– En utdøende rase

Andy Cole karakteriserer Radamel Falcao som en god, gammeldags nummer 9, og sjelden vare i dagens fotball.

Publisert Sist oppdatert

42 år gamle Cole var selv en typisk nummer 9, og nå ser han frem til å følge den 14 år yngre colombianerens scoringsjakt i United-trøyen.

I et intervju med ManUtd.com tipper den gamle United-spissen at Falcao vil bli en stor publikumsfavoritt så snart han har funnet seg skikkelig til rette i Premier League. 28-åringen var nære på å finne nettmaskene allerede i debuten da han kom inn fra benken mot QPR, og enda nærmere da han satte ballen i tverrliggeren over Leicester-keeper Kasper Schmeichel sist søndag. Scoring der, og det ville ha stått 3-1 til rødtrøyene før Ander Herrera scoret med hælen. Da ville trolig også sluttresultatet ha blitt et helt annet enn det som til slutt ble stående igjen som en lammende påminnelse på King Power Stadiums lystavle.

Glimt av storhet

cole

– Det var en super ball til Robin og en super heading som førte til 1-0-ledelsen.  Nå får vi bare krysse fingrene for at han holder seg unna skader og gjør en god jobb for Manchester United. Da vil også han tegne seg på scoringslisten.

– Når jeg ser ham i aksjon, ser jeg en gammeldags senterløper. Han søker inn i boksen på jakt etter scoringer. Og han er modig. Det er ikke så ofte man ser slikt lenger. Det var også derfor han dro til Monaco for £50 millioner. Han skaffer deg nemlig en drøss med mål.

– Det finnes ikke lenger mange av hans støpning, målscorere som stormer inn i boksen, slik han gjør det. Den gammeldagse 9’eren er rett og slett en utdøende rase.

– Må matches forsiktig

– Dersom de bare finner nettmaskene vil spillere som Falcao bli høyt verdsatt her. Men, siden han har vært ute så lenge, er det om å gjøre å passe på at han får en myk overgang.

Med Falcaos ankomst innrømmer Cole at Louis van Gaal har en vanskelig jobb med å velge riktige spillere til spissrollene. Likevel er det nettopp slike «problemer» enhver manager ønsker velkommen.

– Det er derfor jeg er verken manager eller trener, lyder svaret på spørsmål om hvem Cole selv ville ha sendt utpå. – Når du henter inn så mange spillere, da skaffer du deg samtidig et problem. Men så lenge det er snakk om gode angripere, er det et sunt problem. Som manager må du bare ta en avgjørelse og balansere resten av laget ut i fra det dersom alle skal få spille.

Powered by Labrador CMS