Fem ting vi lærte av Brighton-kampen

Pogba sviktet i kapteinsrollen, Martial tok ikke vare på sjansen og savnet av Matic er åpenbart.

Publisert Sist oppdatert

1. Er Pogba moden for kapteinsrollen?

Tja. Det er en grunn til at José Mourinho har valgt å gi kapteinsbindet til Antonio Valencia også denne sesongen. I høyrebackens skadefravær har imidlertid Paul Pogba fått den tilliten som mange har etterlyst og ment han fortjente.

Og Pogba snakket som en kaptein etter kampen ved å nevne seg selv først da han snakket om at spillerne hadde sviktet. Det hjalp imidlertid lite når han ikke spilte som en i selve kampen.

KAPTEINSROLLEN SOM SKULLE KLE HAM: Men etter en strålende kamp mot Leicester bar det tilbake til gamle synder for Pogba mot Brighton. Upresis og uengasjert. Skal han bli en fremtidig kaptein må han lede ved eksempel.

Kroppsspråket var oppgitt og feilpasningene florerte. Hele 27 ganger ga franskmannen bort ballen under oppgjøret mot Brighton, og var anonym da United trengte en lederskikkelse som tok tak. Kanskje var dette en kamp Pogba vil ta lærdom av på flere vis.

2. Martial tok ikke vare på sjansen

Anthony Martials forhold til Mourinho har vært farlig nær frysepunktet en god stund.

Franskmannen fikk en sjelden sjanse fra start, men grep den ikke. Martial virket frisk de første ti minuttene for så å forsvinne helt.

Det er vanskelig for en manager å gi tillit til en slik spiller over tid. Uten en holdningsendring hos franskmannen er det vanskelig å se hvordan han vil passe inn i Mourinhos lag, særlig når Alexis Sánchez returnerer etter skade.

3. Håndsrekning fra Mourinho til spillerne

José Mourinho har ikke for vane å spare på kruttet når han har ment at enkeltspillere ikke gjør jobben bra nok. Men Mourinho sin «Tough Love»-tilnærming har ikke alltid blitt like godt mottatt for å si det mildt.

SPARTE PÅ KRUTTET: Det var trolig mye som ble sagt i bortegarderoben på Amex Stadium etter kampen søndag kveld, men til media holdt José Mourinho tett om enkelspillerne innsats.

Denne gangen valgte imidlertid Mourinho å avstå fra å kritisere noen enkeltspillere, og det er flere av de elleve som var ute på det grønne gresset på Amex Stadium som nå bør gå i seg selv og vise sjefen at de er tilliten verdig.

4. Savnet av Matic er åpenbart

Forrige sesong fungerte nærmest serberen som en støvsuger foran backfireren og beskyttet dem.

Først etter ni ligakamper hadde United sluppet inn fire mål, noe som er tilfellet etter bare to kamper denne sesongen . Savnet av den defensive stabilisatoren var åpenbart. Fred forsøkte gang på gang å styre Uniteds spill, men ble for upresis og udisiplinert i stilen.

Med Matic tilbake er det lov å håpe at trioen på midten vil få mye bedre balanse i laget.

5. Mourinho har en stor jobb å gjøre defensivt

Forrige sesong var det kun ett lag som slapp inn færre ligamål enn United (28) og det var ligamester City (27).

David de Gea fikk mye av æren, men Mourinho har også organisert forsvaret på en måte som tidvis kamuflerte åpenbare svakheter. Mourinho har, etter to fulle sesonger, fremdeles ikke fått satt sitt stopperpar og det bekymrer, akkurat som den stadige rotasjonen på backplassene. De ustabile prestasjonene vil også gi portugiseren enda flere grå hår om de fortsetter.

Mot Leicester var Eric Bailly banens beste og Victor Lindelöf hadde en solid kamp. Mot Brighton var begge to langt under pari, og Bailly ikke til å kjenne igjen fra åpningskampen.

Pragmatikeren og taktikkeren Mourinho vil få bruk for all sin kløkt før møtet med Harry Kane og Tottenham om en drøy uke. 

Powered by Labrador CMS