Seks ting vi lærte av 6-2-seieren mot Leeds

Publisert Sist oppdatert

Manchester United vant 6-2 mot Leeds etter scoringer av Scott McTominay (x2), Bruno Fernandes (x2), Victor Lindelöf og Daniel James.

Her er seks (!) ting vi lærte av seieren.

1. Nesten alle kommer seg til sjanser!

Vi husker hvordan det var under Louis van Gaal og José Mourinho. Joda, det var selvsagt eksempler på fantastisk spill under disse to managerne også, men det er regelmessig langt mer underholdende å se på United under Ole Gunnar Solskjær.

Det synes i alle fall undertegnede, selv om det naturligvis har vært en del svært frustrerende kamper under nordmannen også – men det er fremgang.

Mot Leeds føltes det som om at hvem som helst kunne score, og av de 13 utespillerne som var på banen i løpet av oppgjøret, så var det vel egentlig bare Luke Shaw og Aaron Wan-Bissaka som ikke kom seg til sjanser. 

Da er det kanskje ikke så rart at vi ender opp med å score seks mål selv om angrepsspillerne Anthony Martial, Marcus Rashford og Edinson Cavani ikke scoret, og uten at Mason Greenwood var på banen.

SKAPTE TRØBBEL FOR LEEDS, MEN SCORET IKKE: Marcus Rashford.

2. United valgte helt riktig midtbane og formasjon

Vi har vekslet litt mellom ulike formasjoner, og en diamant virker ikke som en utenkelig løsning mot Leeds, men Solskjær gikk ikke for det.

Heldigvis, kan vi si med fasiten i hånd, for det fungerte veldig bra slik som det gjorde. 

Fred og ikke minst Scott McTominay gjorde en strålende jobb på midtbanen, og begge passerte Leeds’ midtbaneledd med ball en rekke ganger. Der fikk de rom, både på grunn av Leeds’ spillestil, men også på grunn av godt arbeid fra James, Martial og Rashford.

Fred var tidvis glimrende, og Scott McTominay har vel aldri sett bedre ut. Unge Leeds-fans kommer til å ha like mange mareritt om McTominay som unger fra åtti- og nittitallet hadde mareritt om Hufsa og Pompel og Pilt.

LEEDS’ STORE SKREKK: Scott McTominay.

3. Denne kampen hadde fortjent et publikum

Solskjær kommenterte det, og det er umulig å ikke være enig.

Resultatet er glimrende, og kampen fortjener virkelig å bli husket, men mangelen på publikum er virkelig ekstra frustrerende når det er snakk om kamper mot rivaler.

Det gjaldt mot City, og det gjaldt enda mer her.

Tenk dere et fullsatt Old Traffords reaksjon etter Scott McTominays 2-0-mål etter tre minutter.

Det ville lignet på stemningen etter et annet 2-0-mål av Scott McTominay.

Uansett fortjener denne kamper klassikerstatus. Dette er bare andre gang i historien at United har scoret seks mål mot Leeds. Den første var 9. september 1959, da United vant 6-0 etter scoringer av Bobby Charlton (x2), Warren Bradley (x2), Dennis Viollet og Albert Scanlon.

I Premier League-sammenheng var 4-0-seieren på Elland Road i september 1996 den største seieren mot Leeds før dette møtet, og det var jo faktisk Ole Gunnar Solskjærs første kamp mot Leeds som spiller.

SOLSKJÆR: En av de mest entusiastiske av de som så søndagens kamp.

4. Endelig for Lindelöf

Victor Lindelöf scoret søndag sitt tredje mål for Manchester United, og endelig kunne han virkelig glede seg over det også.

Begge de to tidligere målene til svensken har blitt scoret i 2-2-kamper, og da kommer jo det hele med en bismak, men dette målet kom helt uten bismak.

Svensken gjorde mye riktig igjen, og har hatt en bra uke, og målet mot rivalen topper selvsagt det hele.

Kanskje får han fri mot Everton i ligacupen – det virker ganske logisk – slik at vi er helt sikre på at han er klar til kampen mot Leicester andre juledag. I den viktige kampen mot Leicester i slutten av juli, kampen som sikret en topp fire-plassering for United, så var Lindelöf kanskje Uniteds aller beste spiller. Han kan fort bli en nøkkelspiller i denne også.

MÅL OG SEIER I SAMME KAMP: Endelig kunne Victor Lindelöf være fornøyd etter en kamp hvor han havnet på scoringslista.

5. Wan-Bissaka-problemet som vi må bli kvitt

Ok, la oss ta noe litt negativt også, slik at ikke denne teksten bare blir en sak preget av jubelrusen etter smadringen av Leeds.

Aaron Wan-Bissaka er kanskje ikke en veldig imponerende høyreback offensivt, men han har utvilsomt tatt positive steg fremover på banen – men har han tatt positive steg defensivt?

Undertegnede har i store deler av denne sesongen blitt bekymret over hvor ofte det blir farlig på bakerste stolpe, og da spesielt på Wan-Bissakas side – for det virker litt for ofte som om han bare trekker innover uten å egentlig få med seg særlig mye av hva som foregår bak ham.

Wan-Bissaka er en glimrende forsvarsspiller til å ordne opp i vanskelige situasjoner som oppstår, men litt for ofte har han i mine øyne bidratt til å skape vanskelige situasjoner også. Vi har vært heldige som ikke har blitt straffet mye oftere for det.

Vi har selvsagt forståelse for at en ofte må trekke innover i forsvarsspillet, men det virker litt for ofte som om det skjer uten et blikk om hva som egentlig foregår bak.

AARON WAN-BISSAKA: Hvor god kontroll har han på det som foregår bak seg?

6. Det var en glimrende søndag for Manchester United

Ok, vi innrømmer det – vi gikk for seks punkt denne gangen bare for å komme opp i det magiske tallet 6, tallet som viser både hvor mange mål herrelaget scoret mot Leeds, og tallet som også viser hvor mange mål kvinnelaget scoret mot Bristol City.

Som med herrelaget, så hadde kvinnene to tomålsscorere – Leah Galton og Tobin Heath.

I tillegg scoret også Millie Turner og Jess Sigsworth.

Det endte til slutt 6-1 mot Bristol City. Ex-red Ebony Salmon scoret for Bristol City.

Manchester United leder nå Women’s Super League (WSL) fire poeng fremfor Arsenal (like mange kamper), seks poeng fremfor Chelsea (som har spilt to kamper færre, og har bedre målforskjell, og som altså går forbi United om de vinner hengekampene) og åtte poeng fremfor City (som har én kamp færre). Se tabellen her.

JUBEL FOR FLERE LAG: Ivana Fuso, Leah Galton og resten av United kunne juble for 6-1-seier søndag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS