Fem ting vi lærte av Juventus-kampen

MANCHESTER: José Mourinho gjorde noe han aldri har gjort som United-sjef før, Lukaku har spilt 13 timer uten mål, mens Victor Lindelöf fikk en etterlengtet opptur.

Publisert Sist oppdatert

De store linjene har Supporterklubbens Bjarte Valen og Eivind B. Holth skrevet om i andre saker, men her er det en rekke med andre punkter vi også lærte mot Juventus.

1. Mourinho manglet jokerne

Oppgjøret mot Juventus var den aller første gangen på de 133 kampene José Mourinho har ledet United at han ikke benyttet en eneste innbytter.

Det sier en del om mangelen på bredde i troppen, men det viser kanskje enda mer hvor viktig en spiller som Marouane Fellaini faktisk er for Mourinho.

INGEN I BAKHÅND: For første gang som United-manager benyttet ikke José Mourinho en eneste innbytter.

Mot Juventus manglet både belgieren og Alexis Sánchez, mens verken Ander Herrera, Fred, Andreas Pereira eller unggutten Tahith Chong, ble vurdert som spillere som kunne gått inn og endret kampbildet.

2. Lukakus form er et stort problem

Romelu Lukaku trenger en pause. Har du hørt den før? Jepp, og du vil få høre det igjen om belgieren forsetter i det sporet han er inne i nå.

Juventus-kampen var den åttende kampen på rad for Lukaku uten nettkjenning i United-drakten, og det er åpenbart mye som ikke stemmer for spydspissen om dagen etter 775 minutter (!) uten scoring.

MÅLTØRKE: Romelu Lukaku sliter blytungt om dagen. Nå har belgieren gått hele åtte kampen uten nettkjenning.

Til og med José Mourinho uttrykte bekymring for Lukakus manglende målteft på pressekonferansen og portugiseren kan snart bli tvunget til å endre på det som frem til nå har vært et av hans sikreste kort på laget.

3. Allegris forsvar er det Mourinho sikler etter

Juventus har spillere som kan bryte gjennom et hvert forsvar med Ronaldo, Dybala, Pjanic, Bentancur og Cuadrado. Men hjertet i Juventus er likevel lagets to bunnsolide midtstoppere Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini. 

Det oser rutine og klokskap av duoen som hadde få problemer med å nøytralisere Uniteds offensive spillere tirsdag kveld.

Uniteds tre angrepsspillere hadde kun ett (!) skudd på mål, mens de seks skuddforsøkene som United leverte som lag er det laveste antallet på Old Trafford siden United møtte Bayern München under David Moyes i 2014.

Chiellini vant samtlige taklinger, og hadde flere klareringer enn noen annen spiller på banen. 

– De to gir Juventus muligheten til å spille med frihet, sa Mourinho på pressekonferansen etter kampen og mente Juventus-stopperne burde undervise i forsvarsspill på Harvard. 

Trøsten for United og Mourinho får være at Uniteds stopperduo Chris Smalling og Victor Lindelöf har en snittalder på 26 år, hele seks og et halv år yngre enn Juventus-duoen, og at tiden derfor er på Uniteds side.

4. Ronaldo-romansen som aldri vil dø

Sist han gjestet Old Trafford, i 2013 som Real Madrid-spiller, fikk han en hyllest en motspiller aldri har fått verken før eller siden på Drømmenes Teater.

Tirsdag kveld, over fem år siden han sendte United ut av Champions League i Sir Alex Fergusons siste kamp som United-manager i Europa, har han fremdeles mange beundrere blant United-fansen.

STJAL SHOWET: Paulo Dybala og Cristiano Ronaldo kan være tilfredse både med spillet og poengfangsten på Old Trafford. Konklusjon? Old Trafford < Old Lady.

Men denne gangen var det ikke en særskilt annonsering av navnet hans, og ingen av de elleve United-spillerne som var på banen tirsdag kveld var noen gang lagkamerater med Ronaldo på Uniteds førstelag.

Mye vann har rent gjennom Manchester Ship Canal siden Ronaldo takket for seg på Old Trafford i 2009, men den gjensidige kjærligheten og respekten vil aldri dø.

5. The Making of Victor Lindelöf

Han har måttet tåle sin del av kritikk etter en svak høst for United, men tirsdagens kamp ble, til tross for 0-1-tapet, en personlig opptur for Victor Lindelöf.

SOLID: Victor Lindelöf var Uniteds beste utespiller mot Juventus.

Svensken lesete spillet godt, var tøff i duellene og ofret alt. At Lindelöf leverer sin beste United-kamp mot den vanskeligste motstanderen han har møtt, vitner om en mental styrke som vil bli helt avgjørende for å kunne hjelpe United ut av uføret som laget er inne i nå.

 

Powered by Labrador CMS