– Frata dem poeng!

Rio Ferdinand kritiserer FIFA for å være altfor tilbakeholdne i sine reaksjoner overfor medlemsland som ikke tar rasismeproblemet blant egne supportere på alvor.

Publisert Sist oppdatert

United-stopperen reagerte med sinne og forbløffelse på FIFAs beslutning om å ilegge det kroatiske fotballforbundet en bot på £15.000 etter Englands VM-kvalifiseringskamp i Zagreb i forrige måned.

Under kampen, som England vant 4-1, ble Emile Heskey utsatt for grove rasistiske tilrop, og nå mener Ferdinand at tiden er inne for å ta silkehanskene av. Han er lut lei av å se FIFA nøye seg med å legge seg på det han anser som nærmest et symbolsk straffenivå overfor de ansvarlige, og oppfordrer verdensorganisasjonen til å ta rasismeproblemet på alvor.

"Fotballmyndighetene må snart begynne å se seg selv i speilet," sier han i et intervju med BBC Five Live.

"Sepp Blatter (FIFA-presidenten) liker å snakke om ting som skal tjene til å heve FIFAs omdømme; derfor skulle jeg ønske at han snart gikk til felts for å få stilt de ansvarlige for slik sjikanøs oppførsel skikkelig til veggs.

"De (FIFA) prater så mye om hva de akter å gjøre, men det skjer jo ingenting. Kroatia fikk noen få tusen pund i bot, men hva skal det tjene til? Det kommer ikke til å hindre noen i å fortsette med å lire av seg rasistisk eller homofobisk sjikane.

"Når slike hendelser oppstår, bør man istedet frata lag poeng. Da først vil disse folkene innse at handlingene virker ødeleggende for deres egne," sier en engasjert Ferdinand.

Powered by Labrador CMS