Jakten på Youth Cup-troféet

Mens Uniteds førstelagsspillere slikker sårene etter Europa League-exiten, satser klubbens yngre garde på å spille seg til frem til finalen i FA Youth Cup.

Publisert Sist oppdatert

Paul McGuinness’ elever befinner seg i øyeblikket bare 180 minutter fra en ny finale, og i kveld får laget sjansen til å rykke enda nærmere.

Da dukker Chelsea-juniorene opp på Old Trafford, til det første av to semifinalemøter mellom de to rivalene. Det betyr nesten reprise på begivenhetene fra det samme stadiet i fjor, da rødtrøyene trakk det lengste strået med 6-3 sammenlagt. Riktignok vant Chelsea det første oppgjøret med 3-2 på Stamford Bridge, men så slo United grusomt tilbake og sikret seg finalebilletter med en knusende 4-0-seier hjemme på eget gress i den avgjørende kampen.

Og når man først var kommet så langt, var det ingen som så seg tilbake. Etter å ha vært klart best i den første av de to finalekampene, men likevel blitt holdt til 2-2 av Sheffield United – foran 29.977 tilskuere(!) på Bramall Lane, satte rødtrøyene fyr på alle sylinderne og vant med overlegne 4-1 i returmøtet på Old Trafford. Dermed kunne laget feire klubbens FA Youth Cup-mesterskap nummer 10. Det er et antall ingen andre kan matche. Arsenal på andreplass, har syv mesterskap.

Helt nytt lag

I år må imidlertid rødtrøyene klare seg uten de aller fleste av spillerne som var i aksjon for et år siden. Gyliano van Velzen og Tyler Blackett er fortsatt med, mens resten av 2011-heltene har blitt for gamle og tatt steget videre, enten til reservelaget eller en utlånsklubb. Eller, som Ravel Morrison, blitt solgt og havnet i Øst-London.

Denne sesongens United-representanter i FA Youth Cup består for det meste av 16- og 17-åringer. Noen av dem var så vidt innom U18 i løpet av fjorårssesongen, men de fleste er førsteårsspillere på dette nivået. Det gjør prestasjonen ved å ha spilt seg frem til semifinalen desto større. Om det holder til en ny finale på bekostning av et revansjesugent Chelsea-mannskap, gjenstår å se.

Skader:

Dessverre må United klare seg uten noen av lagets mest innflytelsesrike spillere. Spissen Joe Rothwell har riktignok ikke vært å se siden han skadet seg i høst, og det samme gjelder midtbanemann Tom Lawrence. Men mens sistnevnte spilte i 3. runde, har United måttet klare seg helt uten Rothwell, og må gjøre det igjen. Adnan Januzaj spilte 3. og 4. runde, og ville vært god å ty til på midtbanen i kveld, men også han er skadet og uaktuell.

Sannsynlig tropp:

Jonny Sutherland, Liam Jacob, Liam Grimshaw, Tyler Blackett, Luke Hendrie, Nicholas Ioannou, Kenji Gorre, Mats Møller Dæhli, Donald Love, Luke McCulloch, Josh Harrop, Charni Ekangamene, Gyliano van Velzen, James Wilson, Jack Rudge, Jack Barmby, Sam Byrne, Louis Rowley

Flest cupkamper:

Følgende spillere har spilt samtlige fire kamper i årets FA Youth Cup:

Jack Barmby, Tyler Blackett, Mats Møller Dæhli, Gyliano van Velzen, Charni Ekangamene (3+1), Luke Hendrie (3+1) og Sam Byrne (2+2)

Flest cupmål:

Barmby 5, Van Velzen 4

Flere statistiske detaljer:

Kamper Scoringer

Klubbenes vei til semifinalen

UNITED mot

Res.

Runde

CHELSEA mot

Res.

Torquay (h)

4-0

3

Doncaster (h)

2-1

Derby (h)

2-1

4

Norwich (b)

0-0, 4-2 på str.

Swansea (b)

5-1

5

West Ham (h)

3-3, 5-4 på str.

Charlton (h)

3-2

6

Nottingham (b)

4-3

Vises på tv:

Kveldens kamp har avspark klokken 20, og vises på Viasat Sport

P.S.: Det er ennå ikke fastsatt tidspunkt for returmøtet, men i utgangspunktet skal det være avviklet innen 31. mars.

Powered by Labrador CMS