I Gary Nevilles fotspor

KONKURRANSE: Ole Martin får tredje FM15-kode, etter sin historie om den «nye» Gary Neville.

Publisert Sist oppdatert

Den nyeste utgaven av verdens mest kjente Football Manager-spill er i salg fra fredag 7. november, og i den forbindelse fikk Supporterklubben fire spill å dele ut til dere medlemmer.

Vi ba om deres beste United-historie fra FM og/eller noe annet som bør sørge for at nettopp du skal få spillet, og Ole Martin får tredje premie.

Han utviklet en ny Gary Neville, og la også med flere skjermbilder fra spillerens karriere.

Du kan fortsatt også delta med din historie. Send inn til [email protected] . Vi velger ut ytterligere to vinnere de neste par dagene.

 I GARY NEVILLES FOTSPOR

(Se skjermbilder fra karrieren nederst)

Av: Ole Martin Gulla

fm15inni

Den engelske ungfolen var en slagkraftig høyreback, med særlig imponerende fysiske egenskaper; rett og slett et råskinn av en fotballspiller. Tidlig gikk tankene tilbake til Gary Neville, og målet var å utvikle en egenprodusert back i samme klasse som Gaz; en som kunne løpe opp og ned høyresiden på Old Trafford dagen lang! 

Den første sesongen var det matching på reservelaget som ble kjenningsmelodien for unge Stephenson. Husk at han fortsatt var 15/16 år, og å få muligheten spille kamper mot mye eldre spillere virket svært naturlig på dette tidspunktet. Dette taklet selvfølgelig unge Ryan med glans! Han vokste seg rett og slett ut av reserveligaen som 16-åring. Den påfølgende sesongen (2013/14) ble han tatt opp som et fullverdig medlem av førstelaget, men måtte ta til takke med bare to A-lagskamper i Ligacupen den høsten. Gutten trengte erfaring fra ordentlig voksenfotball, og ble derfor sendt på strategiske utlån til det stedet der ordentlig mannfolkfotball spilles, nemlig Championship. Over to sesonger i henholdsvis Wigan og Reading utviklet Stephenson seg enormt – og begynte virkelig å ta form som en virkelig god høyreback. 

Høyrebacken hadde rett og slett vært et problembarn for meg i årevis, der fyrstikkmannen Rafael som regel hadde vært førstevalget. Ved sesongstart 2014/15 hadde jeg sett meg lei av det vandrende skademarerittet Rafael, og valget ble da å rekruttere fra egne rekker og satse fullt og helt på Ryan Stephenson. Stephenson begynte vaklende, men spilte seg stort opp den sesongen. Totalt fikk han 24 kamper for Manchester United i «gjennombruddsesongen.» 

ryan5

Stephenson har som 26-åring fått med seg godt over 250 kamper for moderklubben, og har fått representert sittt fedreland ved 49 anledninger.

Ryan Stephenson er et eventyr uten like. I god, gammel United-stil har han gått gradene i klubben og har nå i skrivende stund vunnet alt som er mulig å vinne med Manchester United. 

Hans enorme fysikk gjør at fyren knapt er skadet. Dessuten representerer han et så stabilt og godt nivå jeg sjeldent har sett makan til på dette spillet.  Han besitter helt ordinære basisferdigheter, men dette veies i svært stor grad opp av hans fantastiske fysiske og mentale ferdigheter.

Dette er det eneste eksemplet jeg har opplevd på at en egenutviklet spiller har gått hele veien fra akademiet til å bli en global superstjerne; og jeg kommer neppe til å oppleve det igjen. Heldigvis fikk jeg oppleve dette med mitt kjære Manchester United. 

ryan1
ryan2
ryan3
Powered by Labrador CMS