– Fikk brist i tre ribbein etter feiring

FANTORSDAG: Hun er blogger, modell og elsker øl, Giggs og United over det meste annet. Les ukas fantorsdag her.

I denne ukas fantorsdag har vi mailintervjuet Ann Mari Olsen – modell, blogger, men først og fremst (for oss) en ihuga United-fan fra Toten.

Klikk her hvis du vil ta en titt på bloggen hennes som handler mye om United, og hvor hun også er klar på hvor lite hun liker Liverpool.

Hvordan og når ble du United-fan?

– Det er mange som tror at jeg er United-supporter kun fordi faren min er det eller en tidligere kjæreste har vært det, slik at jeg også måtte. Det er helt feil, ingen i min familie har hatt interesse for fotball så det fikk jeg ved å se på sporten selv. Grunnen til at det ble United var enkel; de spilte fantastisk fotball. Supporter ble jeg av egen vilje og jeg sparket selv fotball frem til jeg var 19 år. Engasjementet rundt United har bare blitt større og større med årene. Sett bort i fra naturlige faktorer, som familie og venner, så er det ikke noe som betyr mer for meg i livet mitt enn Manchester United, det er ekte lidenskap.

Hva er ditt første United-minne?

– Det første ordentlige minnet er Ryan Giggs’ mål mot Arsenal i semifinalen i FA-cupen 1999. Jeg husker jeg tenkte: hvem er den mannen der og er det mulig å spille så bra fotball? Jeg ble helt bergtatt faktisk- det var en fantastisk oppvisning.

– Jeg tror også det er det beste målet til Giggs, og han har vært min favorittspiller siden.

Du er jente. Vokste du opp med jenterommet fullt av plakater og hvis så – hvordan var fordelingen mellom unge, kjekke popartister og United-spillere?

– Jeg skal innrømme at det var en periode veggene var dekket av plakater. Da var det en blanding av Eminem, Paperboys, Solskjær, Beckham og Ronaldo. Det kunne vært mye verre! Nå er plakater byttet ut med signerte bilder og drakter.

Klikk her hvis du vil ta en titt på bloggen hennes som handler mye om United, og hvor hun også er klar på hvor lite hun liker Liverpool.

Hvilke favorittspillere har du hatt? Og Hvorfor?

– Min favorittspiller gjennom tidene er som sagt Ryan Giggs, det er ingen som kan måle seg med han. Alt han har fått til er utrolig og at han fortsatt er med i gamet står det stor respekt av, jeg håper han klarer å holde seg gående til en sesong til.

– Ellers var Gary Neville en favoritt. Han blødde for drakta og vil alltid være true red og det varmer et supporters hjerte. Ronaldo var selvfølgelig en yndling den tiden han var i Manchester og ellers er Rooney og Scholes også store hos meg.

– Det er vanskelig å bare velge en..

Ser du alle kamper?

– Jeg ser alle kamper, ja. I løpet av en sesong så er det ikke mange kamper jeg går glipp av. I så fall er det grunnet jobb og da ser jeg reprisen når jeg kommer hjem.

Når var du første gang på Old Trafford og hvordan var det?

– Første gang var i fjor, mot Bolton. Jeg reiste sammen med Red Army Toten som er vår lokale supporterklubb, som jeg er styremedlem i, og å endelig få stå på Drømmenes Teater var naturligvis en helt utrolig opplevelse. United vant 3-0, der Scholes scoret sitt første mål etter comebacket. Det var virkelig en minnerik tur.

Foruten United-kamp – hva er obligatorisk når Ann Mari Olsen er på helgetur i Manchester?

– Bishop Blaize før og etter kamp er obligatorisk etterfulgt av Long Legs, en bedre middag og til slutt ut på byen.

Klikk her hvis du vil ta en titt på bloggen hennes som handler mye om United, og hvor hun også er klar på hvor lite hun liker Liverpool.

Største høydepunkt som United-fan?

– Jeg må si CL-finalen i Moskva mot Chelsea. ´99-året med The Treble er selvfølgelig en stor ting, men da var jeg så ung at den gærne Unitedsuporteren i meg ikke hadde kommet ut. Denne gangen så jeg finalen i et stappfult lokale med United-supportere og følelsen da vi vant er ubeskrivelig. Jeg fikk brist i tre ribbein pga feiringa, men det var det verdt.

