united231022

«Mot de fleste andre motstandere ville dette blitt poengtap»

United vant kanskje mot Leicester, men det var ingen god kamp av Marc Skinners lag. Når en først endte opp med å levere sesongverste (hittil), så var i det minste timingen god.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-kvinnene vant 1-0 borte mot Leicester City, med artikkelforfatteren blant de 4007 tilskuerne på King Power Stadium.

Her er fem ting vi lærte fra søndagens seier.

1. Mot de fleste andre motstandere ville dette blitt poengtap

Det er viktig å vinne på dårlige dager, og dette var virkelig en dårlig kamp fra Uniteds side.

Leicester City er en ganske svak motstander – dette var en kamp mellom topp og bunn i ligaen før denne ligarunden – og United fremstod ikke spesielt mye bedre enn revene her.

Problemet var hovedsaklig mangelen på bevegelse. Det er vanskelig å få til et godt angrepsspill når ballfører knapt har noen muligheter siden alle spillerne står i ro, og her har Marc Skinner en jobb å gjøre.

Spillerne var tilsynelatende klare over det selv også – United-spillerne virket nesten nervøse for å gå bort til fansen etter kampen, som om de hadde tapt. De så ut som om de var fullt klare over at de hadde levert en svak kamp.

Uansett kunne ikke timingen vært særlig bedre for å levere en så svak kamp, siden det mot de fleste andre motstandere fort ville blitt et poengtap. United må prestere vesentlig bedre neste helg mot Everton for å vinne den kampen.

Marc Skinner sa etter kampen at United ville endt opp med å spille uavgjort i tilsvarende kamp forrige sesong, og om vi skal se på det hele med et litt positivt blikk, så har han kanskje et poeng der.

Leicester City v Manchester United - Barclays Women's Super League
SÅ IKKE UT SOM ET LAG SOM HADDE VUNNET: Manchester United-spillerne etter kampen mot Leicester.

2. United er skremmende avhengige av Battle

Søndag 16. oktober ble det nok en målgivende pasning for Ona Batlle da hun slo innlegget til det første målet i 4-0-seieren mot Brighton – men hun måtte også ut på slutten etter en mistenkt hjernerystelse.

Det var usikkert om hun ville være med mot Leicester, og det viste seg at hun ikke var i troppen.

United ser ut som et helt annet lag uten Batlle, og United manglet totalt en trussel fra høyrebacken denne gangen. Hvis en først skulle starte med en forsvarsfirer bestående av Thorisdottir, Le Tissier, Turner og Blundell, så burde en kanskje vurdert å la Thorisdottir spille sentralt, og Le Tissier på høyreback.

Vi har selvsagt forståelse for at Marc Skinner ikke ønsket å splitte opp Turner/Le Tissier-stopperduoen siden de har fungert godt sammen denne sesongen, men med Le Tissier på høyreback ville trolig angrepsspillet blitt mindre påvirket av Batlles fravær siden hun vanligvis er såpass offensiv i spillestilen sin. Mot Leicester ble hun ikke sendt ut på høyrebacken før helt på slutten av kampen da Thorisdottir måtte ut, fordi Hayley Ladd da gikk ned som midtstopper.

Batlles dynamiske backspill vart sårt savnet mot Leicester, og United ble forutsigbare og stillestående. Forhåpentligvis handlet det mest om en skikkelig dårlig dag på jobben, for United kan ikke være så avhengig av en enkeltspiller.

batlle170922
FORHÅPENTLIGVIS TILBAKE DENNE UKA: Ona Batlle.

3. Turner & co holdt nullen igjen

United var såpass svake på søndag at en kunne risikert å slippe inn mål, og at en ville gått på et pinlig poengtap mot nedrykksfavoritt Leicester, men selv om revene fikk noen sjanser, så klarte United å holde nullen igjen.

Det betyr at United har endt opp med baklengsmål i bare én av de siste åtte ligakampene (da det til gjengjeld ble hele fire baklengsmål mot et Chelsea-lag som desperat trengte å vinne for å sikre ligatittelen).

Det eneste baklengsmålet hittil denne sesongen kom mot Aston Villa i ligacupen, i en kamp hvor Millie Turner ikke spilte. Turner har nå ni (!) United-kamper på rad uten å slippe inn mål – kanskje blir det tosifret i løpet av den kommende uka?

