Fem ting å snakke om før kampen

Blir det endelig en finale igjen?

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden United og Everton sist møtte hverandre, i en kamp der United kanskje var noe heldige som gikk av med seieren.

Nå er det ny kamp mellom lagene, og denne gang står det om en finaleplass i FA-cupen. Her er fem ting å snakke om før kampen.

Er desperate spillere en god ting?

Michael Carrick og Wayne Rooney har begge hatt fantastiske karrierer i United, men fortsatt har ingen av dem vunnet FA-cupen. Begge har opplevd to finaletap, og i årets FA-cup virker alt å være tilrettelagt for at det kan ende godt for disse to.

Samtidig er det en slags følelse av at det også er siste sjanse for dem, og en vet aldri hvordan det slår ut på banen. For mange vil det være bare positivt, men samtidig kan en jo ha Steven Gerrard fra 2014 friskt i minne, da han etter å ha feilet mot Chelsea tilsynelatende bestemte seg for å rette det opp igjen, og egentlig bare gjorde vondt verre ved å jakte skuddmuligheter fra alle tenkelige vinkler, og ved å fjerne seg selv fra cornere (for å være i feltet) selv om han tok de åpenbart beste cornerne i klubben.

Forhåpentligvis vil «siste sjanse»-følelsen passe Rooney og Carrick bedre, og at de ikke mister hodet om vi skulle få trøbbel. Carrick er tilbake i kamptroppen etter å ha manglet mot Crystal Palace, i alle fall, så får tiden vise om han spiller fra start.

SJEFENE: Wayne Rooney er Uniteds kaptein, mens Michael Carrick er Uniteds visekaptein. De to er spillerne med lengst fartstid i United.
VETERANENE: Snakker de om hvordan det ville vært å løfte FA-cuptrofeet, tro?
saf
TITTELSANKER: Men siden 2011 har United knapt vært i nærheten av en finale.

Hvorfor er vi ikke her oftere?

Dette er bare vår andre semifinale (i alle offisielle turneringer) siden 2011. Det er for dårlig av et lag som forventes å kjempe om titler. Bare i 2008-09 var vi innom fire forskjellige semifinaler, og vi kvalifiserte oss til finaler hver eneste sesong fra og med 2002-03 til 2010-11.

Så stoppet det nesten helt opp.

Vil United kunne utnytte Evertons skadetrøbbel?

United vet hvordan det er å ha store skadeproblemer, men er nok også i bedre stand til å takle det enn Everton. Nå har Everton problemer med mange i forsvar på en gang, og det er sannelig ikke godt å si hvordan Evertons forsvar kommer til å se ut. Spesielt ikke om både Stones og Jagielka mangler.

Kanskje er Martínez mer trygg på de to enn han gir uttrykk for, og at Evertons forsvar dermed vil se helt OK ut mot United, men det spekuleres også i at det kan ende med at Tony Hibbert starter for første gang på svært lenge, og det på stopperplass. Nå vil det være en overraskelse om det skjer, men uansett passer det nok Martial og Rashford bra at Everton vakler i forsvar.

rashfordmartial (650 x 358)
VIKTIGE: Martial og Rashford blir viktige for United i lørdagens kamp.

Kan Darmian følge opp?

Nei, vi forventer ikke at han skal dunke inn mål i hver kamp, men kan han følge opp den solide forestillingen mot Crystal Palace? En offensiv trussel, og ganske god kontroll defensivt, og det var dette vi håpet på å se fra han denne sesongen.

Han startet sesongen svært solid, om enn ikke spektakulært, og så ble det etter hvert problemer. Men det kan ta tid å tilpasse seg engelsk fotball, og kanskje er det først fra nå av vi vil se det beste av italieneren.

I så fall kan han bli en viktig mann fremover.

matteo darmian
GOD DAG PÅ JOBB: Plutselig slo Darmian til. Han stod bak begge målene mot Crystal Palace, med sitt første mål og sin første målgivende pasning.

Hevn for 1966 og 2009… og 1995

Nå er det nok ikke mange nok som husker 1966 til at dette egentlig er så relevant i dag, men faktisk møtte vi Everton i FA-cupens semifinale på denne datoen for 50 år siden. Den gang endte det med 0-1-tap.

Sist vi møtte Everton i FA-cupen, var også på Wembley. I 2009 tapte vi på straffekonkurranse mot The Toffees.

Men aller mest verker kanskje finaletapet i 1995. Vi tapte ligagullet i siste serierunde, og så røk vi altså også i FA-cupfinalen. Everton har ikke vunnet noe siden den gang, og nå må vi unngå at de får ny suksess etter å ha slått oss.

everton1995 (650 x 358)
BLÅ JUBEL: Dette er etter FA-cupfinalen i 1995. Forhåpentligvis kan ikke de blå juble lørdag kveld.
Powered by Labrador CMS