Preview Hull – United

VIDEO Ligapokalen er vunnet, mens Hull kjemper for sitt Premier League-liv. Håpet er at United avslutter en fantastisk ligasesong med stil. OPPDATERT SØNDAG KL. 10.50.

Publisert Sist oppdatert

Nest etter alle United-supportere kloden rundt, var Hull trolig de som gledet seg mest over at United sikret ligagullet mot Arsenal. Ja, Hull-manager Phil Brown sa rett ut at Uniteds ligagull var en «massiv boost» for dem. Hva Brown selvsagt har i tankene, er at United vil a) kjøre med et reservepreget lag, og b) trolig lette litt på gasspedalen nå som ligapokalen står trygt i et glassmonter på Old Trafford. For «Tigrene» selv er desperat sultne etter poeng, der de ligger ett fattig poeng over nedrykksstrek.

Det store spørsmålet foran Hull-kampen er om Rio Ferdinand spiller eller ikke. Han deltok ikke på den ordinære treningen onsdag, som united.no overvar på Carrington. Derimot trente han godt på dagens trening, og Sir Alex uttalte at Ferdinand «gjorde det veldig bra». Sir Alex har tidligere uttalt at om ikke Ferdinand blir frisk nok til å spille mot Hull, så kan han heller ikke spille i Champions League-finalen. Selv sier Ferdinand at han har trent litt alternativt, og at han føler seg klar for å spille mot Barcelona. Det er en lårstrekk som plager den viktige midtstopperen. Nå har Ferdinand stått over de tre seneste kampene, pluss at han har gått glipp av åtte av de seneste tretten kampene.

Jonny Evans har vært en stødig vikar for både Ferdinand og Nemanja Vidic, men det er ingen tvil om at United håper at Ferdinand blir klar til onsdag. United har sluppet inn 21 mål på de 29 kampene Evans har spilt fra start, eller 0,72 mål imot i snitt per kamp. Interessant nok er statistikken nesten lik sammenlignet med de kampene Ferdinand har spilt fra start. Snittet er 0,71 mål imot, men Ferdinand har 42 kamper fra start og United har på disse sluppet inn 30 mål. En av kampene hvor United slapp inn mange med med Ferdinand (og Vidic) fra start, var mot nettopp Hull da United på Old Trafford vant 4-3.

Sir Alex Ferguson har indikert at han vil kjøre et reservepreget lag mot Hull. Blant reservespillerne som var med på treningen united.no overvar sist onsdag, var blant andre Federico Macheda, Danny Welbeck, Lee Martin, Tomasz Kuszczak og Richard Eckersley.

Til Sky Sports sier United-sjefen at han ikke nøler med å sende ut på et ungt, uerfarent lag.

– Jeg stolte på dem i semifinalen i FA-cupen, hvorfor ska jeg ikke stole på dem nå, spør han retorisk, og fortsetter.

– Ingen andre steder finner du en liga med mer integritet enn her. Vi går for seier søndag. Ingen bør være i tvil om det.

<embed src=»http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f8/271552671″ bgcolor=»#FFFFFF» flashVars=»videoId=23968015001&playerId=271552671&viewerSecureGatewayURL=https://console.brightcove.com/services/amfgateway&servicesURL=http://services.brightcove.com/services&cdnURL=http://admin.brightcove.com&domain=embed&autoStart=false&» base=»http://admin.brightcove.com» name=»flashObj» width=»542″ height=»459″ seamlesstabbing=»false» type=»application/x-shockwave-flash» swLiveConnect=»true» pluginspage=»http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash»></embed>

Richard Scudamore:

Premier League-sjef Richard Scudamore legger ikke annet press på United enn at han forventer at de som spiller søndag også leverer varene.

– Vi må være realistiske. United har en stor tropp, og derfor kan vi heller ikke argumentere mot at de drar fordelen av det nå. United er den mest profesjonelle klubben av alle, og Sir Alex setter opp et lag som har til intensjon å vinne søndag.

Skadesituasjonen

Wes Brown trente bra onsdag, og nå er håpet at den skadeforfulgte stopperen gjør comeback søndag. Hull-kampen. Også Fabio Da Silva har slitt med skade, men er aktuell søndag. Owen Hargreaves og Ben Foster er langtidsskadet.

Troppen

Kuszczak, Amos, Neville, Brown, De Laet, Ferdinand, Chester, Eckersley, Fabio, Nani, Fletcher, Gibson, Tosic, Martin, Drinkwater, Macheda, Welbeck

– Tøft uansett

Hulls manager Phil Brown tror det blir tøft uansett hvilke elleve Sir Alex tar ut søndag.

– Jeg forventer ingen tjenester av Manchester United. Plutselig er det Manchester United som står mellom oss og overlevelse i Premier League.

Hulls styreformann Paul Duffen tror også det blir vanskelig å beseire United.

– Selv om de setter opp elleve unggutter, kan det bli et lag med elleve landslagsspillere. Så fantastisk er troppen deres. Og uansett hvem som går på banen for United søndag, legger de hjerte og sjel i det.

