Fem ting vi lærte etter Southampton-kampen

Andreas Pereira imponerer, men hva skjer nå med Alexis Sánchez?

Publisert Sist oppdatert

1. Kan Sánchez-problemet løses?

I skrivende stund ser det nemlig fryktelig vanskelig ut.

Uniteds skadeproblemer var i utgangspunktet en gyllen mulighet for chileneren til å spille seg inn i laget, men det er en mulighet han ikke har maktet å gripe.

På lørdag ble spilleren liggende med skade, uten at United-spillerne var i nærheten av å spille ut ballen slik at han kunne motta behandling. Det betyr ikke nødvendigvis noe som helst, men det er ikke til å komme unna at United så betraktelig bedre ut da 20 år gamle Diogo Dalot erstattet Sánchez etter 52 minutter. 

Nå gjenstår det å se hvor lenge chileneren blir værende på sidelinjen. Er det så ille som Solskjær fryktet like etter kampslutt, må vi være så ærlige å si at det spøker for den videre United-karrieren til Sánchez.

2. Pereira må spille høyere i banen

Det er ikke bare enkelt å vite hva man skal gjøre med Andreas Pereira heller, som i de siste sesongene har sett svært god ut i sesongoppkjøringen – bare for å ha en skuffende sesong på utlån.

Brasilianeren har vært prøvd i de fleste posisjoner på midtbanen, men det er nok i den offensive rollen vi så han mot Soton at han gjør seg best – noe Solskjær også var enig i etter kampslutt.

Kanskje tar Pereira med seg formen og selvtilliten til Paris på onsdag?

 3. Lukaku er en Solskjær-spiller

Det ble tippet at Romelu Lukaku ville være en av spillerne som ville lide mest av at José Mourinho ble fjernet fra sjefsstolen på Old Trafford.

Det i seg selv er nesten litt sprøtt, ettersom Lukaku nå får veiledning av en av de mer presise avslutterne Premier League har sett gjennom tidene. 

Lukakus tre siste avslutninger – alle med høyrefoten, plassert iskaldt ned i hjørnet, vitner i alle fall om en spiller som nyter godt av det nye regimet på Old Trafford.

4. Dalot må satses på

José Mourinho kjenner godt til det portugisiske markedet, og var klar på at Diogo Dalot var en mann United måtte satse på i fremtiden.

Der kan ringreven ha fått rett – for Dalot ser virkelig ut som «the real deal».

I en mer offensiv rolle får Dalot virkelig vist frem alle aspekter ved spillet sitt, og du er tilgitt hvis du i noen minutter glemte at portugiseren egentlig er en forsvarsspiller.

5. PSG-kampen er ikke avgjort

Mange vil nok være uenig i dette punktet, men Solskjærs mannskap kunne nesten ikke hatt en bedre oppladning til storoppgjøret i Paris på onsdag.

Seiere er alt som betyr noe, og når generalprøven attpåtil avgjøres på et herlig comeback, er det ikke rart at Solskjær var kjapp med å minne TV-seere på at vi er Manchester United – og vi gir aldri opp!

Powered by Labrador CMS