Joel Glazer: – Det var ikke riktig tilnærming

Publisert Sist oppdatert

Det har gradvis kommet ut en del fra Manchester United-fanforumet som Joel Glazer deltok på for halvannen uke siden.

Mandag offentliggjorde Manchester United mer av hva som ble sagt, og Glazer svarte på spørsmål om mange temaer i løpet av seansen.

LES OGSÅ: Ti punkter: Les hva Joel Glazer godtok og sa nei til i møtet med fansen

Måten klubben har kommunisert med fansen på var noe av det som det ble snakket om.

– Vi brukte alltid den tilnærmingen om at vi skulle holde oss i bakgrunnen. La manageren, spillerne, folkene på Old Trafford være de som står i front, som kommuniserer og snakker. Retrospektivt kan vi si at det ikke var riktig nærming, og det finnes en mellomting. Vår stillhet skapte feilaktig det inntrykket at vi ikke bryr oss, at vi ikke er fotballfans, at vi bare bryr oss om våre kommersielle interesser og penger. Jeg kan forsikre dere om at ingenting kunne vært lenger fra sannheten.

Glazer ga videre uttrykk for at det ikke har vært en eneste dag de siste 16 årene hvor han ikke har våknet opp og kjent på ansvaret med å fortsette klubbens tradisjoner.

– Dessverre har ikke det blitt kommunisert skikkelig. Jeg lever kanskje ikke i Manchester, og er heldig nok til å kunne være hver uke på Old Trafford, men som hundrevis av millioner av supportere vi har verden rundt så ser jeg hver kamp. Jeg kan knapt vente på hver eneste kamp. Jeg elsker lykken av hvert mål, og jeg føler stor smerte ved hvert eneste tap. Jeg personlig tar tap veldig tungt, akkurat som enhver supporter. Tapene gjør vondt. Jeg liker ikke å tape, og jeg deler de samme følelsene som supportere. Når alt kommer til alt er vi alle med på dette på grunn av det som skjer på banen. Det handler om å vinne troféer og fotballgleden.

Manchester United v Liverpool - Premier League
FANSEN PROTESTERTE: Manchester United-fansen protesterte mot Glazer-familien i forbindelse med Liverpool-kampen, og fikk stoppet første forsøk på å gjennomføre oppgjøret.

Lover at det ikke kommer lignende fadeser som det som skjedde med Superligaen

Joel Glazer sa videre at han var opptatt av å forbedre dialogen og konsultasjon med fansen, og ga uttrykk for at klubben for å få suksess trenger at supportere og klubben jobber sammen.

– Om alle drar i samme retning, så er det ikke tvil om at en klubb er sterkere, og har en mye bedre sjanse til suksess. Superligaen tydeliggjorde hvilke feil som kan gjøres når det ikke er noen konsultasjon på viktige spørsmål. Og jeg vil benytte denne muligheten igjen, siden jeg er sammen med dere, til å unnskylde for det, og til å forplikte oss til at vi aldri igjen kommer til å ta en avgjørelse om å gå inn i en turnering, eller å gå ut av en eksisterende turnering, uten konsultasjon med fansen. Det fører til dårlige beslutninger.

Leeds United v Liverpool - Premier League
SUPERLIGAEN: Både fans, spillere og andre klubber reagerte sterkt på planene om Superligaen.

Joel Glazer ga uttrykk for at troféer er målet også på kvinnesiden, selv om Casey Stoney har forlatt United, og at fasilitetene kommer til å bli langt bedre i løpet av de neste årene.

Lytter til Nevilles tanker

På fanforumet ble også Gary Nevilles tanker om fanopplevelsen nevnt, og da snakket Joel Glazer også litt om kritikken United-eierne har fått av Neville.

– Jeg vet at Gary har vært, for å si det mildt, ganske hard mot oss, og det er OK. Alle har synspunkter. Det er to måter å se på det på: en kan stenge personen ute fordi de ikke sier noe hyggelig om deg, og ignorere det, eller så kan en pause og lytte. Folk har alltid gode poeng, gode idéer, og en må ta de hjertelig imot. En kan ikke ignorere folk. Vi kan ikke ignorere ting, vi må lytte. En kan ikke nødvendigvis alltid få til alt, det er ikke alltid så enkelt. Noen ganger er ting mer komplekst, men Gary er en legende. Gary gjorde så mye for denne klubben. Gary har gode idéer, gode tanker. Og de blir hørt.

neville
HAR KRITISERT GLAZER-FAMILIEN: Gary Neville.

Stolte av å ikke ha økt billettprisene på lenge

Selv om Glazer var opptatt av å fremheve viktigheten av det som skjer på banen, så ble det kommersielle også et tema – og han fastslo også at det bidrar positivt både sportslig og for fansens del.

– Da vi kjøpte klubben, så var dette et område hvor vi følte at vi kunne påvirke positivt, og jeg mener at kommersiell suksess har ledet til mye positivt. Vi er en av klubbene i verden som har brukt mest netto på overganger de siste fem årene, har blant de høyeste lønningene, og vi har vært i stand til å holde billettprisene på et overkommelig nivå. Vi har ikke hevet billettprisene på over ti år. Det er noe vi som klubb er veldig stolte av, sa Glazer, og ga uttrykk for at United med dette også har bidratt til å legge press på andre klubber om det samme.

Les mer av hva som ble sagt i denne saken, eller her.

Dødball
FANS PÅ PLASS: Joel Glazer fremhevet at United ikke har økt billettprisene på lenge som en ting han og klubben er stolte av.
Powered by Labrador CMS