Fem ting å diskutere før kampen…

Dette er aktuelt før søndagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

Endelig er landslagspausen over. Endelig skal United spille ligafotball igjen.

Everton gjester Old Trafford, og det er duket for nok et viktig oppgjør i kampen om en topp-fire-plassering.

Men hva rører seg på United-fansens lepper før kampstart? Her er fem punkt som kan være interessant å se nærmere på.

Bygger de videre på City-seieren?

Louis van Gaal har lurt oss mange ganger denne sesongen… Først en rekke dårlige kamper, gjerne tap, før han slår tilbake med en overbevisende seier – og da gjerne mot et storlag. Seieren følges kanskje opp med en seier og to…før det kommer et tap og supporterne lander igjen. Nå har United «bare» slått City, og det vil rett og slett ikke være godt nok om «seiersrekken» stopper der – og det er også spillerne godt inneforståtte med. De vil nok ta med seg mye positivt fra forrige kamp, selv om det er to uker siden, så la oss håpe de fortsatte der de slapp.

KAPTEIN: Daley Blind.
KAPTEIN: Daley Blind.

Kan landslagspausen virke positivt?

De gikk til landslagspausen med en svært god følelse etter å ha slått byrival Manchester City. En slik godfølelse bør aldri undervurderes. Samtidig kan det ha motsatt effekt. Men historisk sett har Louis van Gaal gjort det bra med United etter en landslagspause. Siden hans inntreden sommeren 2014 har det vært – før denne – seks landslagspauser. United har vunnet fem av de seks kampene rett etter en landslagspause, og den siste endte uavgjort. Lag som Arsenal, Liverpool og nettopp Everton har blitt slått.

Hvem kan ødelegge festen?

arseman

Fortsetter Van Gaal uten Memphis og Fellaini?

Trolig. Memphis Depay har ikke levd opp til forventningene og har regelrett vært skuffende når han har fått sjansen. Startet én, og kom inn fra benken i én, kamp i landslagspausen, men virker å være ute i kulden hos Louis van Gaal. Da er det vanskelig å komme seg inn igjen – det kan nok både Ander Herrera og Victor Valdés skrive under på. Marouane Fellaini startet mot Liverpool, trolig for å utnytte deres svakhet på defensive dødballer, men ble benket igjen mot Manchester City. Van Gaal fortsetter trolig med noenlunde samme lag.

Kan det gå?

Ja, det kan gå. Og da snakker vi om en topp-fire-plassering ved endt sesong. Håpet har gått i berg-og-dalbaner de siste månedene, og håp har blitt snudd til svartmaling opp til flere ganger. Etter West Hams uavgjort, og Citys seier, er det henholdsvis bare ett og fire poeng opp til de lagene – med én kamp færre spilt. Blåtrøyene har igjen kamper mot Arsenal, Southampton, Chelsea og nedrykkstruet Newcastle. United har Leicester og Tottenham igjen som potensielle hinder. West Ham møter Arsenal og Leicester. I tillegg skal United møte West Ham når sesongen nærmer seg slutten. Tre jevne kampprogram – men City har bare vunnet én ligakamp siden 2. februar. West Ham er uforutsigbare.

Powered by Labrador CMS