Ryktesaker, uke 26

Leighton Baines har nå uttalt seg om den angivelige interessen fra Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Det går mange rykter om United i løpet av en uke. Her samler vi det aller meste av dem i én enkelt sak. Dermed blir det lett å finne frem for dem som måtte være interessert.

Vi understreker at det som skrives i denne spalten er rykter, og at de derfor må tas med en stor klype salt.

Forrige ukes rykter

Søndag 1. juli

09:00: Engelske aviser melder at Chelsea er på utkikk etter ny høyreback. Lukasz Piszczek fra Dortmund, Ajax-spiller Gregory van der Wiel og Frankrike- og Lille-høyreback Mathieu Debuchy skal alle stå oppført på London-klubbens ønskeliste, men øverst på Roberto Di Matteos listen står angivelig Rafael da Silva. Det skriver Emirates247.com.

08.00: Leighton Baines har vært nevnt i forbindelse med en overgang til Manchester United i lange tider. Tidligere har mannen med den giftige venstrefoten imidlertid avstått fra å kommentere ryktene rundt et mulig klubbytte, men søndag tok Baines endelig bladet fra munnen.

– Jeg er klar over hva som har stått i pressen og slikt, men for å være ærlig så vet jeg ikke så mye mer enn nettopp det som har vært på trykk i avisene, sier venstrebacken til Daily Star.

Engelskmannen, som har tre år igjen av kontrakten med Everton, trives angivelig godt på Goodison Park, men blåtrøyene er i økonomiske vanskeligheter.

– Og ting kan jo skje nettopp fordi klubben kanskje føler at de er nødt til å selge spillere, avslutter Baines – som i hvert fall ikke lukker igjen noen dører…

Everton krever trolig så mye som £20 millioner for å slippe Baines. Det er en sum Manchester United foreløpig ikke er villig til å betale.

Lørdag 30. juni:

13.25: I går dukket ryktene om Joao Moutinho opp etter at Luka Modric ser ut til å være tapt. Ifølge Porto har imidlertid ikke Manchester United kommet lenger enn en eventuell interesse rundt 25-åringen.

– Et bud på Moutinho? Det er noe avisene finner opp for å selge mer, sier Porto-president Pinto da Costa om den angivelige interessen, ifølge Metro.

08.05: Patrice Evra begynner å dra på årene og de engelske mediene virker å være samstemte i at Leighton Baines er mannen Sir Alex Ferguson helst ser erstatter franskmannen etter at Jordi Alba som ventet glapp til Barcelona. Nå skriver Daily Mirror at United ønsker å ha med seg 27-åringen på turnéen til Sør Afrika og Kina, hvilket betyr at en avtale må være på plass før 16. juli.

Everton ønsker £20 millioner for venstrebacken, men United skal ikke være villig til å betale mer enn £15 for den tidligere Wigan-spilleren, og tabloiden hevder at samtalene vil dra ut et stykke ut i neste måned.

Fredag 29. juni:

14.30: For nøyaktig et år siden dukket navnet Joao Moutinho for første gang opp i forbindelse med angivelig interesse fra Manchester United. Nå, etter et sterkt EM for Portugal, og med en Luka Modric på vei annetsteds enn Old Trafford, ser den 25 år gamle meget anvendelige sentrale midtbanespilleren ut til å være tilbake i bildet for fullt.I hvert fall mener Setanta at så er tilfelle. Ifølge det irske nettstedet er Porto-spilleren verdsatt til £25 millioner, samtidig som han går på «sultelønnen» £45.000 i uken. Det siste er et beløp han trolig vil kunne doble – minst – om han skulle velge å bytte Estádio do Dragão ut med Old Trafford.13.00: TalkSport skriver at Watford håper på en avtale med tidligere United-keeper Tom Heaton, 26-åringen fra Chester som ikke fikk noen førstelagskamper på Old Trafford før han i 2010 skrev under for Cardiff City. Selv om han voktet buret under vårens ligacupfinale mot Liverpool på Wembley, har Heaton måttet finne seg i å stille i skyggen av førstekeeper David Marshall. Det førte til at han i sommer avslo tilbudet om ny kontrakt med «The Bluebirds». Watford, som opprinnelig var ute etter Brighton-klare Tomasz Kuszczak, kan dermed sikre seg ny keeper på «free transfer».

