Preview Tottenham – United

OPPDATERT 12/9 Tottenham har ikke avgitt et eneste poeng før lørdagens storkamp. Ferdinand gjør kanskje comeback. Han og Vidic har ikke spilt sammen i ligaen siden april mot…nettopp Tottenham.

Publisert Sist oppdatert

Det meste ligger til rette for en publikums-thriller lørdag på White Hart Lane. United har startet sesongen bra. Riktignok et feilskjær mot Burnley, men United har vunnet de tre øvrige ligakampene. Spurs på sin side har hatt sin beste sesonginnledning på årevis. Laget har tatt tolv poeng av tolv mulige, og kun Chelsea med ett mål bedre ligger foran på tabellen.

DET FAKTUM AT UNITED har to tidligere Tottenham-spillere gjør selvsagt ikke kampen mindre interessant. Dimitar Berbatov og Michael Carrick ble begge kjøpt fra Spurs. I tillegg spilte både Carrick og Rio Ferdinand under Tottenham-sjef Harry Redknapp i West Ham.

Sir Alex Ferguson sier at Ferdinand "har en sjanse" til å rekke kampen. Rio har ikke spilt siden Community Shield 9. august. Ferdinand og Vidic har ikke spilt sammen i midtforsvaret siden Champions League-finalen i Roma, og ser vi på ligakamper må vi tilbake til 5-2-seieren mot nettopp Tottenham som Uniteds to førstestoppere spilte sammen. Ferdinand eller ikke, United har fortsatt skadeproblemer. Edwin van der Sar er fortsatt ute, og det samme gjelder Owen Hargreaves og Gabriel Obertan. Rafael Da Silva er usikker, likeså Wes Brown. John O' Shea spiller mest sannsynlig ikke, etter å ha blitt sendt hjem fra landslagsamling med Irland.

Etter å ha tapt Community Shield på straffer for Chelsea, slo United Birmingham 1-0 i ligapremieren på Old Trafford. Deretter fulgte det begredelige feilskjæret mot Burnley borte, før vi rettet opp inntrykket med 5-0 mot Wigan borte og 2-1 mot Arsenal hjemme.

Fergie har alternert og rotert mye denne sesongen, delvis på grunn av de mange skadene. Ben Foster, Patrice Evra og Wayne Rooney er de eneste som har startet alle fire ligakamper så langt. Hele 20 spillere er blitt benyttet på fire ligakamper, og nå er det altså mulig at Ferdinand ligadebuterer. Rooney har tidligere måttet tåle kritikk for manglende effektivitet, men så langt har scouseren vært i scoringshumør. Fire ligamål pluss nettkjenning i Community Shield. Michael Owen har for øvrig startet kun én ligakamp hittil, det var i det nevnte tapet for Burnley. Så langt har Owen, Rooney og Berbatov aldri vært på banen samtidig.

Troppen

Foster, Kuszczak, Neville, Ferdinand, De Laet, Brown, Vidic, Evans, Evra, Fabio, Nani, Carrick, Scholes, Fletcher, Anderson, Giggs, Park, Tosic, Valencia, Owen, Rooney, Berbatov, Macheda.

Formen – 5 siste

Dag

Motstander

Turn.

H/B/N

Res.

29. aug.

Arsenal

PL

H

2-1

22. aug.

Wigan

PL

B

5-0

19. aug.

Burnley

PL

B

0-1

16. aug.

Birmingham

PL

H

1-0

9. aug.

Chelsea

CS

N *)

2-0 (1-4 på str.)

*) Spilt på Wembley

TOTTENHAM HAR VUNNET sine fire første ligakamper, noe de har klart kun fem ganger i klubbens historie. Britisk media bruker mye spalteplass på å skrive om "Harry-effekten". Ringreven som tok over Tottenham i oktober 2008 har fått til mye på de elleve månedene han har vært der. Åttendeplassen i 2008/2009 var progresjon på tre plasser i forhold til sesongen før, og i mars tapte som kjent London-klubben for United i Ligacupfinalen på Wembley. Spurs røk for øvrig for nettopp United også i FA-cupen (4. runde).

Tottenham endte som nummer fem både i 2007 og 2006, men Tottenham-fans får vann i munnen når det nå snakkes om at de endelig skal slå seg opp blant "topp fire". Ikke siden tredjeplassen i 1989/90 har de hvit/blå endt sesongen blant de fire beste.

