De som forsvant

Én rykket ned fra Conference. Én er klar for Champions League. Hva skjedde egentlig med spillerne som dro fra United forrige sesong?

Publisert Sist oppdatert

Chicharito, Anders Lindegaard, Chris Smalling og Bebe var blant spillerne Manchester United hentet inn før 2010/11-sesongen.

Men samtidig forsvant en rekke spillere ut av klubben.

United.no har tatt en liten titt på hvordan det gikk med dem i sine nye klubber:

James Chester:

22-åringen fikk kun én kamp for United, som innbytter i ligacupkampen mot Derby i 08/09-sesongen, før han forsvant på permanent overgang til Hull i januar. Overgangssummen skal ha vært på om lag 300.000 pund, og Chester tok en fast plass hos Championship-laget. Totalt fikk han med seg 21 seriekamper fra januar til sesongslutt for et Hull-lag som endte på 11. plass.

Ron-Robert Zieler:

Den nå 22 år gamle keeperen fikk aldri en A-lagskamp for United, og slet også med spilletid på reservelaget. Likevel ble han hentet til Bundesliga-klubben Hannover for ett år siden. Zieler brukte litt tid på å ta nivået, men etter debuten mot Eintracht Frankfurt i januar så fikk han med seg 15 kamper for Mohammed Moa Abdellaoues lag på tampen av sesongen.

Til slutt endte klubben på 4. plass. Det betyr at Zieler spiller i Europa League neste sesong.

Febian Brandy

Manchester-gutten er også 22 år, og ble løst fra United-kontrakten i fjor sommer. Etter en rekke låneopphold i andre klubber skrev han under for Notts County i februar. Spissen klarte imidlertid ikke å ta en fast plass i League One-klubben, og endte sesongen uten mål for et County-lag som akkurat reddet plassen i League One. Står så vidt vi kan forstå det uten kontrakt nå, siden kontrakten med Notts County utløp etter sesongen.

Ben Foster:

Den mest kjente av salgene, etter at han forlot United til fordel for Birmingham i fjor sommer. Overgangssummen kan ende på seks millioner pund (hvis alle klausuler slår inn).28-åringen stod fast for et Birmingham-lag som rykket ned fra Premier League, men få kan skylde på ham. Etter sesongen ble han også kåret til årets spiller både av Birmingham-fansen og lagkameratene.

Fikk også med seg ligacupseier og A-landskampen mot Frankrike i november.

David Gray:

23-åringen fikk én A-lagskamp for United, i ligacupen mot Crewe i 2006, men fikk ikke fornyet United-kontrakten sin sist sommer. Championship-klubben Preston hentet ham gratis på en toårsavtale like etter, men Gray slet med spilletid i klubben som rykket ned fra Championship. Totalt ble det 12 kamper fra start og ti som innbytter for skotten.

Craig Cathcart:

Premier League-nykomlingene Blackpool hentet Cathcart i fjor sommer, og den nordirske midtstopperen spilte en sentral rolle for Ian Holloways menn. Dessverre for Cathcart endte det med nedrykk etter at laget røk 2-4 for nettopp United i siste seriekamp.

Han spilte 30 kamper for Blackpool i serien, og scoret også mot United i januar. Neste sesong blir det imidlertid spill i Championship.

Sam Hewson:

22-åringen satt på benken for United borte mot Roma i Champions League i 2007, men fikk aldri spilletid på A-laget. Han fikk ikke fornyet kontrakten sin i fjor sommer, og forsvant etter hvert til Altrincham. Der fikk han 20 seriekamper for klubben som rykket ned fra Conference-ligaen.

Hewson ble løst fra kontrakten sin med Altrincham etter sesongen, og står, så vidt vi vet, i skrivende stund uten kontrakt.

Magnus Wolff Eikrem:

Denne historien er velkjent. 20 år gamle Eikrem fulgte Ole Gunnar Solskjær til Molde etter at han aldri fikk sjansen på Uniteds A-lag. I Molde har han spilt en ganske så sentral rolle for laget som nå leder Tippeligaen.

Eikrem spiller også for det norske U21-landslaget.

Cameron Stewart:

20-åringen kom aldri nærmere førstelaget enn en plass på benken borte mot Wolfsburg i Champions League, og forlot United til fordel for Hull i januar. Da hadde han allerede et vellykket låneopphold bak seg i klubben.

Fikk totalt 14 seriekamper for Hull denne sesongen, og er altså lagkamerat med James Chester i klubben som endte midt på tabellen i Championship.

Tom Heaton:

Keeperen fikk aldri noen offisielle kamper for A-laget til United, og ble løst fra kontrakten i fjor sommer. Cardiff ville imidlertid ha ham, og 25-åringen fikk totalt 27 kamper for laget som tapte play off-semifinalen mot Reading. Etter sesongen ble han kåret til årets unge spiller i klubben.

Zoran Tosic:

Den noe spinkle 24-åringen ble aldri den hiten man ønsket i United, men etter et positivt utlån i Köln ble han hentet til CSKA Moskva for seks millioner pund i fjor sommer. Er sentral på et CSKA-lag som akkurat nå topper den russiske toppdivisjonen, og har også en rekke landskamper for Serbia. Tosic og CSKA er klare for gruppespillet i Champions League 2011/12 etter at de ble nummer to i den russiske ligaen forrige sesong.

<iframe width=»542″ height=»349″ src=»http://www.youtube.com/embed/8rFr0mAxHbk» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Rodrigo Possebon:

22-åringen huskes nok best for den stygge skaden han pådro seg mot Middlesbrough, samt at han klarte å havne i unåde da han var på lån i Braga i 09/10-sesongen. Ble solgt fra United tilbake til hjemlandet og Santos i fjor sommer, men har ikke fått spesielt mange kamper der for et Santos-lag som også deltar i Sør-Amerikas svar på Champions League, Copa Libertadores.

Powered by Labrador CMS