41.

Aston Villa scoret på mål som ifølge StatsBomb hadd en xG på 0,15, 0,09 og 0,04.

Den positive utviklingen blir ikke noe dårligere ved å fortelle at United i de siste åtte kampene har spilt med med fire ulike stopperpar (Varane/Shaw, Martinez/Lindelöf, Martinez/Maguire, Martinez/Varane), og etter fotball-VM har Ten Hag ikke kunnet bruke sine foretrukne backer på backplass (Dalot, Shaw).

Utvikling også offensivt

Offensivt har forbedringen vært mindre tydelig, i alle fall hvis vi deler Premier League-sesongen i to.

United skapte i snitt 1,37 i xG per kamp i de første åtte kampene av sesongen, mens det er blitt til 1,49 i de siste åtte kampene.

Det er imidlertid én liten endring, hvis man ser det hele i et kortere perspektiv. Uniteds xG i de tre siste kampene er alle inne på topp-fem for hele sesongen, og de eneste gangene United har scoret over 2,0 i xG for er mot Fulham og Nottingham Forest – som altså er to av de tre siste ligakampene.

Powered by Labrador CMS