Kan disse to ukene «redde» Falcao?

United kan måtte betale dyrt for fransk-colombiansk utålmodighet, men kan en god rehabiliteringsperiode få 28-åringen tilbake i gammelt slag?

Publisert Sist oppdatert
Valencia v AS Monaco - Emirates Cup

Rehabiliteringstid Falcao: 192 dager

4. januar 2014: Theo Walcott pådrar seg samme korsbåndsskade som Falcao i FA-cupkampen mot Tottenham. Det er aldri snakk om at Arsenal-vingen har mulighet til å rekke VM i Brasil. Walcott går gjennom en omfattende rehabiliteringsperiode, og er ikke tilbake på fotballbanen før ti måneder senere når han får ti minutter mot Burnley 1. november.

Rehabiliteringstid Walcott: 303 dager

Sammenlikningen ovenfor viser hvordan to spillere med den samme skaden har blitt behandlet helt forskjellig. Superstjernen Falcao opplevde et kjør uten like da et desperat Colombia ba til høyere makter om at han skulle bli VM-klar, mens et Monaco på tynn is presset på for å valuta for deres best betalte spiller. I Arsenal, hvor de er godt vandt med skader, ble det med en gang bestemt at Walcott ikke kom til å rekke VM, og etter en lang rehabiliteringsprosess matches nå 25-åringen gradvis av Arsene Wenger.

Arsenal v Tottenham Hotspur - FA Cup Third Round

Det er ikke vår oppgave å bedømme hva som er rett eller galt, men som Telegraphs Mark Ogden påpeker er det et tankekors. Mens Walcott i disse dager matches forsiktig av Arsene Wenger, er Falcao tilbake på skadestua med en leggskade.

Tilfeldig? Kanskje. Men hva om det ikke er det?

Ifølge engelsk presse de siste dagene er det dette spørsmål Louis van Gaal nå stiller seg. Hva om vi aldri får se det beste av Falcao i United på grunn av en forhastet rehabiliteringsperiode i hans tidligere klubb?

– I etterpåklokskapens lys kan vi si at han ble erklært spilleklar for tidlig av Monaco. Risikoen hver spiller møter når de returnerer fra en langvarig skade er små tilbakefall, og det er det Falcao er i ferd med å oppleve nå, skriver Ogden.

Nå har Falcao blitt matchet gradvis av Van Gaal med kun tre kamper fra start og to som innbytter, men likevel skadet han seg altså på trening. Nå har han mistet de to siste kampene mot Chelsea og Manchester City, og ifølge Ogden mister han også helgens oppgjør mot Crystal Palace.

Som Ogden påpeker videre befinner Falcao seg i en situasjon hvor alt kan slå feil. Dersom spissen kun får spille sporadisk, vil det ta lenger tid før han finner tilbake til formen, mens dersom han presser kroppen for hardt vil det gi nye skader.

Men så lenge ballen er rund, er det håp.

Og håpet er at Falcao nå skal få en lengre hvil. 28-åringen har ikke vært i aksjon siden Colombia slo El Salvador 10. oktober. Nå som spissen står over kampen mot Crystal Palace er håpet at han ikke inkluderes i Colombias landslagsuttak i vennskapskampene mot USA og Slovenia, og dermed får en lang og rehabiliteringsperiode fram til Uniteds viktige bortekamp mot Arsenal 22. november.

At et kjøp av Falcao innebærer gambling visste vi fra før, men kanskje kan de neste to ukene minimere risikoen.

Powered by Labrador CMS