Managerløst QPR i vente

PREVIEW: United går inn mot oppgjøret mot Queens Park Rangers med to strake tap i bagasjen for første gang på elleve måneder.

Publisert Sist oppdatert

Rundt nyttår tapte United mot Blackburn (2-3 hjemme) og Newcastle (0-3 borte) med fire dagers mellomrom, Oppgjøret som ventet etter det var på papiret det soleklart tøffeste: Bortekamp i FA-cupen mot Manchester City.

Men i kampen hvor Paul Scholes gjorde sitt comeback startet det helt fantastisk. Wayne Rooney (2) og Danny Welbeck sendte United tre mål foran før sidebytte, i tillegg til at Vincent Kompany ble utvist for vertene. Andre omgang på Etihad Stadium ble allikevel av det nervepirende slaget, men Roberto Mancinis menn klarte ikke å redusere mer enn to ganger.

Nederlagene mot Norwich og Galatasaray har sendt United i samme posisjon som før FA-cupkampen 8. januar. Og laget kunne neppe fått en bedre motstander enn Premier League-jumbo Queens Park Rangers.

QPR-eier Tony Fernandez’ tålmodighet med manager Mark Hughes gikk slutt fredag, og dermed er det et hovedstadslag uten sjef som gjester Old Trafford. Harry Redknapp har blitt kraftig aet til oppgaven, men enn så lenge har QPR ikke offentliggjort hvem de ønsker at skal få klubben på rett kjøl igjen.

United

To strake tap har satt en liten festbrems på den gode sesongstarten poengmessig for United. På Carrow Road klarte et hartarbeidende Norwich-lag å kjempe United ut av stimen, mens tapet med et sterkt redusert lag mot Galatasaray ikke spilte noen rolle for De røde djevlene, som allerede er videre i Champions League. Det ser allikevel lyst ut også i ligasammenheng: United ligger poenget bak City på toppen av tabellen, og har tre poengs luke ned til Chelsea på andreplass.

Det er gode nyheter på skadefronten. Wayne Rooney har trent for fullt hele uka og er friskmeldt, og det samme er Chris Smalling, som stod over Champions League-oppgjøret mot Galatasaray med en skulderskade. Jonny Evans trente med laget fredag, men det er fortsatt for tidlig å si om han bli klar til kampstart. Dermed er det bare Nani, Shinji Kagawa og Nemanja Vidic som definitivt mister oppgjøret.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Mostander

Turn.

H/B

Res.

20. nov.

Galatasaray

CL

B

0-1

17. nov.

Norwich

PL

B

0-1

10. nov.

Aston Villa

PL

B

3-2

7. nov.

Braga

CL

B

3-2

3. nov.

Arsenal

PL

H

2-1

V: 3

U: 0

T: 2

Mål: 8-7

QPR

I fjor måtte Queens Park Rangers vente helt til siste serierunde før Premier League-kontrakten denne sesongen var i boks. Da tok laget 15 poeng på sine første tolv kamper. Ved like mange spilte denne sesongen står laget med fattige fire poeng, har allerede fem poeng opp til sikker plass og venter fortsatt på sesongens første trepoenger. Kun ett av disse kom på bortebane, og det er over ett år siden sist gang laget kunne juble for tre poeng på fremmed gress.

Ji-sung Park forlot United til fordel for Loftus Road i sommer, men det er tvilsomt om sørkoreaneren kommer til å spille mot sin tidligere arbeidsgiver. Midtbanespilleren sliter med en kneskade, noe som holder han på skadelista sammen med Bobby Zamora og Andrew Johnson. Dessuten har ikke Fabio lov til å spille mot klubben han er lånt ut fra. QPR får imidlertid tilbake Stephane Mbia fra suspensjon.

FORMEN – QPRs 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

17. nov.

Southampton

PL

H

1-3

10. nov.

Stoke

PL

B

0-1

4. nov.

Reading

PL

H

1-1

27. okt.

Arsenal

PL

B

0-1

21. okt.

Everton

PL

H

1-1

V: 0

U: 2

T: 3

Mål: 3-7

———————————————————–

Statistikk

  • QPR har ikke vunnet på de ti siste Premier League-møtene mellom lagene.

  • United har sluppet inn åtte mål i løpet av det første kvarteret i andre omgang – flest av samtlige i Premier League.

  • United har scoret i 54 hjemmekamper i ligaen på rad. Det er den lengste rekken i toppdivisjonen siden Wolverhampton på 1950-tallet.

  • Ingen lag har noen gang tatt færre enn fire poeng på de første tolv PL-kampene, slik QPR har nå.

Klubbenes PL-møter på Old Trafford

Sesong

Res.

Målscorere

2011/12

2-0

Rooney (str.), Scholes

1995/96

2-1

Cole, Giggs

1994/95

2-0

McClair, Hughes

1993/94

2-1

Cantona, Hughes

1992/93

0-0

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 8-2

Fullstendig ligastatistikk mellom klubbene (United nevnt først)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

40

16

3

1

41-13

8

7

5

30-28

24

10

6

71-41

Dommeren

Lee Probert dømmer oppgjøret. 40-åringen har vært Premier League-dommer siden 2007 og var fjerdedommer – og dermed også svært involvert i avgjørelsen som sendte Arsene Wenger på tribunen – da Arsenal gjestet Manchester United i 2009. Probert dømte United fire ganger i fjorårssesongen, noe som resulterte i tre seire og én uavgjort.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS