Fem ting vi lærte av Liverpool-kampen

Det var en del vi kunne være fornøyd med etter kampen mot Liverpool – men det er også noen grunner til å bekymre seg.

Publisert Sist oppdatert

1. Ikke avskriv reservene

Det har fremstått lite fristende å gjøre endringer på midtbanen den siste tiden, men her ble vi rett og slett tvunget til å gjøre endringer.

Å bruke både Scott McTominay og Andreas Pereira mot Liverpool var vel kanskje ikke det vi hadde håpet på for noen dager siden, men begge gjorde en god figur.

Undertegnede har tvilt veldig på Andreas Pereira basert på hvordan han gjorde det i Valencia, og han har ikke vært god de gangene han har fått sjansen for United denne sesongen, men dette var en god påminnelse om at det er litt for tidlig å avskrive 23-åringen ennå. Det kan bli behov for ham mer de neste ukene – da må han vise at han kan klare seg fint i flere slags kamper. Sannsynligvis blir de neste ukene de mest avgjørende i United-karrieren hans.

2. Freds situasjon begynner å bli vanskelig

La oss starte med å si at det blir feil å avskrive Fred også. Han er ikke akkurat den første som har en tung startfase i engelsk fotball.

Det er uansett oppsiktsvekkende hvor lite tillit han har hatt denne sesongen, til å være en såpass stor signering. Han er vårt fjerde dyreste kjøp noensinne, og endte opp uten spilletid i en kamp hvor Matic og Herrera altså ble erstattet av Scott McTominay og Andreas Pereira.

Det var nok ikke spesielt hyggelig for Fred å være ubenyttet reserve under slike omstendigheter, og en må jo begynne å lure på hva som egentlig skjer på trening.

I løpet av de neste ukene er det uansett sannsynlig at det blir spilletid, så da får vi bare håpe på at han eventuelt tar sjansen.

3. Uniteds Lingard-gambling kan koste oss fremover

Det er svært lett å forstå at Ole Gunnar Solskjær ville ha innpå Jesse Lingard mot Liverpool. Lingard har vært svært avgjørende i mange storkamper.

Aller helst skulle nok de fleste av oss ha likt å se ham fra start, men Solskjær anerkjente i forkant av kampen at det ikke var særlig aktuelt. Den anerkjennelsen av at vi måtte være forsiktige med Lingard, burde kanskje fått Solskjær til å ta et annet valg da Mata ble skadet – selv om dette selvsagt er lett å si med fasit i hånd.

Siden vi allerede hadde store skadeproblemer, så fremstod det som gambling å bytte inn Lingard såpass tidlig når en spillesugen Sánchez også var på benken.

Det er sannelig ikke mye en kan kritisere Solskjær for etter hans start i United, og det sier sitt at en må ty til etterpåklokskap av denne sorten for å være «kritiske» – undertegnede var jo strengt tatt ganske fornøyd med å se Lingard løpe ut på gressmatta. Denne kampen kan uansett koste oss dyrt fremover, og løpskraften til Herrera og Lingard vil bli savnet sårt.

Det viste kanskje mest av alt akkurat hvor viktig denne kampen var for Solskjær.

4. United fremstår sterkere psykisk enn Liverpool – med god hjelp fra Old Trafford-publikummet

Mot slutten under Mourinho var det ikke mye motgang som skulle til for å vippe United av pinnen – selv om det skal sies at vi hadde noen herlige comeback også.

Samtidig er det lett å tenke at Solskjærs væremåte og måte å kommunisere på kanskje gjør det lettere å takle problemer av den typen United møtte under søndagens førsteomgang.

Vi manglet allerede Matic, Martial og noen forsvarsspillere, og i løpet av førsteomgangen ble både Herrera, Mata og innbytter Lingard skadet – i tillegg til at Rashford ble skadet tidlig også. Det kunne gitt mange lag problemer, men i stedet var det egentlig Liverpool som i akkurat denne kampen ble hardest rammet av de mange skadene.

Klopps mannskap taklet dårlig at kampen ble oppstykket, og fremstod rett og slett litt nervøse i møte med en kamp som ble annerledes enn de hadde sett for seg.

– Vi presset høyt, men med de tre skadene – da endret alt seg, og vi taklet ikke det. Vi mistet rytmen. Det burde ikke skjedd, men det skjedde. Det var rart. Det virket da som om vi plutselig hadde noe å tape. Spillerne mine er bare mennesker, men vi utnyttet ikke det, sa Liverpool-manager Klopp etter kampen. 

United – oppildnet av et hjemmepublikum som skjønte at laget trengte støtte – kjempet knallhardt, og Liverpool endte opp med å nesten ikke skape noe som helst.

Det er viktig å ha et lag som er klare for uventede scenarioer, og United klarte å tilpasse seg.

5. Smalling og Lindelöf fremstår akkurat nå som naturlige førstevalg

Det er litt rart hvordan Uniteds forsvar i årevis har bestått av spillere som er såpass jevngode (over tid) at en ender opp med å forandre mening stadig vekk om hvem som bør danne stopperduo.

Phil Jones startet som Solskjærs førstevalg, og vi har vært innom Eric Bailly, mens Chris Smalling nå har spilt to gode kamper mot topplag sammen med Victor Lindelöf – som er vårt mest åpenbare førstevalg i posisjonen på mange år. Vi blir ikke overrasket om Smalling får fornyet tillit sammen med svensken i toppkampene som venter.

Vi bør nok uansett forsterke oss på stopperplass denne sommeren, men situasjonen der ser i alle fall langt, langt bedre ut enn tidligere i sesongen.

I tillegg hjelper det jo på når en har en venstreback som spiller så godt som Shaw gjorde mot Liverpool.

Powered by Labrador CMS