United hadde sju strake ligaseirer før 0-0-kampen mot Arsenal. Tar vi med Champions League og FA-cup, har United 13 strake 90-minuttere uten tap, inkludert ti seirer.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

16. mai

Arsenal

PL

H

0-0

13. mai

Wigan

PL

B

2-1

10. mai

Manchester C

PL

H

2-0

5. mai

Arsenal

CL

B

3-1

2. mai

Middlesbrough

PL

B

2-0

Etter en fantastisk innledning mot sesongen, har Hull rast nedover tabellen. Nå holder «Tigrene» så vidt hodet over vannet, ett fattig poeng over strek og foran Newcastle. Hull har ni strake ligakamper uten seier og tapt seks av disse ni. Samtidig har Hull én fattig seier på 21 ligakamper. Den kom borte mot Fulham (1-0) 4. mars. Disse tallene er en grell kontrast til sesonginnledningen, da «alle» tok det for gitt at Hull hadde skrapet sammen nok poeng til at klubben allerede var sikret ny kontrakt. For det begynte så lovende med hjemmeseier mot Fulham og uavgjort i Blackburn. Etter de ni første ligakampene sto Hull med seks seirer, to uavgjorte og kun ett tap. Og seirene inkluderte vriene bortemøter med Tottenham, Newcastle og Arsenal.

Sterk bortestatistikk har vært kjenningsmelodien til Hull hele sesongen, mens de har slitt tilsvarende hjemme på Kingston Communications Stadium. Hull har sanket 21 bortepoeng, men bare tatt 14 hjemmepoeng. Ingen klubb i hele ligaen har tatt færre hjemmepoeng enn Hull.

Hull klarte uavgjort i seneste kamp mot Bolton borte, og Hull-manager Phil Brown mener at det ene poenget kan være av største betydning i kampen om å overleve. Nå har Hull skjebnen i egne hender, selv om motstanden (United) er tøff.

Skadesituasjonen

Brown gleder seg over at Kamil Zayatte og Bernard Mendy, begge karakterisert som nøkkelspillere, trolig returnerer etter skade, mens spiss Caleb Folan vender tilbake etter tre kampers karantene. En som imidlertid ikke spiller, er Manucho. Manchester United-spissen har scoret to mål på 14 kamper under utlånet til Hull, men ifølge Premier League-regler har han ikke lov å møte sin egen klubb.

Se opp for

Spillere å se opp for i Hull er blant andre toppscorer med åtte fulltreffere, Geovanni (bildet), nevnte Folan og veteran Nick Barmby (35). Michael Turner er foruten Portsmouths Sylvain Distin den eneste spiller som har spilt hvert eneste minutt i Premier League denne sesongen.

Troppen

Myhill, Ricketts, Turner, Zayatte, Dawson, Garcia, Boateng, Barmby, Geovanni, Fagan, Halmosi, Folan, Mendy, Marney, Cousin, Kilbane, Featherstone, Cooper, Doyle, Hughes, France, Duke

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

16. mai

Bolton

PL

B

1-1

9. mai

Stoke

PL

H

1-2

4. mai

Aston Villa

PL

B

0-1

25. apr.

Liverpool

PL

H

1-3

18. apr.

Sunderland

PL

B

0-1

INNBYRDES OPPGJØR

Som kjent vant vi 4-3 hjemme mot Hull i november. En merkelig fotballkamp der United to ganger slapp Hull inn i kampen. Først scoret Ronaldo etter tre minutter, men Cousin utlignet midtveis i første omgang. Dette vekket United som gikk opp til 4-1 etter mål av Michael Carrick, Ronaldo og Vidic. Igjen kom Hull tilbake og reduserte to ganger ved Mendy og Geovanni. I en kamp hvor poengene virket trygge, pep Old Trafford-publikummet til dommeren for å få ham til blåse av da det nærmet seg slutten.

I 1987/88 trakk United Hull i Ligacupens 2. runde, og vant 5-0 hjemme og 1-0 borte. Gangen før der vi møtte Hull var så langt tilbake som i 1974/75, da United spilte i nest øverste divisjon. Vi tapte 0-2 i Hull, men snudde på resultatet til vår fordel i hjemmekampen. United og Hull har møtt hverandre 21 ganger i liga og cup. 13 av disse har United vunnet, tre er endt uavgjort, mens Hull har vunnet fem.

Det er ikke så mange spillere som har spilt for begge klubber. Nå er som nevnt Manucho utlånt til Hull, og på 70-tallet panget Stuart Pearson inn mål for begge klubber. United kjøpte «Pancho» for 170.000 i mai 1974, et røverkjøp idet spissen utviklet seg til bli landslagsspiller for England og en viktig brikke i Tommy Dochertys 70-tallslag. Pearson scoret 66 mål på 179+1 kamper for United, og ble FA-cupmester for både United og senere West Ham. For moderklubben Hull scoret Pearson 44 mål på 129 kamper.

Uniteds ligamøter med Hull på bortebane

Sesong

Res.

Målscorere

1974/75

0-2

1935/36

1-1

Bamford

1934/35

2-3

Bamford 2

1933/34

1-4

Ball

1924/25

1-0

Lochhead

1923/24

1-1

Miller

1922/23

1-2

Lochhead

1905/06

1-0

Picken

Fullstendig ligastatistikk mot Hull

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

17

8

1

0

26-8

2

2

4

8-13

10

3

4

34-21

DOMMEREN

Alan Wiley er dommer søndag. Han var dommer i den ulykksalige kampen 14. mars da United røk 1-4 for Liverpool. Han dømte også da vi slo Derby 4-1 i Ligacupen og da United beseiret Blackburn 5-3 i Ligacupen, samt 1-1-kampen borte mot Everton i ligaen.

TV

Selv om ligatrofeet er sikret, er det ingen grunn til å sette av andre gjøremål enn å se søndagens «generalprøve» før onsdagens Champions League-finale. Hull – United vises direkte på Canal+ Sport1 søndag, med avspark klokken 17.00, skandinavisk tid.

Powered by Labrador CMS