Fem ting vi lærte av Huddersfield-kampen

Det som skjer i sommer blir viktig – og da snakker vi ikke bare om overganger.

Publisert Sist oppdatert

1. United må hente inn riktig type spillere

Vi trenger unge og sultne spillere. Folk som drømmer om å spille for United. Folk som tar et steg opp ved å gå til United. Sannsynligvis får vi ikke helt fra øverste hylle – det er vanskeligere å tiltrekke seg spillere denne gangen enn forrige gang vi skulle ut i Europa League-spill. Den gang hadde Mourinho akkurat kommet til klubben, og det var naturlig å anta at han ville ta oss tilbake til toppen. Spillere som gikk til United, så nok for seg å komme til en seiersmaskin. Nå er det en ganske etablert sannhet at det vil ta tid å komme seg tilbake til toppen. Det er nok en vanskeligere idé å selge inn til nye spillere, men forhåpentligvis sikrer det at vi får inn de riktige typene.

Det er alltid vondt å se til rivalen, men hvis en ser på spillerne Liverpool har på laget sitt, så kan en der finne flere eksempler på spillere som ikke var åpenbare superforsterkninger da de kom inn, men som har vært gode kjøp fordi de har blitt kjøpt på vei opp, pluss at de har passet inn i Klopps stil.

Nå må Solskjær & co identifisere de riktige spillerne for Manchester United. Derfor er det også ekstra frustrerende at det tar tid å få på plass de strukturelle endringene – og dessuten at det er grunn til å frykte at endringene ikke blir omfattende nok.

2. Det er andre ting som skjer i sommer som blir viktig også

Det er godt mulig at vi nå får svi for hardkjøret i starten – intensiteten var kanskje høyere enn spillerne tålte med det treningsgrunnlaget som var der, og det er vanskelig å bevege seg fra gåfotball til en intensiv pressbasert fotball på 1-2-3.

Muskelskadene som har preget våren, der spillere som Marcus Rashford og Jesse Lingard aldri egentlig har sett ut til å bli helt bra igjen etter at de ble skadet, kan vel fort være et resultat av dette også.

Solskjær mener åpenbart at spillerne må få seg et annet treningsgrunnlag før neste sesong, og det er nok også helt nødvendig om vi skal kunne spille den fotballen vi spilte i starten under Solskjær – og om vi skal nærme oss erkefiendene våre. Kanskje kan vi ikke nyte fruktene av det for fullt allerede neste sesong, men forhåpentligvis blir det ikke som denne våren, der vi gjerne starter kampene bra, før vi blir helt energiløse når det har gått en halvtime.

3. Scott McTominay er vårens lyspunkt

McTominay viste seg frem under José Mourinho, og motbeviste det jeg mente om ham under reservelagstiden – la oss bare si at jeg ikke hadde noe særlig tro på McTominay den gang.

Likevel: det han viser nå er på et helt, helt annet nivå igjen. Han har en fin tilstedeværelse på midtbanen, og føles slettes ikke som et svakt punkt på Uniteds midtbane.

Han ser ut til å løpe mer riktig, slik at han ikke bare løper imellom, og han er en helt annen offensiv trussel både med ballen i beina og gjennom hodespillet – han har blitt en stor kar, og kan ta for seg i fysiske dueller.

Det er grunn til å tro at det blir en del spilletid på Scott McTominay neste sesong også. Han har en innstilling som dette United-laget dessverre ikke flommer over av.

4. Forsvaret er rett og slett ikke godt nok

På dårlige dager andre steder på banen – som vi definitivt hadde søndag – så bør forsvaret likevel kunne være i stand til å unngå baklengsmål i kamper som mot Huddersfield, men United holder nesten aldri nullen. Cardiff har holdt nullen ved to flere anledninger enn United denne sesongen. Her er det bare Huddersfield og Fulham som er verre enn United.

Victor Lindelöf får klart godkjent, men dette var ingen god dag for United-forsvaret. Luke Shaw må ta mye av skylda for utligningen, men Phil Jones var likevel verstemann i United-forsvaret.

En ting var hvordan han posisjonerte seg – minst like frustrerende var alle gangene han bare forærte Huddersfield-spillere ballen nokså upresset. At en del av Uniteds defensive utfordringer ofte handler om en midtbane som ikke er gode nok til å skjerme forsvaret er en ting, men enkelte i dette United-forsvaret trenger mer enn en bevegelig midtbane for å få kontroll.

5. Nå blir Cardiff-laguttaket spennende

Vi vil selvsagt gjerne ta femteplass heller enn sjetteplassen, av flere grunner, men uansett er det nok grunn til å håpe på et litt mer spennende laguttak mot Cardiff enn det som ville vært sannsynlig om topp fire-håpet fortsatt var der.

Samtidig får vi nok heller ikke et lag stappet fullt av bare ungdommer, men sjansene for å se spillere som Chong, Garner, Gomes og Greenwood ble nok ikke akkurat mindre etter skuffelsen i Huddersfield.

Ellers er det vel sannsynlig at vi får se Antonio Valencia i den kampen, slik at han kan ta farvel med Old Trafford-publikummet. Ecuadorianeren har fortjent det.

Uansett laguttak får vi håpe på en seier, og en godt gjennomført kamp, slik at vi i det minste får litt godfølelse på vei inn mot sommeren.

Powered by Labrador CMS