– Ellers var det stort å se United-Liverpool på Old Trafford i fjor (2-1). Jeg er ikke videre glad i det laget for å si det pent, så å få se det live var deilig.

Største nedtur?

– Søndag 13. mai 2012. Mørkeste dagen for meg og engelsk fotball. Måten vi tapte gullet på var på verst tenkelig måte, de siste minuttene av Citys overtid er det verste jeg har vært med på. Jeg var helt knust etterpå, det ble noen bitre tårer den dagen.

Hvor godt fornøyd er du med dagens United-lag og hvordan tror du vi står rustet foran gullkampen?

– Jeg er i grunn fornøyd. Jeg er ikke den som roper etter forsterkninger etter en svak kamp, jeg har troen på å gi spillere tid til å finne formen og sin plass i laget. Som f.eks. Kagawa og nå Welbeck som har hatt en litt treig start.

– Jeg har en god følelse denne sesongen, jeg har lært siden i fjor og aldri ta seieren på forskudd, men med 5 poengs ledelse i skrivende stund og alle store topplag (bortsett fra Arsenal) som vi har igjen er på hjemmebane, så er det en veldig bra ting for oss. På en god dag, der alt klaffer, så kan vi slå alle, men det avhenger selvfølgelig av at det ikke blir flere skader. Manchester United har en vinnermentalitet som ingen andre lag har og jeg er sikker på at hver eneste spiller husker hvordan de hadde det i mai og sørger for at det ikke skjer igjen.

– Kjøpet av Van Persie var også et genitrekk fra SAF. Han har allerede vist seg å være avgjørende og så jevnt det er i PL så kan han være det som gjør at vi tar gullet hjem.

Hva med Champions League-kampene mot Real Madrid?

– Jeg er utrolig spent fremfor Real-United. Fotballelskeren i meg er fornøyd med trekningen, men det blir ikke lett. To av verdens beste lag skal møtes og jeg tror mye avhenger av dagsformen og laguttak. Vi må ha en midtbane som ikke blir for stillestående, Vidic må være frisk og klar til å ta styringa bak og angrepet er jeg ikke redd for. Der har vi i tillegg til RvP mange å velge mellom. Dette blir jo som en finale, herregud for noen kamper det blir!

Hvor langt unna er United å igjen bli Europas beste lag?

– Til å bli Europas beste lag så må spillerne til en hver tid være i toppform, noe de ikke har vært. Vi har Englands beste angrep, men det har vært altfor mye feil bakover. Vi må bli faere til å avgjøre kampene tidligere og ikke gi fra oss inititivet. Alt for ofte har vi invitert motstanderne inn i kampen og gjør det vanskelig for oss selv.

Du er en ung jente, men det er jo klart flest gutter som drar på tur. Hvordan er det å være på fotballtur med gutta?

– Det er mange som blir overrasket over at jeg er så genuin supporter, som jeg er. Etter de har snakket med meg så jeg blir fort en av gutta. Når jeg elsker øl og fotball så blir det fort slik. Sjekking driver jeg ikke med når det er fotball, men den mannen jeg en dag ender opp med må jo også selvfølgelig holde med rett lag så det er jo et pluss at man er omringet av oppegående folk i det minste…

Du driver blogg og er åpen på at du er United-fan. Ikke redd for at du dermed mister mange Liverpool-fans som lesere?

– Det er jeg virkelig ikke redd for, om så måtte være så kan jeg fint leve med det. Det er mange som blir provoserte av meg fordi jeg er litt rappkjefta og ikke særlig glad i Liverpool. Jeg vil heller være en dedikert supporter for mitt lag enn å ikke tørre å stå fullt ut for noe for at alle skal like meg.

– Innerst inne tror jeg Liverpool-supporterne liker det.

Klikk her hvis du vil ta en titt på Ann Maris blogg som handler mye om United, og hvor hun også er klar på hvor lite hun liker Liverpool.

Har du forslag til andre kjente – og ukjente – United-fans som bør intervjues i denne spalten? I så fall mail post@united.no.