«The Special Won»

Han satset alt, vant og har kjøpt seg verdifull tid. Men selv en fantastisk snuoperasjonen kan ikke kamuflere åpenbare problemer for José Mourinhos mannskap.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United leverte en strålende snuoperasjon på Old Trafford da 0-2 ble til 3-2 i det mange betraktet som en skjebnekamp for José Mourinho.

Her er fem ting vi merket oss etter den uforglemmelige seieren på Old Trafford.

1. Mourinho er best når han er modig

Han skjønte han måtte ta drastiske grep på stillingen 0-2, men hvor mange managere hadde våget å gjøre et spillerbytte før 20 minutter var passert på kampuret? Først ble Eric Bailly ofret, og deretter ble unggutten Scott McTominay tatt ut til pause. Begge byttene var forståelige. Ikke først og fremst fordi duoen spilte elendig, men fordi United måtte foreta seg noe fremover.

Endringene stoppet imidlertid ikke der.

Etter pause fungerte Pogba tidvis nærmest som en midtstopper og dikterte samtidig alt United foretok seg fremover på slutten i hans beste kamp for sesongen. 

Ja, det var et seiersløst Newcastle som gjestet Old Trafford og det kunne blitt vanskelig å snu denne kampen mot en bedre motstander. Men neste gang trenger ikke Mourinho å vente til mannskapet hans har kniven på strupen for å satse fremover. Det kler rett og slett United utrolig godt å storme i angrep, og det skapte en strålende atmosfære på Old Trafford i 2. omgang.

Redder det jobben til Mourinho? Portugiseren har i alle fall kjøpt seg ekstra tid.

2. Matic lever farlig

Ved siden av David de Gea har serberen vært den United-spilleren som praktisk talt ikke har vært mulig å sette ut av et toppet lag for José Mourinho.

Etter Newcastle-kampen har imidlertid portugiseren fått et aldri så lite dilemma.

Denne sesongen har nemlig ikke Matic vært i nærheten av nivået fra starten sist sesong, og Newcastle-kampen var hans svakeste i United-trøyen til dags dato. Midtbanen til United henger rett og slett ikke sammen og etterlater seg enorme rom for motstanderne. Problemet er på ingen måte Matic sitt ansvar alene, men Uniteds midtbaneproblemer illustreres tydelig av serberens problemer.

Matic var svak i presset, balanserte på ingen måte midtbanen, mistet ballen unødvendig og brant en gigantisk sjanse til å redusere på stillingen 0-2.

Nå venter en landslagspause for United-spillerne og Matic kan være en av dem som virkelig vil ha godt av en pause fra kaoset i United.

3. Fra «catch up» til ketchup-effekt

Juan Mata, Anthony Martial og Alexis Sánchez hadde til sammen gått ganske nøyaktig to år uten scoring i Premier League før Newcastle-kampen. Så scorer alle tre i én og samme kamp. 

I en tid der United virkelig hadde hatt behov for tellende bidrag fra trioen, har de tre slitt med å komme opp på det nivået United-fansen forventer og krever og hengt etter de mest kreative spillerne i ligaen. 

Kan Newcastle-kampen ha vært forløsningen som får fart på alle tre?

4.  Old Trafford mobiliserte for Mourinho

Akkurat det har definitivt gitt United-ledelsen noe å tenke på. Da United-fansen trengte en opptur, fikk de et perfekt regissert drama selv Alfred Hitchcock ville nikket annerkjennende til.

Det kommer vanskelige kamper de neste ukene mot Juventus, Chelsea, Manchester City og et høytflygende Bournemouth, og United er på ingen måte ute av krisen.

Men Newcastle-kampen kan være et vendepunkt og en avskjedigelse av Mourinho nå ville vært ekstremt dårlig timet med tanke på den reaksjonen portugiseren fikk fra United-fansen.

 

5. Nå må Mourinho være psykolog

3-2 mot Newcastle ga United-fansen en opptur, men flere av de fundamentale problemene forblir de samme, og det største problemet av alle finner vi i den bakre fireren.

Sist sesong slapp United inn kun ett mål mer enn de suverene ligamesterne Manchester City. Denne sesongen er det kun Huddersfield, samt de nyopprykkede dumpekandidatene Fulham og Cardiff, som har sluppet inn flere enn Uniteds 14.

United hadde hatt behov for minst én ny midtstopper i sommer, men kan ikke foreta seg noe på overgangsmarkedet før tidligst i januar. Mourinho MÅ nå få det beste ut av de han har og det haster med å finne den foretrukne forsvarsfireren.

Å kritisere spillerne offentlig har ikke fungert. Nå bør han prøve å legge en kjærlig arm på skulderen til dem i stedet.

Det er imidlertid ikke bare bakover at det skorter for United. Denne sesongen står United med 13 ligamål, mot 21 på samme tid forrige sesong, men kun én gang på åtte Premier League-kamper har United holdt nullen denne sesongen.

Selv bunnlaget Cardiff har klart det to ganger…

Powered by Labrador CMS