blundell250922

«Seks poeng ned til City etter to kamper – sesongen kunne knapt startet bedre»

Publisert

Manchester United vant 4-0 mot Reading i serieåpningen, før det i helga ble en 2-0-seier borte mot West Ham.

Her er fem ting vi lærte av West Ham-kampen.

1. Turner kunne gjort som Le Tissier – her er forbedringspotensialet stort

I den første kampen scoret Maya Le Tissier to mål fra sin stopperposisjon (denne gangen måtte hun nøye seg med en målgivende pasning).

Denne gangen kunne det vært Millie Turners tur til å havne på scoringslista. Turner hadde tre høyst brukbare sjanser fra Zelem-dødballer, men headet henholdsvis utenfor, rett på keeper og over.

Turner er høyere enn de fleste, og dødballeveransen fra Katie Zelem er god nok til at United-spillerne får nok av sjanser, men 26-åringen står foreløpig med «bare» fem scoringer for United (to i toppdivisjonen) på 85 kamper. Her er forbedringspotensialet åpenbart betydelig, og bare mot West Ham kunne Turner fort ha doblet sitt antall toppdivisjonsmål for United.

Defensivt var uansett både Turner og Le Tissier solide igjen, og United har fortsatt ingen baklengsmål denne sesongen.

For øvrig er både Turner og Le Tissier inne på topp tre-lista over spillerne med flest pasninger hittil denne WSL-sesongen: 

2. Spanjolene responderte godt på støtten fra United-fansen

Hent flere spanjoler! Hvem som helst!

Undertegnede håper selvsagt at overgangsstrategien skal være noe mer sofistikert enn det, men det var likevel det jeg tenkte underveis i kampen mot West Ham, hvor høyreback Ona Batlle igjen var Uniteds fremste angrepsvåpen.

Tanken på å miste Batlle neste sommer er ikke spesielt hyggelig, så undertegnede hadde likt å se flere spanske signeringer om det hjelper henne til å trives enda bedre, og det er jo en del spennende spanske spillere nå.

En av dem er Lucía García, og hun er definitivt ikke hentet bare for å holde Batlle blid. Der hun mot Reading først og fremst imponerte gjennom samarbeidet med sin medspanjol, så imponerte hun på andre måter mot West Ham, og hun fikk blant annet ved flere anledninger vist frem hurtigheten sin. Det ble også avgjørende da United endelig fikk hull på byllen: Nysigneringen løp fra West Ham-forsvaret, rundet keeper, og satte ballen i mål.

Batlle ville også gjerne ha målpoeng, og fikk sin andre målgivende pasning for sesongen da hun noen minutter senere assisterte backkollega Hannah Blundell til Uniteds 2-0-mål.

Batlle og García er blant de spanske spillerne som for tiden er i konflikt med det spanske fotballforbundet, og de har fått solid støtte fra United-fans i sosiale medier – og nå også på stadion under West Ham-kampen:

Den støtten responderte de godt på, og det blir nok ikke siste gangen denne sesongen at begge to leverer målpoeng.

3. Endelig kom ligaseieren i London

United vant 2-0 mot West Ham, og dermed ble det en etterlengtet borteseier mot et London-lag.

I ligaen hadde ikke det skjedd siden 4-2-seieren mot nettopp West Ham den 18. oktober 2020.

I den kampen scoret både Tobin Heath og Christen Press for United, noe som er illustrerende for at det er en stund siden.

Uniteds seks foregående ligakamper i London*: 

 • Chelsea 2-1 Manchester United
 • Arsenal 2-0 Manchester United
 • Tottenham 1-1 Manchester United
 • Arsenal 1-1 Manchester United
 • West Ham 1-1 Manchester United
 • Chelsea 4-2 Manchester United

* = Arsenal-bortekampene ble spilt i Borehamwood, som teknisk sett ikke er i London, men som er en del av London Metropolitan Area. Vi tar kampene med her siden Arsenal uansett er regnet som et London-lag.

garciamal250922
KUNNE JUBLE I LONDON: Lucía García & co.

4. Toone og Galton har ikke kommet seg skikkelig i gang ennå

Seks mål hittil, og foreløpig står både Ella Toone og Leah Galton uten målpoeng.

Joda, Galton satte ballen i mål mot West Ham, men det målet ble annullert, og utenom det så klarte hun ikke å utrette spesielt mye. Heller ikke i serieåpningen hadde hun en stor kamp, og med tøffere kamp om plassene på vingene, så er ikke plassen hennes på laget spesielt trygg om det fortsetter seg slik. At hun i tillegg hadde noen stygge balltap på egen banehalvdel hjelper ikke.

Toones plass i førsteelleveren er nok i utgangspunktet tryggere, men der hun forrige sesong var Uniteds klart viktigste spiller i starten av sesongen, så har hun denne sesongen vært mer som en statist. Hun har ikke vært dårlig i sesongstarten, men hun har heller ikke imponert.

Hun er ikke den eneste av Englands EM-helter som har hatt en ganske ordinær start på sesongen, og forhåpentligvis er det ikke lenge før vi får se henne tilbake på sitt beste.

toone170922
HAR HATT EN MIDDELS START PÅ SESONGEN: Ella Toone.

5. Seks poeng ned til City etter to kamper – sesongen kunne knapt startet bedre

City startet sesongen med et bortetap mot Aston Villa, og søndag var det Chelsea som var motstander for de lyseblå. Chelsea hadde også tapt i første serierunde, mot Liverpool (som for øvrig tapte 0-3 mot Everton på Anfield i serierunde nummer to!), så undertegnede følte meg slettes ikke sikker på at City ville tape denne kampen, selv om Chelsea skal være et mye bedre lag.

Chelsea vant 2-0, og dermed står City uten poeng etter de to første kampene (som begge ble spilt på bortebane, siden første serierunde ble utsatt på grunn av Dronning Elizabeths bortgang). Mens United har scoret seks mål hittil, har City hatt seks baklengsmål, og ting går ikke på skinner offensivt heller.

Dette var akkurat den startet på sesongen United hadde håpet på, men hva med tiden fremover? Er det sannsynlig at avstanden øker, eller at den reduseres?

Uniteds tre neste ligakamper:

 • Brighton & Hove Albion (H)
 • Leicester City (B)
 • Everton (B)

Citys tre neste ligakamper: 

 • Leicester City (H)
 • Tottenham Hotspur (B)
 • Liverpool (H)

Som vi ser har United to bortekamper her, mot Citys ene, men Leicester er lag både United og City skal slå uten problemer uansett. Både Brighton og Liverpool er lag som har vist at de kan skape trøbbel for storlagene, men også her er det sannsynlig med trepoengere for både United og City på hjemmebane.

Det er bortekampene mot Everton og Tottenham som er det største problemet her, og basert på forrige sesong er Tottenham det beste laget av disse to – men undertegnede tror det er jevnere denne sesongen.

United har en tøff periode frem til jul etter disse kampene, så det ville vært svært positivt om en kunne økt avstanden til City ytterligere i disse kampene.

I så fall må vi trolig stole på Tottenham.

skinner250922
HAR FÅTT EN GOD START PÅ SESONGEN: United-hovedtrener Marc Skinner.
Powered by Labrador CMS