Turners ni siste kamper for United:

  • Brighton 0-2 Manchester United
  • Everton 0-2 Manchester United (ligacup)
  • Manchester United 5-0 Aston Villa
  • Manchester United 5-0 Birmingham
  • Arsenal 0-1 Manchester United (ligacup)
  • Manchester United 4-0 Reading
  • West Ham United 0-2 Manchester United
  • Manchester United 4-0 Brighton & Hove Albion
  • Leicester City 0-1 Manchester United

PS. Vi har her ikke tatt med kampen mot Leicester forrige sesong, hvor Turner pådro seg en stygg skade etter bare noen minutter. United hadde på det tidspunktet ikke sluppet inn mål, men slapp senere i kampen inn et mål.

turner231022
HADDE EN LANGT HYGGELIGERE OPPLEVELSE ENN FORRIGE GANG HUN VAR I LEICESTER: Millie Turner.

4. Parris har hatt en god start på United-karrieren

Alessia Russo er ute med skade, noe som selvsagt ikke er optimalt for Manchester United, men for akkurat Nikita Parris har det vært en fordel.

Etter to korte innhopp i sesongens to første kamper, så har Parris nå startet de tre siste kampene, og på de kampene har det blitt to scoringer.

Mot revene ble Parris’ heading helt avgjørende.

Det er viktig at mange spillere bidrar, og etter bare fire serierunder står United med ni forskjellige målscorere: Le Tissier (x2), Toone (x2), Zelem, Russo, García, Blundell, Galton, Leon og Parris (som også scoret i ligacupkampen mot Aston Villa).

parris231022
SENKET LEICESTER: Nikita Parris.

5. Det kan ikke være så vanskelig å ha en skikkelig borteseksjon

I kvinnefotballen er det innimellom et problem som dukker opp der hjemmelaget ikke ønsker å legge til rette for en borteseksjon, og slik var det også på King Power Stadium.

Mange United-supportere hadde blitt enige om hvilket område en skulle bestille billetter i, men alle hadde selvsagt ikke fått med seg dette, så dermed ble United-supporterne ganske spredd utover tribunen, og mange valgte å flytte seg fra sitt eget sete slik at en kunne samle supporterne mest mulig. Det virket som om Leicester-fansen stort sett hadde forståelse for dette, og med mange ledige seter på stadion så var det ikke spesielt vanskelig å finne seg en ny plass, men samtidig kan sånt også føre til konflikter, og det ble noen Leicester-fans som satt midt inne i den mest høylydte delen av United-fansen. Det er vanskelig å forstå at dette skal være en bedre løsning enn borteseksjon, spesielt på en så stor stadion, men i dette tilfellet ble det løst uten stor diskusjon med hjemmefansen.

Leicester City v Manchester United - Barclays Women's Super League
UNITED-FANS OVERALT: I bakgrunnen ser vi en rekke United-fans – på den delen av tribunen som er lengst fra der United-supporterne holdt til. Trolig er det mange av dem som var helt komfortable med å sitte blant Leicester-fansen, men ville det ikke vært bedre om United-fansen også hadde hatt en bedre mulighet til å bestille billetter sammen for å unngå all kranglingen med vakter?

En av vaktene prøvde derimot å lage et stort problem ut av det hele, og fikk flere United-fans til å flytte seg til plassen de hadde kjøpt billett på – men de kom tilbake så snart det ble klart at ingen hjemmefans hadde planer om å sitte på de plassene. Vakten påstod også at det var United som hadde gitt beskjed om at de ikke ville ha en borteseksjon, men blant United-supporterne var det folk som hadde sett kommunikasjonen mellom klubbene om dette temaet (United har et godt samarbeid med supporterklubben MUWSC), og vakten måtte bare gi opp hele prosjektet sitt rett etter kampstart etter å ha forstått at han var avslørt i å lyve supporterne rett opp i ansiktet.

For øvrig stoppet vaktene tilsynelatende også spillerne i å gå bort til fansen etter kampen, noe som fremstod akkurat like unødvendig, og flere av spillerne virket ganske forundret over at de ikke fikk snakke med supportere slik de vanligvis gjerne gjør etter kampene.

Leicester har en del å gå på arrangementsmessig, selv om rammen rundt kampen utenom disse tingene var meget god.

Powered by Labrador CMS