Begynner innsatsen under Solskjær å koste?

Vi har plukket ut fem ting vi lærte av 2-1-seieren mot Brighton.

Publisert Sist oppdatert

1. Nå troner han alene øverst

Så mye har vært skrevet og sagt om Solskjærs start som United-manager siden ansettelsen for en god måned siden, at vi har stor forståelse for de som går litt sur i alle tallene.

Faktum er at Solskjær nå er den United-manageren med best start i sjefsstolen, av alle som har prøvd seg.

Med seieren mot Tottenham tangerte Solskjær Sir Matt Busbys rekord – seier i de fem første ligakampene.

Mot Brighton tok altså Solskjær sin sjette strake ligaseier – og sjuende seier totalt.

Han er den eneste Manchester United-manageren i historien som har startet med seks ligaseiere på rad.

2. Rashford er «the real deal»

Nå er det ikke lenger mulig å bare omtale Rashford som et av klubbens store talenter.

Manchester-gutten spilte sin 150. kamp for klubben på søndag, og markerte det med et kunststykke av et mål.

Han er blant spillerne med flest mål for klubben siden debuten sin i 2016, og han har levert mål i de fire siste Premier League-kampene under Solskjær.

I sin nye rolle som midtspiss ser det ut til at vi får se det beste fra spilleren, som fort kan nå nye høyder i månedene som kommer.

3. … Men hva med Romelu Lukaku?

På pressekonferansen i forkant av Brighton-oppgjøret antydet Solskjær at Lukaku er nødt til å vente på sjansene sine, og det meste tyder på at det er Rashford som er førstevalget på spissplassen.

– Du har de tre på topp som spiller mest (Rashford, Martial og Lingard), men så har vi også Lukaku, Mata og Alexis, så jeg har egentlig en sekser på topp jeg kan rotere med. Lukaku kommer definitivt til å få spilletid, forklarte nordmannen på fredag. 

Lukaku var blant de spillerne som hadde størst tillit under José Mourinho, men er nå nødt til å tilpasse seg et nytt spillesystem så fort som mulig.

Belgieren har tross alt tre mål så langt under Solskjær, hvorav to er kommet fra innbytterbenken – så kanskje har vi en ny «super-sub» i klubben?

4. Diogo Dalot har mer å gå på

19-åringen fra Portugal ble kastet inn fra start mot Brighton i tolvte time da Luke Shaw måtte melde forfall på grunn av sykdom.

Dalot gikk av Old Trafford-matta med en godkjent kamp bak seg, og en målgivende i lomma.

Men til tross for spennende offensive bidrag, har stortalentet fortsatt mye å gå på når det kommer til det defensive. Dalot kunne også vært tettere opp i Pascal Groß på Brightons reduseringsmål. 

Det er åpenbart at Dalot kan tilby United mye over de neste sesongene, men portugiseren må fortsatt ta tak i noen defensive ting – som blir nøyere sett på i denne saken, hvor vi analyserte hans opptreden mot Liverpool for Porto. 

5. Begynner innsatsen under Solskjær å koste?

Noe av det første Ole Gunnar Solskjær konstaterte da han overtok United-jobben ut sesongen, var at spillerne hans aldri skulle bli løpt fra av motstanderlaget.

Tallene forteller oss at United absolutt løper mer under Solskjær. Utfordringen nå blir å opprettholde intensiteten gjennom 90 minutter.

Spesielt mot Tottenham og Brighton kunne vi se et massivt fall i tempo i kampens andre halvdel, og selv om noe av det selvfølgelig er taktisk, ser det også ut som spillerne rett og slett er slitne. Solskjær bekreftet selv etter kampslutt av Rashford måtte tas av etter å ha løpt seg helt tom.

I de to nevnte oppgjørene hadde laget en god uke med forberedelse, men fremover nå blir det langt tettere.

I løpet av ti dager skal United møte Arsenal, Burnley og Leicester.

Når skal spillerne rekke å få igjen pusten, tro?

Powered by Labrador CMS