ACHTUNG – ta intet for gitt!

Med 2-0 å gå på fra forrige ukes bortemøte med Schalke 04, er det både nærliggende og fristende å tro at United nærmest er klar for Champions League-finalen allerede. Men – glem ikke at tyskerne scoret fem mot Inter i kvartfinalen!

Publisert Sist oppdatert

Nå ble riktignok forrige ukes oppgjør i Gelsenkirchen en tilnærmet parademarsj for United. 2-0-seieren var ikke et mål for mye; vi velger snarere å si tvert imot. På en annen dag og med en annen keeper enn fenomenale Manuel Neuer i Schalke-buret, kunne sifrene blitt svært stygge for forrige sesongs Bundesliga-toere. Så stor var forskjellen mellom de to lagene at det var vanskelig å begripe hvordan i all verden tyskerne klarte å knuse fjorårets Champions League-triumfatorer Inter Milan med hele 7-3 sammenlagt i kvartfinalen!

Men det gjorde de altså – etter imponerende 5-2 på selveste Giuseppe Meazza Stadion(!). Og dermed bør vi også være advart før kveldens returmøte på Old Trafford. Forrige tirsdags overkjørsel på Veltins-Arena er historie; i dag er dagen da jobben må fullføres. Klarer Sir Alex og hans utvalgte den oppgaven, venter FC Barcelona på Wembley om tre og en halv uke.

I likhet med United har heller ikke Schalke imponert vesentlig i den senere tid. Helgens 4-1-nederlag for Bayern München kom således ikke som noen overraskelse, men kanskje mer som en bekreftelse på at Schalke 04 har sett bedre dager. Riktignok var ikke tyskerne alene om å lide nederlag i helgen som gikk, for samme skjebne tilfalt også de tre øvrige CL-semifinalistene. Både Barcelona, Real Madrid og Manchester United måtte bite i gresset for presumptivt svakere motstand, men det er likevel et ubestridelig faktum at Schalke ikke har vunnet et eneste av de fire oppgjørene de har vært igjennom siden seieren over Inter for tre uker siden.

Likevel mener manager Ralf Rangnick – programmessig – at det er grunn til optimisme foran returmøtet med United. Dette begrunner han ved å vise til «mirakelet på Camp Nou i 1999», da Manchester United vendte 0-1 til 2-1-seier over Bayern München på overtid.

– Om det så bare skulle være to minutter igjen å spille, er vi nødt til å tenke på det som skjedde den gangen, sier Rangnick, ifølge Daily Mail.

– Man kan aldri si aldri når det gjelder utfallet av fotballkamper. Ting kan snu seg så raskt. Man trenger ikke å gå lenger tilbake enn til fjorårets kamp mellom United og Bayern for å finne eksempler på det, påpeker han videre, mens han legger til følgende advarsel til kveldens hjemmefavoritter:

– Vi ønsker å vise at vi er i stand til å spille mye bedre enn vi gjorde i forrige uke, og at vi lærte en lekse. Så får vi se hva det ender med.

Skadesituasjonen

Uaktuelle: Mario Gavranovic (ankel), Christoph Moritz (kne) og Christian Pander (tå)

Usikre: Benedikt Höwedes (muskelstrekk i magen) og Klaas-Jan Huntelaar (kne)

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

13. apr

Internazionale

CL

H

2-1

16. apr

Bremen

BL

B

1-1

23. apr

Kaiserslautern

BL

H

0-1

26. apr

Manchester U

CL

H

0-2

30. apr

Bayern München

BL

B

1-4

V: 1

U: 1

T: 3

Mål: 4-9

Med resultatet fra det forrige møtet med kveldens motstandere, har United naturligvis skaffet seg en enestående mulighet til å nå sin tredje Champions League-finale på fire sesonger. Likevel, Sir Alex innrømmer selv at han står overfor et vanskelig laguttak. På den ene side er han nødt til å komponere en ellever som er i stand til å demme opp for – og helst slå – tyskerne. På den annen side er han tvunget til også å tenke på søndagens storoppgjør mot Chelsea, en kamp som langt på vei vil kunne avgjøre hvor Premier League-trofeet havner til slutt.

Det er derfor grunn til å tro at United-manageren vil gi flere av sine faste innslag anledning til å stå over i kveld. Wayne Rooney sto over tirsdagstreningen med føling av en lyskestrekk, og vil trolig være en av dem som får hvile, og det samme gjelder for Rio Ferdinand. Dimitar Berbatov derimot, startet bare en av aprils åtte kamper, og vil nok være ekstra sugen på å vise seg frem i Rooneys fravær, mens Chris Smalling trolig tar plass ved siden av Nemanja Vidic i midtforsvaret. Darren Fletcher, som i lengre tid har vært ute med et skummelt magevirus, fikk i forrige uke 45 minutter da reservene spilte 0-0 mot Arsenal, og vil, ifølge SAF, få spilletid mot Schalke.

Skadesituasjonen

Her ser det bedre ut enn på så lenge vi er i stand til å huske. Som nevnt lider Wayne Rooney av en mindre strekk i lysken, og med Chelsea på menyen til helgen, tar nok ikke SAF noen sjanser med formspilleren sin.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B/N

Res.

1. mai

Arsenal

PL

B

0-1

26. apr

Schalke 04

CL

B

2-0

23. apr

Everton

PL

H

1-0

19. apr

Newcastle

PL

B

0-0

16. apr

Manchester C

FAC

N *)

0-1

V: 2

U: 1

T: 2

Mål: 3-2

*) Spilt på Wembley

Dommeren

Kveldens kampleder heter Pedro Proença, er 40 år gammel, og dømmer til daglig i portugisisk liga. Han har dømt Champions League siden 2007, og ledet blant annet United gruppespillkamp mot Valencia (1-1) på Old Trafford den 7. desember.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport. Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS