5TVL

Fem ting vi lærte av QPR-tapet

Publisert Sist oppdatert

Lørdagens treningskamp mot Queens Park Rangers, Uniteds andre oppkjøringskamp hittil, endte med et noe pinlig 4-2-tap for Ole Gunnar Solskjærs utvalgte mannskap.

Uniteds tur til Kiyan Prince Foundation Stadium var dog ikke helt bortkastet.

Flere av førstelagsspillerne har fått verdifulle minutter i beina og laget har fått viktig lærdom om hva som må forbedres før sesongstart om drøye tre uker.

Her er fem ting vi lærte av tapet for QPR:

1. Jesse Lingard er «a man on a mission»

Og det oppdraget virker å handle om å sikre seg en plass i Ole Gunnar Solskjærs United-mannskap også kommende sesong.

28-åringen har vært blant Uniteds friskeste i oppkjøringens to første treningskamper og ser ut til å ha tatt med seg den gode formen fra oppholdet i West Ham tilbake til Manchester.

Etter hockey-assist, burde-vært-assist og noen millimetere unna drømmescoring mot Derby, smalt det med en gang for den offensive midtbanespilleren lørdag ettermiddag.

Engelskmannen tok imot Facundo Pellistris pasning (eller var det bare et dårlig mottak?), brukte to små, delikate berøringer på å komme seg til skuddposisjon, før han pirket ballen forbi Seny Dieng i QPR-buret.

JL14 (1)
I MÅLFORM: Jesse Lingard.

En scoring som rett og slett minnet kraftig om den Lingard som var blant Premier Leagues aller beste spillere i våres.

Midtbanemannen viste også flere lovende tendenser utover kampen, selv om det dessverre ikke ble flere mål ut av det.

Med hans anvendelighet kan han bekle både en tierrolle, en kantrolle og en eventuell indreløperrolle i et 4-3-3-system og det blir spennende å se hvordan Lingard passer når de virkelig store United-stjernene ankommer oppkjøringen etter sine ferier.

2. Det blir spennende å se hva som skjer på venstrebacken fremover

I en ellers relativt toppet United-ellever lørdag, var det kanskje mange som ble overrasket over å se Brandon Williams starte fremfor Alex Telles på venstrebacken. Flyttet man deretter blikket ned til benken, kunne man se at brasilianeren heller ikke var å finne der.

Forsvareren har nemlig pådratt seg en ankelskade på trening og vil ifølge Ole Gunnar Solskjær være ute av spill i «noen uker».

Førstevalget på venstrebacken, Luke Shaw, blir etter alt å dømme en av de aller siste spillerne til å returnere etter ferien, ettersom han og England gikk hele veien til finalen under sommerens EM.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
BRAKK RIBBEINA: Luke Shaw spilte gjennom smerten og var en viktig mann da England tok seg til en finale i sommerens EM.

Der spilte han også med brukne ribbein, noe det er vanskelig å si om kommer til å holde ham ute av spill i sesongstarten. Siden han klarte å spille gjennom smerten i EM, kan det jo tenkes at han vil få til det samme i United, men det blir naturligvis intet annet enn spekulasjoner.

Om både Shaw og Telles skulle vise seg å gå glipp av sesongstarten, vil det nok altså være Williams som tar den plassen.

I så fall får vi håpe at 20-åringen viser bedre takter enn han viste lørdag. Den unge forsvareren hadde ingen god kamp, ble lurt bort i forkant av QPRs 2-1-scoring, før han virket svimmel på Lyndon Dykes’ 4-1-mål.

3. Antakelig ingen grunn til bekymring

Nei, det er verken betryggende eller morsomt å slippe inn fire mål mot middelhavsfarere fra Championship.

Samtidig er det viktig å huske på at dette er langt ifra et United med full styrke, kanskje spesielt bakover på banen. Lørdag startet laget med tredjevalget i mål (Heaton), fjerdevalget på stopper (Tuanzebe), tredjevalget på venstreback (Williams) og en unggutt som antakelig vil gå på et nytt utlån til høsten (Mengi).

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
QPR KUNNE FEIRE: Moses Odubajo scoret et nydelig mål da hans lag beseiret United lørdag.

I en frisk United-tropp er det antakelig bare Aaron Wan-Bissaka som i det hele tatt konkurrerer om en plass på laget blant de bakerste fem spillerne lørdag.

Dermed er det nok fortsatt ingen grunn til å bekymre seg for at United-forsvaret vil fortsette å lekke også når det virkelig gjelder.

4. Elanga kan komme til å ta Greenwood-veien inn i laget

Anthony Elanga er en av de spillerne som fortsatt, i alle fall offentlig, ikke har fått avklart sin situasjon før kommende sesong.

Med et angrepsarsenal bestående av Jadon Sancho, Mason Greenwood, Marcus Rashford, Edinson Cavani, Anthony Martial og Daniel James, er det vanskelig å se for seg svensken få altfor mange minutter for førstelaget.

Å fortsette for U23-laget virker også hensiktsløst, all den tid 19-åringen allerede har bevist at det er et nivå han har inne og vel så det. Det spørs hvor mye kantspilleren ville fått ut av en ny sesong i Premier League 2.

Dermed kan et utlån bli aktuelt, men slik den lynhurtige unggutten spiller om dagen, er det ikke vanskelig å se for seg at han kan være en ressurs for førstelaget allerede i sesongen som kommer.

elangaqpr
I SLAG: Anthony Elanga har tatt mulighetene han har fått for førstelaget med begge hender.

På Loftus Road var han igjen frisk, med et godt bevegelsesmønster. Han scoret et fint trøstemål til tross for at han var omringet av et mylder av motspillere. Hadde avslutningene sittet, kunne det fort ha blitt både to og tre nettkjenninger til på ham, men det veier nok tyngre at unggutten besitter evnene til å komme seg til farlighetene, enn at skuddfoten ikke alltid er helt fininnstilt.

Nå vil de neste ukene vise om Elanga anses som et såpass stort talent at Solskjær og kompani mener han er god nok til å rive til seg en plass i troppen uten å gå på utlån, slik ett år eldre Mason Greenwood gjorde i sin tid.

5. Det er en fordel å ha minutter i beina

QPR begynte sin oppkjøring en uke før United returnerte til Carrington. Lørdagens seierherrer spilte sin første treningskamp så tidlig som 7. juli, bak lukkede dører mot Portsmouth.

Helgens QPR-seier viser hvor mye «tjuvstarten» har å si.

«The Hoops» hadde rett og slett mer energi å komme med, noe som ga tydelig utslag i spillet på Loftus Road.

Dermed har vi enda en grunn til å ikke ta nederlaget altfor tungt. Når de aller beste spillerne kommer tilbake og de fleste kommer seg i stadig bedre kampform, bør vi kunne se et United som er nærmere toppnivået fra foregående sesong.

Powered by Labrador CMS