Fem grunner til å glede seg til PSG-kampen

Dette er en kamp det er all grunn til å glede seg til.

Publisert Sist oppdatert

1. Styrkeforholdet er snudd på hodet

Se for deg scenene som utspilte seg i PSG-garderoben da de fikk vite at José Mourinhos United-lag ble deres motstander i åttedelsfinalen. Thomas Tuchel strålte sikkert som Eiffeltårnet lyser opp i den franske hovedstaden i skumringstiden.

Kanskje setter vi det litt på spissen, men to måneder etter trekningen er det plutselig Manchester United som er bookmakernes favoritt, i alle fall til å ta første stikk i kampen på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjær kalte generalprøven mot Fulham en avgjørende test for lagets mentale styrke. Den ble bestått med glans.

United tar med seg selvtillit, entusiasme og uthvilte bein mot PSG.

Det i seg selv gir grunn til optimisme, uansett motstander.

FORMSTERKE FRANSKMENN: Anthony Martial (t.v.) og Paul Pogba varmet opp med tre scoringer på Craven Cottage før møtet med PSG.
FORMSTERKE FRANSKMENN: Anthony Martial (t.v.) og Paul Pogba varmet opp med tre scoringer på Craven Cottage før møtet med PSG.

2. Gåsehudgaranti

Mange vil si at dette er den største hjemmekampen i Champions League siden kvartfinalen mot Real Madrid i 2013.

Vi tillater oss å minne om at forventningene til åttedelsfinalen mot Sevilla i fjor også var store, og vi husker alle hvordan det endte.

Men som Kasper Wikestad sa i «Olé, Olé»:

– Det er mange år siden atmosfæren har vært så god på Old Trafford.

Det er ikke planlagt noen form for TIFO på Drømmenes Teater tirsdag kveld, men vårt tips er at det ikke trengs. Vi hørte alle hvordan United-fansen holdt det gående gjennom samtlige 90 minutter på Craven Cottage.

Det kommer de til å gjøre også mot PSG. Det skjer noe på Old Trafford når flomlysene står på full styrke akkompagnert av Champions League-hymnen.

Denne kampen kommer med gåsehudgaranti.

«OLÉ, OLÉ»:

3. Ingen plager

Solskjær har et luksusproblem, men likevel er «alle» enige om hvilke elleve som kommer til å spille mot PSG.

De Gea, Young, Lindelöf, Bailly, Shaw, Herrera, Matic, Pogba, Lingard, Rashford, Martial.

Eller overrasker Solskjær?

Han har i alle fall muligheten til å gjøre det.

Bare Antonio Valencia og Matteo Darmian er ute, noe som gir den norske United-manageren muligheten til å velge akkurat det laget han mener står best rustet til å slå PSG.

MANCHESTER, ENGLAND - FEBRUARY 11: Victor Lindelof of Manchester United in action during a training session ahead of their UEFA Champions League Round of 16 match against Paris Saint-Germain F.C. at Aon Training Complex on February 11, 2019 in Manchester, England. (Photo by Jan Kruger/Getty Images)
TILBAKE: Victor Lindelöf sto over kampen mot Fulham, men trente som normalt på Carrington mandag.

4. Den største testen – hittil

Mens Mourinho som United-manager klaget på at han alltid var uheldig i trekninger (noe han egentlig ikke var), har Solskjær uttalt at det er storkampene som dette Manchester United ønsker seg.

Bare Manchester City (4.50), Barcelona (5.50) og Juventus (8.00) er foran PSG (9.00) på bookmakernes liste over favorittene til å vinne Champions League.

Seirene mot Tottenham og Arsenal var store, men dette blir noe annet, selv om både Neymar og Edinson Cavani er igjen i Paris.

Det blir veldig spennende å se hvor United står sammenlignet med mannskapet til Tuchel.

Dessuten har Manchester United og PSG aldri møtt hverandre i en europeisk turnering tidligere.

KOMET: Kylian Mbappé har hatt en enorm utvikling de siste årene og vant VM sammen med Paul Pogba i sommer.
KOMET: Kylian Mbappé har hatt en enorm utvikling de siste årene og vant VM sammen med Paul Pogba i sommer.

5. Franskmenn hater engelsk jord

Nå er det bare to spillere fra Frankrike i den antatte startoppstillingen til PSG, men historisk sett trives ikke franske lag på Old Trafford.

Ingen franske lag har noen gang slått Manchester United på Drømmenes Teater i en europeisk turnering. I Champions League er det bare Monaco (1-1 i 1998) og Lillie (0-0 i 2005) som har unngått tap.

Les mer om hvordan United har gjort det mot franske lag her.

I tillegg har PSG bare vunnet én av sine ti siste bortekamper mot engelske lag. De slo Chelsea 2-1 på Stamford Bridge i 2016, men står med fire uavgjort og fem tap på de andre kampene.

Powered by Labrador CMS