Redknapp har forsøkt å tone det ned, men det er ingen tvil om at Tottenham har både forventninger og forhåpninger til denne sesongen. Redknapp brukte sommeren blant annet til å hente sine to tidlgiere elever Peter Crouch (a) og Niko Kranjcar (mb) fra Portsmouth for henholdsvis 9 og 2,5 millioner pund, mens stopper Sebastien Bassong ble vervet fra Sheffield U. for 8 mill. pund. Kranjcar kom på selve transferdeadline-dagen, og det samme gjorde reservekeeper James Walker (gratis) fra West Ham.

Det er også de som har benyttet utgangsdøren på White Hart Lane i sommer. Darren Bent (a), Kevin Boateng (mb), Pascal Chimbonda (f) og Yuri Berchiche (f) har alle funnet seg nye arbeidsgivere, men totalt sett mener ekspertene at Tottenhams stall er en god del sterkere og bredere enn i fjor.

Og starten på sesongen har vært løfterik. Etter 2-1 hjemme over Liverpool i ligapremieren, har Tottenham fulgt opp med bortseierer mot Hull (5-1) og West Ham (2-1), før Birmingham senest ble slått 2-1 på "The Lane", der Aaron Lennon ble matchvinner på overtid. I tillegg er Doncaster ble nedsablet 5-1 i Ligacupen.

Alt er imidlertid ikke rosenrødt for Redknapp for tiden, han har nemlig skadebekymringer. Spurs' fire beste stoppere; Michael Dawson, Jonathan Woodgate, Ledley King og nevnte Bassong er alle skadet, eller i beste fall usikre. I tillegg er førstekeeper Gomes skadet, der Carlo Cudicini vikarierer. Mot Birmingham ble også lagets kreative midtbanespiller Luka Modric skadet for flere uker framover.

Troppen

Cudicini, Assou-Ekotto, King, Hutton, Corluka, Palacios, Crouch, Huddlestone, Kranjcar, Lennon, Defoe, Pavlyuchenko, Keane, Giovani, Naughton, Button, Bentley.

Formen – de 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

29. aug.

Birmingham

PL

H

2-1

26. aug.

Doncaster

LC

B

5-1

23. aug.

West Ham

PL

B

2-1

19. aug.

Hull

PL

B

5-1

16. aug.

Liverpool

PL

H

2-1

TOTTENHAM v UNITED

United har, bank i bordet, et historisk godt tak på Tottenham. I seneste ligamøte i april på Old Trafford, snudde vi 0-2 til 5-2. Noen uker før vant United etter straffesparkkonkurranse i Ligacupfinalen. Ja, faktisk er det nå 19 kamper på rad mot Spurs uten tap, inkludert 14 United-seirer. På White Hart Lane har United åtte strake kamper uten tap. De to seneste er endt uavgjort, mens vi innkasserte tre poeng i de seks besøkene før det. Seneste tap for Tottenham var i den uviktige ligakampen 19. mai 2001, da United forlengst hadde innkassert ligagullet.

10 siste PL-møter med Tottenham på White Hart Lane

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

0-0

2007/08

1-1

Tevez

2006/07

4-0

Ronaldo (str.), Vidic, Scholes, Giggs

2005/06

2-1

Rooney 2

2004/05

1-0

Van Nistelrooy (str.)

2003/04

2-1

O'Shea, Van Nistelrooy

2002/03

2-0

Scholes, Van Nistelrooy

2001/02

5-3

Cole, Blanc, Van Nistelrooy, Veron, Beckham

2000/01

1-3

Scholes

1999/2000

1-3

Giggs

Fullstendig ligastatistikk mot Tottenham

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

144

48

14

10

138-65

23

24

25

96-119

71

38

35

234-184

TV

Kampen vises på Canal+ Sport 2, og har avspark klokken 18.30.

SCORINGSVARSEL

Dersom du ikke skulle ha anledning til å følge oppgjøret, kan du alternativt melde deg på vårt scoringsvarsel.

Send da meldingen UNITED til 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis og sluttresultat. Tjenesten, som koster kun kr. 1,- per melding, er dessverre bare tilgjengelig for norske mobilabonnenter.

TANKER FORAN KAMPEN? DEL DEM MED OSS I KOMMENTARFELTET UNDER HER!

Powered by Labrador CMS