12.50: Skysports.com melder at Oliver Norwood rykker stadig nærmere en overgang til Huddersfield. Den Burnley-fødte 21-åringen skal i dette øyeblikk være i ferd med å gjennomføre den obligatoriske legesjekken.

09.30: For to dager siden ble det meldt at Barnsley var gått med på å betale en overgangssum på £400.000 for Uniteds nordirske landslagsspiller Oliver Norwood. Dermed gjensto det bare å bli enig med spilleren selv om hans personlige betingelser. Nå melder imidlertid Sky Sports News at Norwood er i samtaler med en annen Championship-klubb, nemlig Barnsley-naboene Huddersfield. Norwoods United-kontrakt utløper i morgen, lørdag, men siden spilleren er oppvokst i United-systemet og er under 23 år gammel, har klubben krav på kompensasjon.08.40: Paulo Odone, president i brasilianske Grêmio, hevder ifølge Click-Manchester at Anderson ønsker å returnere til Sør-Amerika for å slutte seg til sin tidligere klubb i hjembyen Porto Alegre. I sine fem år på Old Trafford har den 24 år gamle midtbanespilleren vært mye skadeplaget og bare glimtvis vist seg fra sin beste side. Dette skal ha påvirket ham i retning av å vurdere en retur til hjemlandet. Fremtidsutsiktene i Manchester er uansett særdeles usikre, og det påstås sågar at United har forsøkt å bruke Anderson som åte overfor hans forrige klubb, Porto, i håp om å overtale dem til å sende James Rodriguez motsatt vei.For ordens skyld nevner vi at Andersons kontrakt med United først utløper i 2015.

Torsdag 28. juni:

17.45: En av spillerne som har vært aet kraftig til United den siste tiden er Portos talentfulle angriper James Rodriguez. Ryktene skal ha det til at United allerede har fått avslått et bud på €30 millioner for colombianeren, og at Porto krever de €46 millionene som Rodriguez’ utkjøpsklausul lyder på. Torsdag melder Setanta at United også skal ha forsøkt å legge til Anderson som en del av tilbudet for 20-åringen, uten at Porto skal ha vært interessert i dette. Anderson kom forøvrig fra nettopp Porto da han ankom Manchester sommeren 2007.

15.00: Jordi Alba, Valencia-backen som lenge har vært nevnt i forbindelse med en overgang til United, er nå offisielt avduket som Barcelona-spiller. Trolig innser han ikke tabben før han får oppleve rødtrøyene i aksjon på nært hold, i Gøteborg den 8. august.09.30: Manchester United gir opp alle forsøk på å hente Luka Modric til Old Trafford, skriver Goal.com, og forklarer beslutningen med at Sir Alex Ferguson nekter å gå med på Tottenhams krav om £40 millioner i kompensasjon for å gi slipp på den lille kroaten. Riktignok hevdes det at Tottenham trolig ville akseptert et bud på £35 millioner, men United-manageren mener fortsatt at et slikt beløp er for mye. Dermed er det mye som taler for at Modric havner i Real Madrid. Spanjolene har lenge vist interesse for Modric, og hevdes å ha vært i samtaler med spillerens agent.Også Chelsea er lystne på en handel, men det antas at Tottenham vil foretrekke å selge til en utenlandsk klubb fremfor en London-rival.

Onsdag 27. juni:

14.15: Valencia og Barcelona skal i prinsippet ha kommet til enighet om en overgang for førstnevntes ettertraktede landslagsback Jordi Alba. Det er Barcastuff som melder dette, og legger for sikkerhets skyld til at overgangen er svært nær. I så fall betyr naturligvis det at United bare kan glemme tanken på 23-åringen som Patrice Evras arvtaker på Old Trafford.

13.15: Kroatiske Vecernji List antyder muligheten for at Luka Modric sitter og venter på at United skal hoppe ned fra gjerdet. Spilleren selv skal ha kommet til at sjansen for tilnærmet fast plass skal være større på Old Trafford enn på Real Madrids Santiago Bernabeu. Nettstedet holder likevel døren på gløtt for at Modric allerede kan ha blitt enig med Real-ledelsen om sine personlige betingelser.

13.00: Ifølge portugisiske O Jogo har United bestemt seg for å høyne budet på James Rodriguez fra rundt €30 millioner til €36 millioner. Hvorvidt det er nok til å overbevise en Porto-ledelsen som i utgangspunktet krever €45 millioner for sin colombianske kantspiller, gjenstår å se.

