Har tre mål på sine siste fire kamper – nå drømmer han om å få sjansen på A-laget

Publisert Sist oppdatert

I sommervinduet signerte United Facundo Pellistri, som vi foreløpig ikke har fått sett noe til på A-lagsnivå.

Han trener med A-laget, men har spilt med U23-laget, og har der klart seg OK, og for en måned siden scoret han sitt første mål i United-drakta:

– Det har vært utrolig å trene med folk som Rashford, Pogba, Mata og Edi, som er en veldig nær venn av meg. Det er utrolig for meg siden jeg så dem på TV, og nå trener jeg med dem. Med tanke på intensiteten, og den høye kvaliteten de har, så er det veldig bra for meg å spille med dem, og jeg blir mye bedre, sa Pellistri i et intervju med MUTV (et intervju som ble gjennomført på engelsk, for han var brukbar i engelsk allerede før han kom, og har blitt enda bedre siden ankomst England).

Spesielt landsmannen Cavani har vært en viktig støtte for Pellistri.

– Jeg snakker hele tiden med Edi, og han er en veldig grei fyr. Han prøver alltid å være rundt meg, og gir meg råd og alt jeg trenger. Han hjelper meg, og det er veldig viktig for meg, og jeg er veldig glad for det. Jeg vet at han er en av de beste spillerne i verden, og en av tidenes beste spillere fra Uruguay, men han er også en veldig snill person.

GOD HJELP: Landsmann Edinson Cavani har tatt Pellistri under vingene sine.
GOD HJELP: Landsmann Edinson Cavani har tatt Pellistri under vingene sine.

Pellistri har tidligere spilt A-lagsfotball for Peñarol, og forskjellen fra fotballen i Uruguay til fotballen i England er ganske stor, mener Pellistri.

– Jeg hadde allerede spilt førstelagsfotball med Peñarol, og den erfaringen hjalp meg selvsagt mye da jeg kom hit. Jeg er mer vant til å spille med eldre spillere enn de på min alder.

– En av de største forskjellene etter min mening er intensiteten i fotballen. Kanskje det kan være forbi gressmattene her er er annerledes enn de er der. [Banene i Uruguay] er mye «tregere», og det er vanskeligere å komme forbi forsvarsspillerne. De er dypere i banen, og fotballen er tregere. Det er mye vanskeligere for spillere som er raske. Her [i England] er intensiteten så høy, og det er mye enklere å løpe raskt for å komme seg inn i boksen, og banene er «raskere», så det er gode forskjeller, mener Pellistri.

Disse forskjellene han beskriver burde nemlig passe 19-åringens med tanke på hvor hurtig han er.

– Jeg liker veldig godt å ha ballkontakt. Jeg er en rask spiller, men jeg jobber med å bli bedre på å løpe inn i rom – ikke med ball, men uten ball. Det er det viktigste jeg jobber med å bli bedre på. Jeg liker å sentre, og å få målgivende pasninger. Jeg liker å ha ballen hele tiden, og å gå forbi forsvarsspillere er noe jeg har gjort siden jeg var et barn. Det er det viktigste som jeg er best på.

– Jeg har vært et mål [for taklinger] siden jeg var liten, så jeg er vant til det. Det har alltid vært slik at det har vært litt vondt i beina mine, men det er normalt for en som liker å drible forsvarsspillere, så det er jeg vant til. 

VANT TIL LITT JULING: Facundo Pellistri.

Pellistri har scoret i tre av sine siste fire kamper for unggutta, og kanskje nærmer A-lagsdebuten seg. Foreløpig er han fornøyd med å få spilletid – og for A-lagsopplevelsen han hadde i oktober.

– For enhver fotballspiller er det viktigste å få spilletid, og jeg får det, så jeg er fornøyd. Det [å være på benken borte mot PSG] var fantastisk. Det var en drøm for meg å få være på benken i Champions League, og attpåtil i en så viktig kamp siden det var mot Paris, i Paris. Det var en drøm for meg å være der, og å se på alle toppspillerne som var på banen. Vi hadde det veldig gøy siden vi heldigvis vant kampen, og det var en veldig, veldig god erfaring for meg. 

Pellistri var også på benken i hjemmekampen mot Basaksehir, for øvrig.

PARIS: Her er Pellistri sammen med Alex Telles på Parc des Princes. Telles debuterte i den kampen, mens Pellistri ble sittende på benken.

Tidlig i desember sa Ole Gunnar Solskjær at Pellistri har klart seg bra på A-lagstreningene.

– Det er selvsagt veldig fint å høre at manageren snakker om deg, og jeg er i kontakt med ham hele tiden. Han gir meg råd, og spør meg om hvordan det går med meg, og hva jeg føler. Det er veldig viktig for meg, og jeg er veldig takknemlig.

Nå er drømmen at Solskjær skal gi Pellistri sjansen for førstelaget også etter hvert.

– For meg vil det være en drøm å få sjansen på førstelaget, og å kjempe om plassen. Og at Manchester United når toppen. Det er min største drøm.

– Ja, det er det jeg jobber for [å få debuten], og forhåpentligvis får jeg det.

Nå venter to cupkamper – og kanskje kan debuten komme mot Watford i FA-cupen neste helg…?

Her kan dere forresten lese redaktør Dag Langerøds speiderrapport på uruguyaneren fra oktober.

SPENNENDE KANTSPILLER: Facundo Pellistri, her fra en regnfull A-lagstrening på Carrington.
Powered by Labrador CMS