Fem ting vi lærte etter Brighton-kampen

3-0-seieren på sørkysten ga ny lærdom om Ole Gunnar Solskjærs United.

Publisert Sist oppdatert

Solskjær har funnet sin beste ellever

I de to siste Premier League-kampene har United vunnet 3-0 mot henholdsvis Sheffield United og Brighton. I de kampene har også United stilt med samme startellever.

Det er hovedsakelig i to posisjoner det har blitt stilt spørsmålstegn om hvem som skal spille. Høyrekanten og sentral midtbane.

Nemanja Matic har fått sjansen ved siden av Paul Pogba og Bruno Fernandes på bekostning av Fred og Scott McTominay. Den sjansen har serberen virkelig tatt vare på. I begge disse kampene er det Pogba og Fernandes som har stjålet overskriftene, men Matic har ikke stått tilbake for noen av dem og i kampen mot Sheffield United var han muligens United beste spiller (med unntak av Martial).

Mason Greenwood scoret på sedvanlig vis mot Brighton, og nok en gang kom målet etter å ha skjært seg innover fra høyrekanten. Den høyrekanten kan det se ut som unggutten har gjort til sin egen nå. Daniel James kom inn fra benken, men med unntak av et par skudd med løskrutt var det ikke mye vi fikk se av waliseren. Greenwood er foran i køen per dags dato.

ÅPENBARING: Nemanja Matic har styrt midtbanen til United på en formidabel måte.

Pottetett

I og med at det ser ut til at Solskjær har funnet sitt foretrukne lag er også naturligvis de fem bakerste på banen også sikre på laget. De Gea har fått mye kritikk den siste tiden, men holdt nullen nok en gang tirsdag kveld og gjorde også flere gode redninger.

Vi vet at Aaron Wan-Bissaka besitter defensive kvaliteter, men nå har engelskmannen begynt å produsere offensivt også. Hadde en målgivende i oppgjøret med Sheffield United og fulgte opp med enda én assist mot Brighton, selv om Greenwood naturlig nok skal ha det meste av æren for det målet.

United har holdt nullen i åtte av de siste 13 kampene nå, og De Gea er bare tre bak lederen av «Golden Glove-konkurransen», Burnleys Nick Pope.

Verdens beste keeper?: Ifølge Ole Gunnar Solskjær er David de Gea nettopp det.

Samarbeidet mellom Pogba og Bruno fungerer

Noe av det som det var knyttet mest spenning til etter omstarten av Premier League var om samarbeidet mellom Bruno Fernandes og Paul Pogba ville fungere. Det har det så absolutt gjort, og det er en fryd for øyet å se de to verdensstjernene spille fotball sammen.

I kampen mot Brighton serverte Pogba en målgivende til Fernandes og det kunne fort ha vært to også (Fernandes i stolpen).

Det er bare å krysse fingrene for at det gode samarbeidet vil fortsette. Det meste tyder hvert fall på at vi har fått en verdensklassemidtbane.

Bredden ikke så god?

Som nevnt stilte United med samme lag i kampene mot Sheffield United og Brighton. I kampen mot Norwich ble det derimot gjort åtte endringer. Resultatet av det ble en altfor nervepinnende batalje mot Premier Leagues soleklare tabelljumbo.

I den kampen ble det gjort en del bytter og blant andre Marcus Rashford, Anthony Martial og Paul Pogba kom inn. Etter det skapte United mye mer og tok seg til slutt fortjent videre til semifinalen i FA-cupen. Riktignok ble Norwich redusert til ti mann og spilte ekstraomgangene med én mann mindre, men det ble uansett skapt mer. Det laget United startet med skapte knapt en sjanse mot et lavtliggende Norwich-lag.

NEDGRADERING: Andreas Pereira er stykke unna nivået til Bruno Fernandes.

Det er uten tvil en stor svekkelse når nøkkelspillerne ikke spiller, men det er mulig bredden fra spiller 15 og nedover ikke er så bra som man skulle trodd?

Trenger fortsatt en høyrekant

United har ikke hatt en ren høyrekant på mange sesonger. Jadon Sancho blir ryktet inn portene på Old Trafford, og det trengs.

Mason Greenwood har levert til toppkarakter i de to siste kampene, men unggutten er ikke en utpreget høyrekant og trives vel så godt som midtspiss.

Bak unge Greenwood er det Daniel James som har fått sjansen, men etter en fantastisk start på United-karrieren har pilen pekt nedover for waliseren.

Juan Mata har også spilt ute til høyre denne sesongen, men den tekniske spanjolen trives helt klart best i midten.

Med andre ord har ikke United er ren høyrekant. Mason Greenwood er fortsatt ung, og vi kan ikke forvente at den gutten skal levere slik han gjør nå kamp etter kamp.

GOD: Men hviken posisjon er Mason Greenwoods beste?

Powered by Labrador CMS