Spissduellen

Både Torres og van Persie har de siste årene vært blant Premier Leagues største profiler. Søndag står de på hver sin banehalvdel på Stamford Bridge.

Publisert Sist oppdatert

Likhetene mellom de to angrepsspillerne er mange. De kom begge til Premier League i en ung alder, de har begge gått til en tittelrival og begge ble hentet med et eneste formål – å score mål. Men her stopper for øyeblikket også likhetene. Der van Persie har to fantastiske år bak seg, har Torres slitt etter at han tok på seg den blå drakta.

The Daily Mail har sett på statistikken til de to angriperne i kalenderåret 2012 for å se hvem som er i siget foran søndagens kamp, og hvem som har mest å bevise.

* Siden årsskiftet har Torres notert seg for åtte scoringer i Premier League, mens van Persie har hele 19 for både Arsenal og United.

* Van Persie er en mer komplett spiller, og nederlenderen har notert seg for syv målgivende pasninger mot Torres sine to. I tillegg har han lagt opp til langt flere målsjanser for sine lagkamerater med hele 65 der Torres kun har 36.

* Når det kommer til hvem som er den sterkeste ballvinneren er det jevnere, men Torres har en marginal ledelse. Han har vunnet 43 prosent av sine 50/50 dueller, mens van Persie kun har vunnet 37 prosent.

* I antall skudd på mål, er van Persie milevis foran spanjolen med 50 avslutninger mot 19. Det er likevel jevnere når man ser på hvor stor prosentandel av sjansene som omsettes i scoring. Her kan van Persie skilte med 22 prosent mens Torres har 19.

* Også når det kommer til å trekke ut på kantene og slå inn, er nederlenderen overlegen spanjolen. Han har slått 138 crosspasninger, der Torres kun har 38.

* Til slutt er det statistikken på hvordan de har gjort det mot søndagens motstander. I løpet av 12 kamper mot Chelsea har van Persie scoret fem ganger, inkludert et hat-trick på Stamford Bridge forrige sesong. Torres har scoret fire ganger mot United.

Så gjenstår det bare å se hvem som får anledning til å pynte på statistikken da de to lagene braker sammen søndag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS