malacia220822

Fem ting vi lærte av seieren mot Liverpool

Publisert Sist oppdatert

1. De Gea er langt mer komfortabel med dette

Vi starter med spilleren med draktnummer 1, som i likhet med lagkameratene hadde en langt hyggeligere dag på jobb enn mot Brighton og Brentford.

David de Gea er ikke en keeper som er spesielt komfortabel med ballen i beina, eller en spesielt imponerende igangsetter. Akkurat det var ganske tydelig mot Brentford.

Mot Liverpool hadde United åpenbart gjort en endring, for han slo stort sett langt, slik at United måtte bygge opp angrepene på en annen måte.

Pasningskartet fra førsteomgangen under sier sitt om denne endringen, og kanskje ekstra interessant er det at den ene virkelig korte pasningen var en pasning som satte Raphaël Varane i trøbbel, i en situasjon hvor De Gea burde løst det på en helt annen måte. En kan jo undre seg på hva Ten Hag tenkte da han så akkurat det, men han var nok ganske komfortabel med instruksen De Gea hadde fått, i alle fall.

Så er jo spørsmålet: hvordan blir dette i kampene fremover? Blir det mer av det vi så mot Liverpool, eller blir det mer som mot Brentford?

Kanskje blir det noe midt mellom der – alle motstandere er jo ikke som Liverpool – men likevel må en jo lure på hvor lenge Ten Hag tenker at hans United-lag kan leve med at en må tilpasse seg dette.

Kanskje har ikke Ten Hag et så stort problem med det – og De Gea klarte seg alt i alt fint mot Liverpool.

degea220822
GLAD MANN: David de Gea holdt ikke nullen, men hadde grunn til å være fornøyd likevel etter 2-1-seieren mot Liverpool.

2. Nysigneringene gir Shaw og Maguire en stor utfordring

Kanskje bidro signeringen av Alex Telles til å løfte Luke Shaw til nye høyder i 2020/21-sesongen – eller kanskje var det andre grunner til at han leverte mye bedre i den sesongen enn i samtlige andre sesonger for United. Kanskje fraværet av tilskuere passet ham bedre enn det passet andre, for eksempel.

Uansett: Telles utfordret ikke Shaw såpass mye at spesielt mange har ropt etter Telles fra start, men nå har Shaw virkelig fått en utfordring. Tyrell Malacia leverte en svært solid kamp mot Liverpool, og det ser ut til at vi endelig har en skikkelig utfordrer for Shaw.

Om Malacia fortsetter som mot Liverpool, så kommer han til å være førstevalget, og i så fall skal kanskje Shaw være glad for at det er så tett med kamper før VM at han uansett kommer til å spille mye fotball før mesterskapet så lenge han ikke skader seg.

Kanskje gjelder det samme for Harry Maguire, for Varane/Martínez fremstår i utgangspunktet som en duo som vil passe Erik ten Hag bedre, og det de viste mot Liverpool var veldig solid.

shawmaguire220822
BENKET: Luke Shaw og Harry Maguire.

3. Det var de riktige spillerne som kom på scoringslista

Om undertegnede kunne valgt to spillere til å score Uniteds mål i denne kampen, så kunne jeg fort gått for de to som endte opp med å score målene: Jadon Sancho og Marcus Rashford.

De trengte det nemlig – og forhåpentligvis hjelper det også i tiden fremover, slik at vi får se hva de faktisk kan.

For øvrig har United scoret elleve mål mot Liverpool etter Zlatans utligningsmål mot Liverpool i januar 2017, og Marcus Rashford har scoret seks av dem.

Rashford har kanskje ikke vært helt seg selv på fotballbanen en stund nå, men å score mot Liverpool er forhåpentligvis et tegn på at han kan være på vei til å finne tilbake til sitt gamle jeg.

rashford2332
MATCHVINNER: Marcus Rashford.

4. United-spillerne kan løpe – og United-supporterne responderte

Etter Brentford-tapet kom det frem at Erik ten Hag beordret spillerne til å løpe 13,8 kilometer i glovarmt solskinn på en dag som egentlig skulle være en fridag. Antallet kilometer var fordi det var antallet flere kilometer Brentford-spillerne løp enn United.

Tirsdag meldte flere journalister at Erik ten Hag var med på spillernes løpetur også – og de skal ha blitt imponert av at han ble med på det. 

Om det bidro til det vi så mot Liverpool kan vi selvsagt ikke vite, men det som var sikkert var at det ble løpt vesentlig mer mot scouserne, og at det var United som løp mest i denne kampen (de hadde også klart flest sprinter).

Responsen fra tribunene på United-spillernes innsats var også god. De fikk solid støtte hele kampen fra supporterne – som klarte å kombinere den støtten med å synge anti-Glazer-sanger hele kampen – og aller høyest etter målene til Sancho og Rashford.

ten hag liverpool
HADDE GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Erik ten Hag.

5. Klopp så kanskje på en annen kamp?

United gjorde som kjent en forandring denne sommeren slik at det er United som har benken nærmest Stretford End, mens bortelaget har den som blir nærmest bortefansen.

Etter å ha hørt Jürgen Klopp uttale seg etter mandagens tap mot United, så skulle en nesten trodd at United hadde gjort en enda større forandring i området, en endring som sørget for at Klopp så innover i tribunekorridorene heller enn å se ut mot gressmatta på det som foregikk. Det virket nemlig som om tyskeren hadde sett en litt annen kamp enn oss andre.

– Vi burde vunnet kampen. Jeg vet det høres latterlig ut, men det er slik jeg så kampen, sa Klopp

Ja, Liverpool hadde ballen mest, men det var jo ikke akkurat kaos rundt David de Geas mål i denne kampen. United hadde de beste sjansene om vi ser bort fra målene som ble scoret – mens Liverpools beste sjanse var en mislykket Bruno Fernandes-klarering som ville havnet i eget mål om ikke en viss argentiner var i veien.

Uansett var det ikke et imponerende Liverpool-lag som møtte opp på Old Trafford, og selvsagt er det verdt å ha det i bakhodet nå i etterkant av en slik seier, men samtidig synes jeg ikke at vi trenger å tenke altfor mye på det. Vi har faktisk fortjent å kose oss litt med fotballen nå, så jeg synes ikke at vi trenger beskjeder om at vi «ikke må ta av». Bare ta av! Vi kommer sikkert snart ned på jorda igjen, så da får vi heller kose oss mens vi fortsatt kan fly litt.

Powered by Labrador CMS