Ryktesaker, uke 52

Januzaj på lån til Everton? Nytt stortalent på vei inn? Og ny kontrakt for Carrick?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 28. desember:

09.35: Gareth Bale er en populær mann på ryktebørsen. Nå melder The Telegraph at waliseren kan bli Manchester United-spiller dersom prisen er riktig.

08.10: Mens én unggutt kan være på vei ut, skal en annen være på vei inn. The Mirror hevder at Manchester United skal være veldig interesserte i å hente Santos’ 18 år gamle spiss, Gabriel Barbosa. Men United er ikke alene i kampen om 18-åringens underskrift, og både Real Madrid og Inter skal være på jakt etter stortalentet.

08.05: Michael Carrick har levert varene etter at han kom tilbake fra skade. Nå melder Daily Mail at 33-åringen kommer til å bli tilbudt en kontraktsforlengelse på ett år. Carrick skal etter sigende tjene hele 130 000 pund i uken.

08.00: Ryktene kommer tett som hagl denne søndagsmorgenen. Det er et klart og tydelig tegn på at januar nærmer seg med stormskritt. En spiller som ikke har fått den tilliten han hadde håpet, er Adnan Januzaj. Den 19 år gamle belgieren har slitt med å spille seg inn på laget, og det kan bli aktuelt med et utlån i januar. Everton seiler opp som en het kandidat, ifølge The Mirror.

Lørdag 27. desember:

13.05: Nytt fra nederlandsk presse:

09.53: Håper du på en Cristiano Ronaldo-retur? En skal vel ikke helt avskrive at det kan skje en gang, men agenten Pedro Mendes har i alle fall liten tro på det.

– Jeg tror at Cristiano vil avslutte karrieren sin i Real Madrid. Han er fornøyd i klubben, og er fortsatt opptatt av å få mer suksess i Madrid.

Nå ville det overrasket om han Mendes sa noe annet, riktignok, men ryktene om at Ronaldo er misfornøyd ser ut til å ha forsvunnet litt. Mendes påstod for øvrig også at Cristiano Ronaldo er tidenes beste fotballspiller, og at Real Madrid burde pensjonere trøye nummer sju når karrieren tar slutt.

Det var Daily Mirror som siterte ham på dette.

Fredag 26. desember:

22.30: Og så til noe av en litt mer obskur natur. Kevin Méndez, som angivelig har vært i kikkerten til Van Gaal, og skal være intet mindre enn «en av de beste 18-åringene i Sør-Amerika.» Uansett – nå skal han, ifølge Ovación, være solgt til et av disse mange investeringsselskapene som tar sikte på å håve inn videresalgsinntektene ved et eventuelt salg. Prislappen var visstnok på 1 million euro. Dette kan gjøre en overgang til United med det første mindre trolig.

Men hvem er egentlig denne Méndez? Ta en titt.

11.30: Ifølge notorisk upålitelige Daily Express har Ángel Di María oppfordret United til å kjøpe Nicolás Gaitán fra Benfica. Gaitán signerte ny kontrakt i november, men har der en overgangsklausul på £30 millioner, og Di María skal ifølge avisen ha prøvd å overbevise United-hierarkiet om at det er en god avtale. Så spørs det om vi skal tro på det… Daily Express har også linket United sterkt til Mats Hummels i det siste, og tweeten under viser vel litt hvordan seriøsitetsnivået har vært der i det siste. Vi lar dere trekke deres egne konklusjoner ut fra den:

Torsdag 25. desember:

Selv ikke på Christmas Day ligger ryktemakerne på latsiden. Ifølge italienske Tutto Mercato Web står United nå klare til å offentliggjøre én vinterovergang. Adnan Januzaj skal angivelig forsvinne på lån vestover, hvor Roberto Martínez venter med åpne armer, sammen med landsmennene Kevin Mirallas og Romelu Lukaku. Der skal han være på lån ut sesongen.

Videre skal PSG og Inter være blant interessente. Ellers har Real Sociedad blitt hyppig nevnt, men ifølge kilder i San Sebastián har David Moyes aldri forespurt belgierens tjenester.

Om mulighetene for et utlån av Januzaj hadde Louis van Gaal et sedvanlig pragmatisk svar.

Onsdag 24. desember:

13.40: Ron Vlaar er en gjenganger i ryktespaltene, men nå mener Manchester Evening News å vite at United vil gjøre et fremstøt mot Aston Villa i januar. Villa ønsker 12 millioner pund for forsvarsspilleren, men United skal være overbevist om at han kan komme langt billigere ettersom kontrakten til Vlaar går ut til sommeren.

13.10: Tyler Blackett, Paddy McNair, Jesse Lingard, Reece James og Andreas Pereira har alle kontrakter som går ut etter denne sesongen, og Daily Mail mener å vite at Uniteds lovende ungdommer vil tiltrekke seg interesse fra en rekke klubber i Europa. Ettersom alle har kontrakter som går ut etter sesongslutt, står de fritt til å snakke med andre klubber etter nyttår. 

09.20: Kommer Kevin Strootman i januar eller ikke? Ryktene har vært sterke, men Roma-presidenten sier nei. Han mener klubben ville ledet Serie A om det ikke var for Strootmans skade. Den nederlandske midtbanespilleren har spilt 2 x 8 minutter og 53 minutter for italienerne etter at han returnerte fra skade i november.

Tirsdag 23. desember:

17.00: La Liga-eksperten Guillem Balague avviser at Gareth Bale kommer til United.

10.00: Forsiden av spanske AS er prydet med bilde av Gareth Bale og påstanden om at Manchester United er klare til å by €153 millioner (£120 mill.) for ham. Les mer her.
Sånn, da har vi i det minste nevnt det.

09.45: Det har tidligere i  høst flere ganger blitt spekulert i at et utlån vil kunne hjelpe en formsvak Adnan Januzaj tilbake på sporet. Nå skriver Mail Online at Louis van Gaal vil vurdere å låne  ham ut i januar. United skal ha mottatt utallige forespørsler fra interesserte klubber, og nå skal altså manageren være villig til å se på mulighetene til å skaffe den 19 år gamle belgieren mer førstelagsfotball. Både Hull og Everton skal være blant klubbene som har uttrykt ønske om å få låne Januzaj ut sesongen, ifølge kilden. Les her.

Mandag 22. desember:

08.10: Dortmund tar juleferie i nedrykkssumpa og det gjør at fremtiden til en formsvak Mats Hummels er usikker, spekulerer Daily Mirror. Mer gidder vi ikke å skrive om det. Hvis du orker, les mer her!

08.05: Vi starter hos Daily Express som mener at Fabio Contreao nå også jaktes av Arsenal og Liverpool, i tillegg til Manchester United. Real Madrid-backen skal være overflødig og tilgjengelig i januar. Samme avis melder også at United jakter Barcelonas Sergio Busquets som visstnok ønsker nye utfordringer. Rapportene skal visstnok stamme fra Tyskland, og Arsenal og Chelsea er også interessert. Les mer om Coentrao her og Busquets her!

Powered by Labrador CMS