11.14: Som meldt i går er Oliver Norwood ønsket av Barnsley. Nå hevder coventrytelegraph.net at klubben fra South Yorkshire har blitt enig med United om en overgangssum på £400.000 for den pasningssikre midtbanespilleren. I så fall gjenstår det kun å bli enig med Norwood om den personlige kontrakten.Coventry, hvor Norwood tilbrakte andre halvdel av 2011/12-sesongen, er fortsatt interessert, men er i tvil om de er i stand til å møte Uniteds krav.07.45: Om vi skal tro nettstedet Goal.com, har Dubai-klubben Al-Shababs forsøk på å sikre en overgang for Michael Owen til De forente arabiske emirater, rent ut i sanden.Al-Shabab, som ønsket å lokke Owen blant annet med sjansen til spill i Asias ekvivalent til Champions League, hevdet tirsdag at en avtale var nær forestående. Den videre utviklingen tyder imidlertid på at en eller annen må ha blitt tvunget til å svelge noen kameler. I alle fall hadde vannpipen fått en helt annen lyd allerede innen kvelden var omme. Da bekreftet nemlig klubben at det likevel ikke var mulig å komme til enighet med Owens representanter.Dermed fortsetter klubbjakten for den gamle storscoreren. Kanskje ørkenvandringen likevel ender i Stoke..? Der står som kjent Tony Pulis klar med både penn, blekk og papir.

Tirsdag 26. juni:

18.45 Det er allerede kjent at Oliver Norwood forsvinner fra klubben etter at midtbanespilleren selv meldte det på Twitter-kontoen sin for drøye tre uker siden. Nå kan det se ut som om han tar den relativt korte veien til Barnsley – West Yorkshire-klubben har i alle fall 21-åringen på ønskelista..

– Vi er optimistiske, men må forsikre oss om at vi går i null. Han representerer god valuta for pengene. Han kan være kreativ, score mål og spille i en duo sentralt på midtbanen, sier Barnsley-sjef Keith Hill til BBC Radio Sheffield.

15.00 Michael Owen ble tidligere i sommer frigitt av Manchester United etter et tre år langt, skadepreget opphold i klubben. Stoke har gitt uttrykk for en mulig interesse for den tidligere Ballon d’Or-vinneren, men nå kan det hende at Owen havner i langt sydligere strøk. Michael Owens representanter skriver nemlig på Twitter at de er i fothandlinger med Al Shabab fra De forente arabiske emirater om en overgang.

– Michael Owen har blitt identifisert som en kandidat til å spille for Shabab neste sesong, og vi er i samtaler med deres trenerteam. Spillerens agent er i Dubai for å fullføre avtalen, skriver de.

En talsmann for Al Shabab bekrefter kontakt mellom partene.

– Vi er i samtaler med spilleren og hans agent, men det er foreløpig ikke kommet til enighet mellom partene. Ting vil bli klart snart, sier han til Sky Sports.

13.00 Ikke alltid like troverdige Caught Offside skriver at Sir Alex Ferguson skal være interessert i å hente Benficas Pablo Aimar til Manchester United. Den lille argentinske magikeren har levert varene for den portugisiske storklubben de siste fire sesongene, og scoret blant det ene målet da United og Benfica spilte 2-2 i Champions Leagues gruppespill i november i fjor. Caught Offside mener Aimars pris vil ligge på rundt £4 millioner, så gjenstår det å se om Sir Alex Ferguson faktisk er interessert i å hente 32-åringen, eller om det kun forblir et rykte.

Mandag 25. juni:

17.30 I et intervju med Radio Calciomercato har Federico Macheda sin agent, Giovanni Ba, sagt at det ikke tyder på at det blir noe salg eller utlån av spissen i sommer.

– Jeg tror han blir i Manchester United, sier Ba.

Ifølge tyske Bild er United og Juventus ute etter å hente Juan Arango fra Borussia Mönchengladbach. Venstrevingen har over 100 landskamper for Venezuela, men det som taler mot en overgang er alderen. Han har allerede rukket å fylle 32 år, og det er svært sjeldent at Sir Alex Ferguson kjøper spillere i den alderen.

Powered by Labrador CMS