Fem ting vi lærte av Watford-seieren

Publisert Sist oppdatert

1. Watford og Old Trafford er en god kombinasjon (for United)

Joda, Watford var tidvis fullt på høyde med United, i perioder også bedre, men det ble United som avanserte fra FA-cupen uten så altfor store problemer.

Det var akkurat som ventet, og Watford har ikke tradisjon for å gjøre det særlig godt på Old Trafford.

Dette er de siste ti kampene mellom lagene på Old Trafford:

  • 1987: United 3-1 Watford
  • 1987: United 2-0 Watford
  • 1999: United 4-1 Watford
  • 2007: United 4-0 Watford
  • 2016: United 1-0 Watford
  • 2017: United 2-0 Watford
  • 2018: United 1-0 Watford
  • 2019: United 2-1 Watford
  • 2020: United 3-0 Watford
  • 2021: United 1-0 Watford

Ti seiere til United, og 23-3 i målforskjell.

BEEKMØRK WATFORD-STATISTIKK: Det var ikke akkurat overraskende at Donny van de Beek og United vant hjemme mot Watford.

2. Enkeltspillerne var bedre enn kollektivet

Om en ser på forskjellige spillerbørser, både vår egen og andres, så kan en se at karakterene egentlig ikke er så verst etter United-Watford.

Dette selv om de fleste er enige om at United ikke var spesielt imponerende.

Med andre ord: spillerne var bedre enn kollektivet, og det gir jo egentlig helt mening.

Mange av spillerne som kom inn på laget, er jo gode spillere, men så er det jo det med å skulle spille sammen, da, uten at en nødvendigvis har spilt så mye sammen tidligere. Mye av det vi så var slurvete, og det manglet flyt, men likevel klarte flere spillere å gjøre en god eller ok figur selv om det naturlig nok er vanskeligere når laget ikke fungerer.

Men spilte noen seg inn i en United-førsteellever? Det er vel mer tvilsomt.

3. McTominay er en lederfigur – med eller uten kapteinsbind

Scott McTominay sendte United tidlig i ledelsen, slik han liker å gjøre når United får besøk av hvitkledde lag, og det gjorde nok ekstra godt å score med kapteinsbindet på armen.

Om selve målet kan vi jo si at det er herlig å se at 24-åringen klarer å bruke høyden sin på en god måte, han fremstår for øyeblikket som vesentlig farligere enn Harry Maguire (som riktig nok sikkert blir passet enda bedre på), og det var en meget god heading av midtbanespilleren.

Uansett er det litt vakkert å se Scott McTominay som United-kaptein.

Mange så sikkert McTominays intervju med BT Sport, og det er absolutt verdt å se:

Er han en fremtidig kaptein på permanent basis? I så fall må han nok trolig befeste sin plass i førsteelleveren i enda større grad heller enn å være en rotasjonsspiller, men kaptein eller ei: McTominay er en lederfigur, og er et strålende eksempel for de yngre spillerne i Manchester United.

LEDER: Scott McTominay.

4. Det var synd at Ighalo ikke fikk sjansen

Odion Ighalo var i United-troppen mot gamleklubben, og var ventet å få et innhopp.

Slik gikk det ikke.

Det er vel all grunn til å tro at han ville fått muligheten hvis United hadde ledet med mer, og sannsynligvis ville nok dette gått bra om nigerianeren hadde kommet innpå også.

Vi forstår selvsagt at Solskjær ikke kan ta valgene sine basert på romantikk og sentimentalitet, så dette er ikke Solskjær-kritikk, men det var uansett synd at vi ikke fikk sett han på Old Trafford for det som sannsynligvis ville blitt hans siste opptreden som United-spiller.

Ighalo er nok en av de spillerne som aller mest nå håper på at United får en «enkel» trekning i FA-cupen, for å øke sjansene for å få sin 24. kamp for United (han står i øyeblikket med 23 kamper og 5 mål).

DET FORRIGE IGHALO-MÅLET: I FA-cupen mot Norwich.

5. Vi klarte det viktigste

Det var ingen tvil om hva Manchester Uniteds mål var mot Watford.

Det var jo rett og slett det å avansere. Scott McTominays mål tidlig i kampen sørget for at det gikk fint.

Dermed er United med i trekningen til fjerde runde, og med ni endringer på laget (der reservekeeper Dean Henderson var den ene som startet begge) fra forrige kamp så handlet jo dette bare om nettopp det å gå videre.

Det var jo ikke akkurat slik at f.eks. Liverpool imponerte heller. Joda, de vant til slutt 4-1, men det stod 1-1 til pause mot et Aston Villa-lag hvor 17 år gamle Louie Barry var den som på forhånd ble ansett som den største trusselen (korrekt nok, siden han scoret), og om Villa hadde manglet enda flere spillere, så ville tilfeldig forbispaserende i Villa Park-området kunne fått sjansen om de tilfeldigvis hadde hatt fotballsko i nærheten.

Det er ikke nødvendigvis så viktig å imponere i de første rundene. Problemet til United er jo heller nettopp det å avansere når vi kommer oss frem til semifinalen.

JOB DONE: United avanserte fra FA-cupens tredje runde etter scoring av Scott McTominay.

Powered by Labrador CMS