Preview Hammers – United

Denne helgen går turen til Upton Park i Øst-London.

Publisert Sist oppdatert

Det er en arena som altfor ofte har bydd United på store problemer.

I fjorårssesongens tilsvarende oppgjør, for eksempel, måtte rødtrøyene som vanlig slite både lenge og vel mot et innbitt kjempende hjemmelag. Til slutt ble Ryan Giggs tungen på vektskålen etter soloraid og avsluttende skudd helt bort i motsatt hjørne. En fortjent seier, men den satt langt inne, og var den første på tre år. Som sagt, det er tøft på Upton Park, og det må vi være forberedt på at det kan bli denne gangen også. Det til tross for at West Ham i høst har hatt problemer med å komme skikkelig igang.

En klubb i trøbbel

Manager Gianfranco Zola har utvilsom gjort en brukbar jobb og fått det meste ut av det mannskapet han disponerer. Men, en skral klubbøkonomi begrenser italienerens handlefrihet, og laget merker godt effekten av skader på nøkkelspillere. Målgarantisten Dean Ashton og den portugisiske landslagsmannen Luis Boa Morte er begge langtidsskadet, og sist helg meldte også lagets toppscorer Carlton Cole seg på listen over indisponerte. Den inkluderer for øvrig også midtbanemannen Valon Behrami og den engelske landslagsstopperen Matthew Upson. Riktignok er det fremdeles en mulighet for at sistnevnte blir klar til lørdagens kamp, sammen med den italienske spissen Alessandro Diamanti, men skadene bekymrer, og West Ham vil uansett måtte stille klart svekket mot United.

Uavgjortspesialister

Situasjonen er naturligvis ekstra alarmerende for en klubb som bare har Bolton, Wolverhampton og Portsmouth bak seg på Premier League-tabellen. Laget har allerede gått på seks smeller – den ene halvparten på hjemmebane. Likevel, kun én gang har man latt seg beseire med mer enn ett mål. Det var det Manchester City som besørget med 3-1 på Eastlands. Inntrykket så langt er derfor at West Ham – tross alt – er vanskelige å bryte ned. Dette bekreftes også av det faktum at laget har vist seg som en av PLs aller fremste uavgjortspesialister. Hele fem ganger i høst, deriblant i hjemmemøtet mot Arsenal, har østkantfolket gått av banen etter å ha tilkjempet seg det ene poenget.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

28. nov.

Burnley

PL

H

5-3

21. nov.

Hull

PL

B

3-3

8. nov.

Everton

PL

H

1-2

4. nov.

Aston Villa

PL

H

2-1

31. okt.

Sunderland

PL

B

2-2

MÅ vinne – igjen

Som vanlig går United til en kamp laget kanskje ikke har råd til, og i hvert fall ikke bør, tape. Chelsea har satt tonen og tilrevet seg et forsprang på fem poeng helt i toppen av tabellen, så Sir Alex' gutter har i grunnen ikke noe annet valg enn å løpe utpå, skaffe seg et resultat og dra hjem igjen. Så får man bare håpe at Manchester City senere på kvelden kniper poeng mot lederlaget.

Skadesituasjonen

United drar til London med en tropp som siden sist heldigvis har vært forskånet for flere skadetilfeller. Rio Ferdinand og Owen Hargreaves er fortsatt et stykke unna, mens Jonny Evans og John O'Shea fremdeles trenger daglige behandlinger på henholdsvis legg og lår.

Den gode nyheten fra fredagens pressekonferanse er at Edwin van der Sar er klar av kneskaden som har holdt ham utenfor de siste kampene. Selv om Tomasz Kuszczak har gjort sine saker utmerket i hollenderens fravær, er det ingen grunn til å tro annet enn at VdS er tilbake mellom stengene når kampen blåses igang klokken 16.

Troppen

(Foreløpig): Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Rafael, Brown, Vidic, Evra, Valencia, Fletcher, Scholes, Carrick, Anderson, Nani, Giggs, Park, Obertan, Rooney, Berbatov, Owen, Welbeck, Macheda

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

1. des.

Tottenham

LC

H

2-0

28. nov.

Portsmouth

PL

B

4-1

25. nov.

Besiktas

CL

H

0-1

21. nov.

Everton

PL

H

3-0

8. nov.

Chelsea

PL

B

0-1

10 siste PL-møter med West Ham på Upton Park:

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

1-0

Giggs

2007/09

1-2

Ronaldo

2006/07

0-1

2005/06

2-1

Rooney, O'Shea

2002/03

1-1

Van Nistelrooy

2001/02

5-3

Beckham 2 (1 str.), Butt, Scholes, Solskjær

2000/01

2-2

Beckham, Cole

1999/2000

4-2

Yorke 2, Giggs 2

1998/99

0-0

1997/98

1-1

Scholes

Fullstendig ligastatistikk mot West Ham:

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

108

36

6

12

125-56

12

17

25

72-89

48

23

37

197-145

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få kampen med deg, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Powered by Labrador CMS